|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
perooo Neznanec

Pridružen-a: Sob 11 Feb 2012 18:30 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.03 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pet Feb 24, 2012 12:14 pm Naslov sporočila: siemens s7 1200 |
|
|
Pozdravljeni,
prosil bi za kakšno pomoč pri izvedbi nekega projekta
- potreboval bom približno 6 opto senzorjev (fotoelektrični senzorji), 6 stikalnih senzorjev(končna stikala) ( se pravi cca. 12 inputov) in pa cca. 10 outputov (za motorje) in kontrolo 1 servo motorja (krmilnika servo motorja) ali bi bila možna izvedba z s7 1200 DC/DC/DC (oziroma kakšna je razlika med DC/DC/RLY)? vse skupaj boi spremljal tudi z zaslonom KTP 600 basic color PN
sem bolj začetnik pri tem zato mi bo vsak nasvet dobrodošel. (predvsem pri opto senzorjih me zanima ker bi imeli NPN signal, če je to možno)
LP  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Feb 24, 2012 2:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam nekaj izkušenj z omenjenim krmilnikom, tako da če boš imel kakšno konkretno vprašanje vprašaj pa bom videl če bom znal odgovorit.
Sam sem za mojo diplomsko z omenjenim krmilnikom pristal pri senzorjih firme FBS. Najlažje je da pokličeš in se zmeniš kaj rabiš pa bodo znali svetovati kaj in kako.
Ne pozabi na kakšno varnostno zaščitno stikalo, pa stop tipke in podobno. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pet Feb 24, 2012 5:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Simatic PLC-ji se veliko bolje razumejo s senzorji ki imajo PNP izhod
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.62 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 24, 2012 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
RLY so relejski izhodi. Poglej si razliko v moduluh v manualu tukaj
DC/DC/DC napajanje/tip vhodov/tip izhodov |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni