www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Dodatki za megapin

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.03
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 25, 2012 10:25 pm    Naslov sporočila:  Dodatki za megapin Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Pred kratkim sem nabavil megapin za programiranje, sedaj pa me zanima če ima kdo že slučajno narisane kakšne vezja za priklop dodatkov gor (Led display,lcd adapter itd...), nekaj časa si bom prihranil.

Če ima kdo za mi poslat kaj takega bi mu bil hvaležen Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 25, 2012 11:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa povej še drugim, če kaj dobiš. Wink
Nazaj na vrh
Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.03
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 26, 2012 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgleda da bo potrebno kar začet z risanjem.
Nazaj na vrh
žrepko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12
Aktiv.: 3.77
Kraj: Ptuj-Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2012 8:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem si delal plošče kar na protoboardih. Se pravi na onih z luknjicami. Vprašaj pa Protončka, mogoče si je on kaj zrisal.
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.78
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2012 11:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nope...žal ne. Sicer nimam več megapina, zdaj sem na EasyAVR-ju. Ampak jaz imam narejeno (prej in zdaj) tipkovnico in LCD 2x16 na flat kablu in konektorju, potem pa samo nataknem na 10-polni port konektor, če je pa kaj več pa z žičkami (nabavil na ebay, nekaj naredil sam) na breadboard in to je to. Itak se malokrat zgodi da rabiš enako konfiguracijo - že LCD npr. je lahko na zelo različnih pinih, pač odvisno od tega, kaj je v projektu.
Nabavi si morje male-to-female žičk, breadboard in to je to. jaz imam nekaj male-male, female-female in male-female žičk ter (zaenkrat) dva breadboarda in s tem se da vse postoriti.

EDIT: adapter za LED display imajo tudi na SE:
http://trgovina.svet-el.si/productdetail.php?prodid=17636
pa tudi nekaj drugih...po moje pašejo tudi na megapin.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2012 1:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej za ideje na www.mikroe.com - mislim celo, da je pinout na IDC10 konektorjih isti pri obeh ploščah ...

LP, g

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.78
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2012 1:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Shame on you nope...žal ni. Plus in minus sta drugje ali pa drugače. Težko točno rečem, kaj in kako je kontra ampak nista enaka (pozabil...). Sicer pa če je flatkabel na PCBju prilotan itak ni problem to urediti.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni