www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako kopirati BOOT-e na Infineonov procesor

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mbguzzi
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 27 Feb 2012 21:14
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2012 9:27 pm    Naslov sporočila:  Kako kopirati BOOT-e na Infineonov procesor Odgovori s citatom

Če na kratko opišem mojo težavo: gre za mikro kogeneracijasko napravo oz. da poenostavim za zelo sofisticirano ogrevalno napravo SUNMACHINE z vgrajenim Inineonovim procesorjem serije XC167. Pred dvemi leti sem dobil od proizvajalca novo verzijo Firmware-ja in ko sem jo hotel naložiti sem s "pomočjo" njihovega programa izbrisal vse kar je bilo zapisano na mikro procesorju.
Največja težava pa je v tem, da je takoj za tem tovarna SUNMACHINE zaprla vrata - bankrot in jaz sem ostal brez njihovega suporta. Vse kar sem uspel je to, da imam njihove BOOTLOAD-e ter Firmware. Kje je težava? Naložiti moram 4 BOOTE v .hex formatu (Display, Basis, Start, Heizung) meni pa uspe naložiti le enega in kot je proizvajalec napisal se začne z bootom Display in tega imam sedaj že naloženega s pomočjo MemTool-a. Vsakič ko poskušam naložiti še enega, povozim prvega. To vse počnem s programom MemTool na Infineon procesor iz skupine XC167. Nadalnje BOOT-e pa je potrebno naložiti s programom npr. MemFlash V2.4, ki pa mi ga je tudi dala tovrana, samo je žal nedelujoč (sploh se ne požene). Zelo uporaben program je tudi FlashIt 9 od www.hse-electronic.de , problem je v tem, da program stane cca. 500 eur jaz pa ga rabim za 15 sec!? Ali kdo ve za kakšen brezplačen program!?
Torej na vas se obračam s prošnjo ali imate vi kakšen "Flash" program s katerim bi uspela naložiti še ostale tri BOOT-e, pravzaprav je potrebno ostale 3 gor kopirati? Ko pa bi uspel to naložiti, bi bilo potrebno še naložiti Firmware, ki pa je v .sbin!?
Naprava je prikljućljiva preko RS232 in pa umesnikom USB, to vse imam. Potrebovala bi samo še laptop z prednaloženim Flash programom in vaš čas!

Za kakršnokoli pomoč in nasvet ali pametno usmeritev se vam že vnaprej najlepše zahvaljuejm in se bom razveselil vašega odziva.

Installation und Einstellung.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Installation und Einstellung.pdf
 Velikost datoteke:  256.62 KB
 Downloadano:  10 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.88
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2012 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Teh procesorjev ne poznam najbolje.

Glede na to, da vse, razen "Display" potrebuje drug program za nalaganje, ni nujno, da je ostale datoteke možno naložiti z 3rd party programom.

Je "MemFlash V2.4" starejši program ? Kateri operacijski sistem zahteva?
-Če tvoj OS ni podprt, poskusi program zagnati v ustreznem združljivem načinu (WinXP in novejši).
-Starejši program lahko uporablja HW dostop do COM porta. Poskusi na PC-ju, ki ima strojni COM port (ne USB) na ustreznih naslovih COM1-4 (2E8, 3E8, 2F8, 3F8, če se prav spomnim).

Lahko, da sem kaj spregledal. sunmachine.at stran še deluje. Poskusi se obrnit na njih, če je bilo original podjetje iz Nemčije, mogoče imajo še živo podružnico v Avstriji.

Če so bile datoteke in program objavljene na sedaj neobstoječi strani, poišči po
internet arhivu
.

Ima "MemTool" opcijo, da uC-ja ne briše pred programiranjem ? So ostale datoteke enakega formata, kot "Display?" Če sta oba pogoja izpolnjene, poskusi ostale datoteke (razen "Display") naložiti na ta način.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mbguzzi
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 1:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem ali je MemFlash starejši program, zagotovo pa je star vsaj 4 leta. Žal mora biti moja verija MemFlasha poškodovana, ker sem jo poskušal na najmanj 5 -ih računalnikih in se sploh ne odpre, javi neko napako neštetokrat, tako da moraš PC-ja še celo ugasniti.
Ja avstrijski dealer ima še prižgano spletno stran, jaz sem jo imel do predkratkim, ker sem imael zastopstvo za SLO, ampak po tej poti ne bom našel rešitve.
Datoteke so vse v hex-u in jih je mogoče z MemToolom spraviti gor, ampak kot že rečeno dovoljuje MemTool samo posamezno, ker prejšno pobriše. Po servisnih navodilih je MemTool za naložiti Display.hex, potem pa MemFlash za ostale 3 hexe in na koncu še tovarniški program za FirmWare, drugače žal ne gre. Torej potrebujem program kot sem ga navedel recimo FlasHit, T box,...
Nazaj na vrh
siljo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Aktiv.: 4.37
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 1:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

si pogledal tukaj:
http://www.infineon.com/cms/en/product/channel.html?channel=ff80808112ab681d0112ab6b50fe07c9
?

in tukaj:
http://www.keil.com/flash/utilities.asp

mbguzzi
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse to sem že videl in vse je plačljivo, jaz pa bi to rabil samo za 1x 15 sec, drugače pa se jaz ne ukvarjam s tem. Tako da iščem človeka, ki bi prišel z laptopom mi to naložil in končano!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni