|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
alen666 Član

Pridružen-a: Ned 09 Maj 2010 20:00 Prispevkov: 16 Aktiv.: 0.09 Kraj: okolica Podčetrka
|
Objavljeno: Pon Feb 27, 2012 8:18 pm Naslov sporočila: mysmart avr mk2 |
|
|
Pozdravljeni!
Danes sem kupil mySmartUSB MK2pri Conra*u.
http://www.myavr.com/
Pa sem se lotil programiranja. Tista priložena orodja mi niso še najbolj jasna, *.hex datoteko znam zapeči. Drugače pa programiram v bascomu, kjer je ta programator tudi podprt. Po navodilih sem naložil driverje, in nastavil v device manager programator na COM3 9600, tako kot v navodilih.
Zdaj imam pa problem ker mi noče čipa zapeč. Vzel sem kar sample program v bascomu, in ga probal zapeč na atmego8 preko ISP, vendar ne gre. Programator perepozna(Software version, hardware version, commands), vendar čipa pa ne.
Včasih napiše chip ID:000000, ali ID:2e2e2e ali pa ID:fffffff. A je mogoče atmega zaklenjena, glede na to da sem jo prej programiral preko lpt porta.
Spremenil sem tudi v bascomu PROGRAMATOR->Baud na 19200 oz 9600, potem pa še včasih programatorja ni spoznalo.
A ima mogoče kdo kake izkušnje s tem programatorjem, mogoče kak tutorial.
LP Alen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alen666 Član

Pridružen-a: Ned 09 Maj 2010 20:00 Prispevkov: 16 Aktiv.: 0.09 Kraj: okolica Podčetrka
|
Objavljeno: Tor Feb 28, 2012 7:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem ugotovil napako, tisti ISP kabel sem si malo narobe predstavljal, pa sem obrnil žice .
Na srečo so Atmege8 preživele
Sedaj zadeva deluje enkratno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni