www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Clio (Tezave z radiem, gretje,..)
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
David92
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2012 11:22
Aktiv.: 1.80
Kraj: Lendava

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 5:28 pm    Naslov sporočila:  Clio (Tezave z radiem, gretje,..) Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Doma v Cliotu imamo Sony-ev avtoradio, ki pa je zadnje dni pričel kar samo nastavljat glasnost (torej da se sam utiša -> takrat ga je naprimer treba poglasnit kar konkretno in potem ko se 'stabilizira' pa je, seveda, zvok preglasen in ga je treba zmanjšat na normalno....potem pa se čez čas spet zgodba ponovi).

Ima kdo mogoče kakšno idejo, kaj bi lahko bilo narobe?

LP,
David

Nazadnje urejal/a David92 Tor Feb 28, 2012 7:17 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.58
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 5:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A ti vklaplja neko funkcijo LOUD ali nekaj takega?
Tako se je meni dogajalo poleti zdaj pa dela kot mora.

David92
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 5:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne da bi opazil, morda je avtoradio iz starejse generacije, pa ne prikazuje tega. Namreč ko zvišam glasnost se nic ne prikaze na zaslonu. Gumb za ojačitev ali utišanje zvoka je pa na 'vrtenje', nista tipki + in - .

Kaj pa je pomagalo pri tvoji težavi? kako si jo odpravil?

LP,
David
Nazaj na vrh
David92
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 7:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

(Ne bi rad odpiral nove teme, pa bom tukaj postavil se nekaj vprasanj)

Bolj iz radovednosti me zanima: Pravtako se mi je nedavno na avtu (Clio) pokvarilo gretje avtomobila. Ventilator piha na vseh stopnjah, vendar četudi imam nastavljeno ogrevanje na najtopleje, piha kar hladen zrak. Vem, da večina bi rekla 'kupi / zamenjaj' mene zanima bolj iz radovednosti, kaj je tukaj točno odšlo?

Na drugem avtu Citroen C3, pa mi sklopka nagaja. Namreč vsakič kadar jo uporabim 'spušča' nenavaden zvok - pravtako na zavorah, bi rekel da celo ob istem trenutku sem opazil ta problem. Je treba mogoče samo podmazat?

LP,
David
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.99

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 7:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pogmaži vodila pedal če ne drugega. Mogoče bi blo fajn tudi namazati zajlo ali pa še raje - jo zamenjati na sklopki
Nazaj na vrh
David92
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 7:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pyro: Bom poskusil pedala. Za zajlo pa nevem, če naj sam kaj tam počnem, da ne bom pokvaril še nekaj, kar je bilo dobro Very Happy Hvala za nasvet!
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.68
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@David92
Verjetno ti je odšlo izbirno stikalo za temperaturo. Če se je nedelovanje zgodilo v šusu je to.

Druga varianta pa je, da je toplotni izmenjevalnik zabasan. V tem primeru ga moraš očistiti. Ta primer je bolj verjeten, če je gretje počasi nehalo delovati.

kako:
http://www.youtube.com/watch?v=7kagmjAM1Z0
Razloži v detajle kaj in kako.

David92
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 7:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Airwolf: Najlepša hvala! Bom sporočil, če kaj več izvem - vprašal sem tudi na Forumih od Renaulta - tam sicer omenjajo termostat, vendar so tudi omenili čistko 'pečke'!
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.62
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Domnevam, da če bi bil zanič termostat bi ti tudi avto kuhal.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
airwolf
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 8:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Termostat verjetno ni zanič.
Enostavno preveriš:
Vzameš ga ven in daš v lonček mrzle vode.
Lonček daš na štedilnik in začneš greti,
Če se začne odpirat je dober, če se ne je zanič

David92
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 8:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ajaaa. Hvala se enkrat, bom preveril!

Sem pogledal tisti video... nisem se veliko ukvarjal s popravljanjem avtov, tako da se mi zdi stvar zakomplicirana kar precej in omenja kar nekaj moznosti, kje bi lahko slo kaj narobe pri tem 'čiščenju', vendar se splača poskusit, preden bi plačeval mehanike za popravila. Če ne bo šlo, pa bom tako ali tako moral poklicat njih. Smile
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razumljivo,
stvar ni toliko zakomplicirana kot je zamudna in ja stvari gredo lahko narobe. Če se ne počutiš udobno brskat po avtu raje prepusti mehaniku da to opravi.

David92
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 8:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo sem pogledal in se pogovarjal zadevi. Termostat definitivno ni, tako kot ste rekli. Verjetno pa tudi niso nobene cevke, ampak je nekaj odslo pod 'armaturo' (se opravicujem, nevem slovenski izraz, moj oče pa se je tak izrazil) in da je mehanik rekel, da bi bilo skoraj potrebno avto 'na pol' razstavit da prides do te zadeve, da jo očistiš.
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.99

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ima motorček za odpiranje tople vode v mašino zna biti to to.

Premikaj hladno-toplo, da se malo razmiga in začne odpirati

lahko je zataknjena loputa

Ali pa preprosto rabiš odzračit vse skupaj (lahko ti primanjkuje hladilne tekočine)
Nazaj na vrh
David92
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 8:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OK, zdaj imamo kar nekaj teorij in bom si jutri vzel cas, da preverim zadeve!

Hvala vsem se enkrat.

Mimogrede... mi lahko kdo pove slovenski izraz za 'armaturo'? Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni