www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TPI programiranje ATtiny

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PrimozL
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 10:55
Aktiv.: 1.72
Kraj: okolica Vipave

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 03, 2012 3:17 pm    Naslov sporočila:  TPI programiranje ATtiny Odgovori s citatom

Živijo,

Ima kdo izkušnje z vpisom programa v ATtiny 4 ali podobni mali AVR mikrokrmilnik v 6-pinskem ohišju, ki se programira preko TPI vodila?

JTAG ICE 2 je malo (pre)drag in iščem kakšno alternativno rešitev.

Tale vmesnik naj bi obvladal tudi namanjše Tiny-je.

LP Primož.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.76
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 03, 2012 3:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali bi ti takile podobni ustrezal: ebay.com/itm/AVR-USB-JTAG-Emulator-Programmer-ATMEGA16-ATMega64-ATMega128-ATMega169-ATMega323-/150765347002?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item231a50a0ba
Piše da naj bi bil za večino AVRjev, ki za programiranje uporabljajo JTAG. Sedaj, če mora biti prav JTAG ICE2 potem najbrž ne bo ustrezal.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
David2204
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01
Aktiv.: 4.93
Kraj: Ljubljana - Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 03, 2012 11:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včeraj sem po pošti dobil tale programator. TPI sem testiral na Tinyju10, ki je praktično enak 4.
Uporaba je nadvse preprosta. Ob priklopu klikneš naj samo poišče driverje in zadeva deluje. Sam sem ga testiral v novem Atmel Studiu 6.

program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 04, 2012 1:15 am    Naslov sporočila:  Re: TPI programiranje ATtiny Odgovori s citatom

PrimozL je napisal/a:
Tale vmesnik naj bi obvladal tudi namanjše Tiny-je.

Jaz imam mkII clone, ki deluje tudi v Atmel Studio 6, programira pa tudi 6-pinski tiny10.

Ampak tale iz tvojega linka je pa prava mašina, za še nižjo ceno Shocked Think
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
PrimozL
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 10:55
Aktiv.: 1.72
Kraj: okolica Vipave

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 04, 2012 5:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živijo,

Vsem hvala za odgovore. Točno te programatorje sem gledal in lepo je slišat, da res poznajo TPI programiranje.

Nisem se pa še odločil, katerega bi vzel.

LP Primož
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.14
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 05, 2012 4:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam tega
http://www.ebay.com/itm/USB-AVRISP-mkII-mk2-clone-ATMEL-AVR-ISP-PDI-TPI-Xmega-/160690475020?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2569e6100c#ht_3082wt_949
Sicer sem preizkusil samo ISP ker se se nisem lotil risat platke z tinijem10.
Zna pa tudi PDI za atxmege. Poročam ko sprobam kaj vec.
Velja pa omenit da dela v avrstudio5, bascom ga pa menda ne pozna.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 05, 2012 4:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

powr je napisal/a:
bascom ga pa menda ne pozna.

Naj bi ga poznal, ampak meni ju ni uspelo spoprijateljiti, čeprav sem delal po navodilih. Z novim firmware pa še nisem poizkusil (s starim firmware se je predstavljal kot "mk2 Clone", z novim pa se predstavlja kot original, zato ga tudi Atmel Studio 6 prepozna).

EDIT: Ne, na Windows 7 Ultimate 64-bit mi Bascom z njim noče delat. Vselej pravi, da je naprava že v uporabi, ne glede na ostalo programje oz. stanje računalnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.14
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 08, 2012 1:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Posodil sem ga prijatelju in je bil neuspesen. Sam nisem testiral ker ne uporabljam bascoma.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni