www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PG302 pomoč, ni napetosti na čipu

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
krajsek123456
Član
Član

Pridružen-a: Ned 07 Nov 2010 8:40
Aktiv.: 0.25
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 04, 2012 9:27 pm    Naslov sporočila:  PG302 pomoč, ni napetosti na čipu Odgovori s citatom

l.p
imam programator pg302. priklopil sem ga na napetost 12v in povezal s pcju. v priloženem programu mi ga noče prebrat in piše not responding. pomeril sem napetost na stabilizatorju in ugotovil da tam je 5vdc in tudi na ostalih treh čipih ki so priloženi, ampak na tistem ki ga želim programirati, pa napetosti ni. kaj je crknilo?

frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 04, 2012 11:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole ima pa že malo brado. Pripenjam shemo, pa poglej malo. Čisto tako po spominu ... a je 12V dovolj? Če se prav spomnim, je ta programator zahteval višjo napajalno napetost.

Nekje mi še leži delujoč. Če boš slučajno rabil, sporoči.

Lp, Frenki

PG302_sch.jpg
 Opis:
PG302 sch
 Velikost datoteke:  198.12 KB
 Pogledana:  38 krat

PG302_sch.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 05, 2012 2:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj na shemi lepo piše. Priklopiš ga na napetost od 18 - 25V.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krajsek123456
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 05, 2012 9:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sem opazil da je napetost Vcc potrebna vsaj 18v, sem tudi probal z 20v, pa se vedno ne dela. Sumljiv se mi zdi tranzistor q4, ki odpira napetost(ali kaj ze dela). Do njega je napetost 4,99v, od njega naprej do podnožja za čip, pa napetosti za napajanje(čipa) ni.
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 05, 2012 9:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ma tole po mojem nima zveze s programatorjem. Napajanje bo ciljni čip dobil, ko bo programiranje steklo. Če dobiš "not responding" je verjetno težava v komunikaciji s kontrolerjem na programatorju. Za preverit bi bilo nastavitve serijskega porta, kabel, SW nastavitve, ... Napisal nisi niti verzije programske opreme, ki jo uporabljaš, kako si zadevo priključil na PC?

Takole na pamet iskat napako ni ravno nekaj kar se z veseljem počne. Kar se pa napajanja tiče ... na shemi res piše 18-25V, ampak se z višanjem vhodne napetosti 5V regulator kar lepo kuha, tako da jemlji tisto malo z rezervo.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
krajsek123456
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 06, 2012 12:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ok. kupil sem nov tranzistor bc557b, nadomestni 558 in ga zamenjal. sedaj je napetost na čipu, ki ga želim sprogramirati, a še vedno nekaj ne deluje vredu. software ki sem ga uporabil, sem potegnil nekje iz tega foruma. mislim da je 5.1 ali nekaj takega. povezal sem ga z pcjem preko COM porta. programator sem dobil, tako da ne vem kako je tisti ki mi ga je dal, vezal žičke, ampak pravi da je njemu delovalo. bom probal prej usposobiti atmega8-16pu, preko LPT porta in če ne bo šlo, se bom še naprej ukvarjal s pg302 programatorjem. hvala vsem!
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 06, 2012 12:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čakaj malo. A ti bi AVR programiral s tem? Daj malo bolj obširno razloži kako si tole povezal.
Nazaj na vrh
krajsek123456
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 06, 2012 2:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ne, ne... enkrat sem kupil čip atmega8 16pu, pa nisem imel programatorja zanj, pa sem videl danes, da naj bi se baje dalo kar brez programatorja, direktno iz LPT porta nalotat kontakte na čip in sprogramirat.

to nima veze z PG302 programatorjem... saj je že sam atmega prevelik za socket na PG302 Smile

frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 06, 2012 5:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj pa že malo za...aš Evil or Very Mad . Vsaj dvakrat si dobil nasvet, da napiši, kako si vse skupaj zvezal, kaj programiraš, kakšen je ciljni mikrokontroler, s čem, kakšna je vsebina, ... Ampak odgovora na to ni, ti pa enkrat malo o AVR-jih, enkrat malo o PG302, enkrat malo menjaš tranzistorje, enkrat sprašuješ na ZS, enkrat na forumu, ...

Napiši vsaj en tehten razlog, zakaj ne bi upošteval danih predlogov, sicer bom posegel po kakem ukrepu moderatorja. In mimogrede ... stavek se začenja z veliko začetnico ... v bodoče upoštevaj tudi to.
Nazaj na vrh
krajsek123456
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 06, 2012 8:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj si tako živčen ... Moj stari tudi na elektru dela, pa ti ne grozim da ti bo elektriko odklopu, če mal pomešaš stvari... Sedaj si pa kar zaslužim ukrep od moderatorja? In ker člen sem v tvojem pravilniku kršil da je pa sedaj po treh objavah kar potrebno ukrepe deliti? Takšne, kot si ti, ki se samo nekaj bunijo bi mogli najprej dobiti ukrepe, pa še kakšen predpis za tablete. Po stavku, ki si ga napisal(citiram): stavek se začenja z veliko začetnico ... (konec citata). Predstavljajo tri pike konec povedi, in stavek, ki si ga nadeljeval, predstavlja nov stavek in ga prav tako moraš začeti z veliko začetnico. V bodoče upoštevaj tudi to.

Glede na barvo tvojih povedi, boš moral vložiti še kar nekaj svojega časa v to, da boš uspel popravljati pisanje drugih. VolkD

frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 06, 2012 8:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravilo št. 2 naprimer, pa zdaj tudi pravilo št.7.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni