|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ferdo Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10 Prispevkov: 354 Aktiv.: 1.49 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Maj 09, 2006 12:33 pm Naslov sporočila: Brezžični mikrofon na avtoradio |
|
|
Pozdravljeni!
Imam naslednjo situacijo: Za manjše mobilno ozvočenje (kot recimo v avtobusu) moram povezati avtoradio in brezžični mikrofon.
Želim pa to izvesti tako, da bo ob govoru (aktivnosti mikrofona) samodejno utišalo avtoradio (radio ali CD) in preko LINE-IN vhoda na radiu predvajalo govor z mikrofona (brez ročnega preklopa na radiu).
Zanima me ali je to mogoče izvesti s kakšnim avtoradiom (ima sploh kakšen avtoradio to možnost?) ali pa moram izvesti kakšno modifikacijo (dograditev)?? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slemi Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29 Prispevkov: 386 Aktiv.: 1.63 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Tor Maj 09, 2006 12:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Blaupunkt avtoradio (verjetno tudi drugi) ima PHONE vhod, ki preklopi radio na telefon in vklopi PHONE AUDIO vhod, kamor lahko priklopiš mikrofon, seveda prek predojačevalnika. Če želiš da ga bo preklopilo brez stikala, si moraš narediti t.i. VOX vezje, ki da izhod, ko začne mikrofon dajati signal.
Lp _________________ slemi.info - en
slemi.si - slo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferdo Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10 Prispevkov: 354 Aktiv.: 1.49 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Maj 09, 2006 1:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi lahko poveš strokovni naziv preklopnega vezja, da najdem kakšno shemo? Upal sem, da ima kakšen radio to že vgrajeno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slemi Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29 Prispevkov: 386 Aktiv.: 1.63 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Tor Maj 09, 2006 2:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
http://electronickits.com/kit/complete/elec/k126.htm tole bi lahko pomagalo. Sem šele sedaj videl da mi je popravilo besedo v nekega vesoljčka. Vezje se imenuje V O X, pisano skupaj, samo sem tako napisal, da ne bo spet vesoljček. _________________ slemi.info - en
slemi.si - slo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni