|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jahtba Član

Pridružen-a: Čet 27 Okt 2005 23:38 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.06 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Tor Mar 27, 2012 10:10 am Naslov sporočila: Procharger compact polnilec |
|
|
V avtu bi moral napolniti gel akumolator 70ah pa me zanima če bi to lahko naredil z Procharger compact polnilcem. Je tako na pogled bolj nežna stvarca in ali bo zmogla opraviti polnitev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
forest70 Član

Pridružen-a: Ned 20 Jul 2008 1:00 Prispevkov: 588 Aktiv.: 2.86 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Tor Mar 27, 2012 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Povej malo več o tem polnilcu.
Poleg tega bi moral imeti vžgan avto cca 12 ur  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JELKO neregistriran
Pridružen-a: Pet 16 Mar 2012 23:00 Prispevkov: 93 Aktiv.: 0.58
|
Objavljeno: Tor Mar 27, 2012 2:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
V podatkih iz www piše max. 0,6A toka. Torej preslab polnilec za 70Ah akumulator. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Mar 27, 2012 2:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole mi pa ne gre skupaj. V avtu bi ga rad napolnil? Daj bolje opiši. Sicer bi ga tudi z 0,6A napolnil, samo bi trajalo zelo dolgo. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jahtba Član

|
Objavljeno: Tor Mar 27, 2012 5:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj dni nazaj mi je na armaturki napisalo,da je stanje akumolatorja prazen. Avto vžiga,vendar na lučeh opažam manjšo svetlobo,. Vozim celo zimo na kratke razdalje,tako da se po mojem akumolator bolj prazni kot polni. Zato bi ga želel v bistvu dopolniti in ker pri roki nimam močnejšega polnilca od navedenega me je zanimalo,če lahko uporabim tega. Lahko je tudi z akumolatorjem kaj narobe in ni ravno poceni bosh silver,da bi ga kar tako zamenjal. Torej vprašanje je,ali je ta polnilec v 24 urah ali več v stanju dopolniti ta akumolator ali ne,ali to manjše polnjenje lahko škoduje akumolatorju? Polnilec je kot nov,ima kar nekaj funkcij,tudi to,da lahko na daljši čas vzdržujeakumolator v kondiciji,če se ta ne uporablja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Mar 27, 2012 5:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ga bo napolnil, vendar ne v 24h. Nebi rekel, da je Bosch Silver poceni. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JELKO neregistriran
Pridružen-a: Pet 16 Mar 2012 23:00 Prispevkov: 93 Aktiv.: 0.58
|
Objavljeno: Tor Mar 27, 2012 6:11 pm Naslov sporočila: Re: Procharger compact polnilec |
|
|
jahtba je napisal/a: |
V avtu bi moral napolniti gel akumolator 70ah p |
Je to res gel akumulator, ali pa si se zmotil?
Tisti polnilec premore premalo toka za 70Ah akumulator. Tudi, če bi ga polnil en teden, bo 600mA polnilnega toka premalo. Za vzdrževanje ali "prezimovanje" pa bi tisti polnilec najbrž bil kar v redu.
Podvig z zunanjim polnjenjem se mi v tem primeru tudi drugače ne zdi smiseln. Če bi se akumulator v avtu bolj praznil kot polnil (kot pišeš), se gotovo vso zimo ne bi vozil.
Ne vem, če si želiš mojega nasveta ali ne - pa vseeno: pelji ta avto na servis, tam ti lahko izmerijo tako akumulator kot tudi, če ga avto primerno polni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jahtba Član

|
Objavljeno: Tor Mar 27, 2012 7:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Ga bo napolnil, vendar ne v 24h. Nebi rekel, da je Bosch Silver poceni. |
Pa ravno trdim da ni poceni in da tudi ni še za odpis - upam se razume. Tester kaže 12,6 V napetosti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jahtba Član

|
Objavljeno: Tor Mar 27, 2012 8:02 pm Naslov sporočila: Re: Procharger compact polnilec |
|
|
JELKO je napisal/a: |
Tisti polnilec premore premalo toka za 70Ah akumulator. Tudi, če bi ga polnil en teden, bo 600mA polnilnega toka premalo. Za vzdrževanje ali "prezimovanje" pa bi tisti polnilec najbrž bil kar v redu.
Podvig z zunanjim polnjenjem se mi v tem primeru tudi drugače ne zdi smiseln. Če bi se akumulator v avtu bolj praznil kot polnil (kot pišeš), se gotovo vso zimo ne bi vozil.
Ne vem, če si želiš mojega nasveta ali ne - pa vseeno: pelji ta avto na servis, tam ti lahko izmerijo tako akumulator kot tudi, če ga avto primerno polni. |
Akumolator je gel,polnjenje bi moralo biti v redu ker bi elektronika morala pokazati napako,moral bi ga več voziti. Servis vsekakor,samo ob nizki pokojnini za polnih 40 let dela in ostalih stroških je težko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.22 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Tor Mar 27, 2012 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Komplicirati pa res ni treba.
Možnosti sta samo 2:
1. Najbolj verjetna, fuč akumulator, bosch silver, so razen prve serije, močno precenjena jajca.
2. Ne dela pravilno polnjenje v avtu.
Pomeri napetost na akumulatorju. ko mašina dela in ko stoji in boš vedel pri čem si, detaljnih informacij o tem je na tem forumu zadosti.
In mimogrede, zelo priporočam, da izračunš koliko Ah "potegne" iz akumulatorja štart in koliko časa mora nato mašina delati, da nadomesti te Ah. Toliko, da boš vedel ali so tvoje vožnje res prekratke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ultra-d Član

Pridružen-a: Sre 15 Sep 2010 16:52 Prispevkov: 82 Aktiv.: 0.46 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Mar 27, 2012 8:46 pm Naslov sporočila: Re: Procharger compact polnilec |
|
|
Akumolator je gel,polnjenje bi moralo biti v redu ker bi elektronika morala pokazati napako,moral bi ga več voziti. Servis vsekakor,samo ob nizki pokojnini za polnih 40 let dela in ostalih stroških je težko |
Ste prepričani da je gel akumulator? V hoferju imate za 20 € polnilec akumulatorjev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jahtba Član

|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 11:49 am Naslov sporočila: Re: Procharger compact polnilec |
|
|
ultra-d je napisal/a: |
Ste prepričani da je gel akumulator? V hoferju imate za 20 € polnilec akumulatorjev. |
Akumolator je gel (Bosh silver),ja v hoferju je polnilec za 20€ - koliko Ah akumolator pa lahko polnim z njim ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ultra-d Član

Pridružen-a: Sre 15 Sep 2010 16:52 Prispevkov: 82 Aktiv.: 0.46 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 1:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Piše 100 Ah+
Bosch siler ni gel aku, je pač naveden aku. zaprtega tipa.
Se splača pogledat če so pod nalepko čepi.
Kako ste rešili ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni