|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.22 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Ned Maj 14, 2006 10:26 pm Naslov sporočila: Shema videogeneratorja |
|
|
Živjo!
Za doma bi rabil en videogenerator (testni paterni) za nastavljanje slik. Saj vem, najlažje bi bilo posneti na videokaseto, vendar to ni to. Priporočal bi se, če ima kdo kako shemo po možnosti s kakim videoenkoder čipom, ki se ga dobiti celo pri nas, pa ki se ga da lepo furati z mikrokontrolerjem. Mreža, ter barvne črte bi bile skoraj dovolj za nastavljanje TVja . Hvala v naprej.
LP Gorazd _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japek Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50 Prispevkov: 781 Aktiv.: 3.29 Kraj: Radenci
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.78
|
Objavljeno: Pon Maj 15, 2006 9:21 am Naslov sporočila: |
|
|
En generator je pripet dalnega 2003 leta tukaj na forumu. Zadeva preverjeno deluje. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.22 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Pon Maj 15, 2006 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo!
Hvala obema. Oboje se nanaša na isti izdelek. Ker nisem nikoli delal s PICi, bom zadevo malce prikrojil za AVR. Ko zalaufa bom poročal.
LP Gorazd _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.50
|
Objavljeno: Pon Maj 15, 2006 8:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gorazd: zadnjic sem nekje na Internetu naletel na video generator z AVRjem, ki ni generiral le neuporabnih vzorcev, ampak cisto zaresno sliko (40x25 znakov ?), ki bi seveda lahko tudi vsebovala neke vzorce. Nasel sem ga z Googlom, najbrz lahko moj iskalni "podvig" ponovis  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.09 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Maj 15, 2006 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Komentar na generator iz linkov. Naredil sem ga in ugotovil, da ni delan v skladu s standardi. Generacija sinhronizacijskih impulzov in izenačevalnih impulzov ni dobra. Na kratko na profesionalnem monitorju zvije sliko na zgornjem delu. Na komercijalnem televizorju pa je slika dobra. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni