www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pozna kdo zastonjkarski p. za obdelavo MP3-jev

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nostromo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19
Aktiv.: 1.06
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 15, 2006 9:17 am    Naslov sporočila:  Pozna kdo zastonjkarski p. za obdelavo MP3-jev Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
Zanima me ali kdo med vami uporablja kakšen dober program za obdelavo MP3-jev. Dobro bi bilo če je zastonj Rolling Eyes ali pa časovno omejen

Z njim bi rad spremenil starejši rokerski mp3 v obliko za mobi glasbo. Izrezal bi kitarski reef in znižal vzorčenje, tako da bi iz 5Mb prišel na kakih 1Mb......
Stric goggle je navrgel cel kup "free" varijant ki pa so se izkazale za "only 1 dollar for you" Evil or Very Mad

Hvala za namige,LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mi4je
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20
Aktiv.: 0.80
Kraj: Poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 15, 2006 10:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čisto enostavna varijanta, pa vseeno mislim, da ti bo uspelo je http://www.goldwave.com

MaTJaŽ

You'll never, never know, if you never, never go !!
Nazaj na vrh
nostromo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19
Aktiv.: 1.06

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 15, 2006 11:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No malo sem se še potrudil z gogglom pa nekimi forumi in sem našel naslednji program MP3workshop, ki nudi/omogoča vse kar potrebujem. Sem že "obdelal" nekaj mp3-jev in stvar preverjeno deluje.

Morda bo komu pomagal link: www.allformp3.com
[url=http://www.allformp3.com]

LP
Nazaj na vrh
Lagrange
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Okt 2003 10:07
Aktiv.: 0.69

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 15, 2006 1:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Grabber za CDje: http://www.exactaudiocopy.de/

Enkoder: http://www.free-codecs.com/download/Lame_Encoder.htm
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.60
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 15, 2006 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mi4je je napisal/a:
Čisto enostavna varijanta, pa vseeno mislim, da ti bo uspelo je h**p://www.goldwave.com

Tako je, ta je demo verzija in plačljiva verzija. Demo deluje polno, omejen je le s pritiski na tipke, oziroma ukazi, saj po 150 ukazih začne sporočati sporočila o omejenosti, ko pa klikneš OK, pa spet nekaj časa deluje, lahko pa narejeno shraniš, program štartaš na novo in delo obdeluješ naprej ... 150 ukazov.
Za spreminjanje mp3 v mono in nizko število kbps je 150 ukazov več kot dovolj.
Poleg dobiš še en kodek za mp3 ki ga goldwave potrebuje, da zna delati, ker če ne si omejen samo na wav
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 3.99
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 15, 2006 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, ko smo že ravno pri glasbenih programih bi pa še jaz nekaj vprašal. Obstaja kakšen program (in če, kateri), da lahko npr. pri nekem komadu izločiš vokal in poslušaš samo instrumente ali obratno. V glavnem tako kot nek mixer.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
psic
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Jan 2005 18:03
Aktiv.: 0.28

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 16, 2006 12:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer se nisem nikoli ukvarjal preveč z obdelavo glasbe, takrat ko sem pa že kaj rabil sem uporabil Audacity:

http://audacity.sourceforge.net/download/

Uporabil sem verzijo za Linux, ampak imajo tudi verzijo za Windows. Zna pa (pobrano iz njihove strani):
Citiram:

* Record live audio.
* Convert tapes and records into digital recordings or CDs.
* Edit Ogg Vorbis, MP3, and WAV sound files.
* Cut, copy, splice, and mix sounds together.
* Change the speed or pitch of a recording.
* And more! See the complete list of features.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni