|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
fbifbi Član

Pridružen-a: Pon 05 Jul 2004 12:17 Prispevkov: 129 Aktiv.: 0.54 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 15, 2006 10:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
obstaja tudi poseben program ki z cd-ja za namestitev windowsow xp ali 2003 pobere določene detoteka dode nekaj svojih in naredi zagonski cd. Z nejega se naloži okrnjena različica windowsov (kakor sem razumel dokumentacijo se naloži samo jedro) zraven katerih je še nekaj ordij.
Program za izgradnjo takšnega cd-ja se nahaja na nasovu: Klik
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psic Član

Pridružen-a: Pon 10 Jan 2005 18:03 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.28 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 16, 2006 12:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče še ena varianta: živi linux. Torej linux, ki se zažene iz CD-ja, nakar lahko prekopiraš vse datoteke na varno, torej na usb ključ, ali pa na drugi (mrežni) disk, če je takih datototek malo si jih lahko tudi na email pošlješ. Dva primera živega linux-a:
http://www.kanotix.org/index.php?&newlang=eng
http://www.damnsmalllinux.org/
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Maj 16, 2006 8:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Vstavil sem disk v drug računalnik , da bi prekopiral podatke iz "documents and settings" , pa ni dostopa do te mape. Kaj mi je storiti? |
Pod properties (lastnosti) od direktorija(mape) Documents and settings(konkretni primer) security(varnost) lahko določiš kdo lahko kaj počne (branje, pisanje,....). Priložena slika...
Citiram: |
Kaj se zgodi z mapo "DOCUMENTS & SETTINGS" če ponovno naložim WIN-XP ? |
Če pustiš particijo pri miru (brez brisanja in formatiranja), podatki ostanejo. Razen, če ni z Windowsi kaj zelo zelo narobe.
Če so podatki važni, je edino pametno prebrati okvarjeni disk v drugem računalniku. Z istim operacijskim sistemom. Manj dela in bolj zanesljivo, kot uporaba raznih live sistemov.
Jur
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
37.14 KB |
Pogledana: |
24 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.61 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Okt 10, 2006 10:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam točno enak problem. Na notebooku se pri XP home med zaganjanjem pokaže blue screen in ponovno štarta. Trenutno nimam želje prestavljati diska drugam.
Še vprašanje glede Linux & XP security - Če zaženem enega od teh LiveCD distribucij, npr. Knoppix ali
se mi postavlja vprašanje - ima linux dostop do osebnih / zaščitenih podatkov v Documents&Settings?? Se da prenesti Ownership? Ali moram nujno prestavljati disk v delujoč XPpro sistem?
Hvala.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 10, 2006 10:30 am Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
se mi postavlja vprašanje - ima linux dostop do osebnih / zaščitenih podatkov v Documents&Settings?? Se da prenesti Ownership? Ali moram nujno prestavljati disk v delujoč XPpro sistem. |
Če nisi kriptiral podatkov, potem lahko prideš do njih, ker niso zaščiteni.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.61 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Okt 10, 2006 1:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, bom poskusil najprej z DSL distribucijo (50MB!) in če ne bo šlo, potem s Knoppix-om.
Kriptirani niso.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panasonic Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.66 Kraj: med Notranjsko in Primorsko
|
Objavljeno: Tor Okt 10, 2006 2:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še enkrat priporočam bootCD, ki sem ga predlagal v tej temi.
Marsikateri novejši računalnik sploh nima več disketnika
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni