|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
krof555 Član

Pridružen-a: Tor 06 Sep 2011 17:54 Prispevkov: 583 Aktiv.: 3.46 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Apr 21, 2012 8:54 pm Naslov sporočila: Unior-komplet orodja |
|
|
Zdravo!
Ročnega orodja mi ''primanjkuje'', pa me zanima če ima kdo ta komplet, ali
pa vsaj katero orodje iz tega kompleta. Zanima me kakšna je kvaliteta?
(s tem mislim, če je prijem dober, ne poka...)
(Na podrobnostih kaže oznake kosov)
komplet
Cena pa je v Merku*-ju nekje 25€
Hvala!
Nazadnje urejal/a krof555 Sob Apr 21, 2012 9:32 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.68 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sob Apr 21, 2012 8:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Do zdaj sem kupil že kar nekaj Uniorjevega orodja (od izvijačev, klešč, natičnih in ostalih ključev) in nimam kaj pripomnit čez kvaliteto (ne glede na ceno). Tudi rjavi še nič, pa imam nekaj kosov starih krepko čez 10 let (da ne omenjam zlorabljanja nekaterih kosov v namene za katere res niso bili predvideni). _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sob Apr 21, 2012 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kvaliteta seveda ni vprašljiva, kaj si boš pa z enimi "kombinirkami", dvema izvijačema in enim kladivcem pomagal je pa vprašanje. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krof555 Član

Pridružen-a: Tor 06 Sep 2011 17:54 Prispevkov: 583 Aktiv.: 3.46 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Apr 21, 2012 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sej dvojne klešče imam, izvijače tudi, drugače pa se še da dokupiti posebej. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ac/dc Član

Pridružen-a: Pon 21 Dec 2009 10:44 Prispevkov: 193 Aktiv.: 1.02 Kraj: Lj-okolica
|
Objavljeno: Sob Apr 21, 2012 9:27 pm Naslov sporočila: Unior |
|
|
Po kakšnih desetih letih uporabe Uniorjevega seta klešč sem zaznal (le) eno hibo.
Lepilo, ki drži izolirane ročaje popušča, popusti.
Najprej na kleščah za snemanje izolacije, kombinirkah, potem še na ščipalkah.
Ne vem, ali sem zadel tako serijo, bi pa to bila edina hiba.
Sicer mi dvigne pritisk ko v rokah obdržim samo izolacijo z ročajev, se pa še nisem odločil da bi vse skupaj zalučal v smeti. Moram najti primerno lepilo.
Občasno je bilo to orodje kar obremenjeno, ne pa redno/dnevno.
Čez izvijače nimam posebnih pripomb, mogoče bi konice lahko bile za kanček trše... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mobwap Član

Pridružen-a: Sre 14 Mar 2012 9:42 Prispevkov: 326 Aktiv.: 2.01 Kraj: Doma
|
Objavljeno: Sob Apr 21, 2012 9:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z uniorjem skoraj ne moreš zgrešit, res da ni najcenejše orodje je pa zelo trpežno, razne klešče, gedore, izvijači itd se občasno valjajo z menoj po blatu, olju ostali nesnagi že 15 let pa je ok.
Brez rje če ravno so (sploh gedore in izvijači) trpeli "ruski ključ" (kladivo), cevi za podaljške ročice in podobne zlorabe.
Vem pa eno stvar ki sem jo opazil... včasih je bilo orodje lito in kovano, novejše pa dostkrat samo "štancajo" in kalijo konice (sploh poceni roba).
Craftsman 1/2" gedore od kolega recimo sem pretegnil z orginal ročico... kao firma...
Je precej proizvajalcev dobrega orodja, samo so pa cene neprimerno višje kot uniorjeve. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Ned Apr 22, 2012 10:01 am Naslov sporočila: Re: Unior |
|
|
ac/dc je napisal/a: |
Moram najti primerno lepilo. |
Poskusi s Pattex Extreme repair (črno rumena tubica), meni se je še najbolje obnesel.
Lp, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ac/dc Član

Pridružen-a: Pon 21 Dec 2009 10:44 Prispevkov: 193 Aktiv.: 1.02 Kraj: Lj-okolica
|
Objavljeno: Ned Apr 22, 2012 10:54 am Naslov sporočila: Unior |
|
|
Hvala za namig!
Si ga uporabil za enak namen? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.96 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Ned Apr 22, 2012 10:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Isto kot mobwap lahko samo rečem da je kvaliteta zelo padla, včasih so bili ključi liti danes so pa sintrani in pečeni. Razlika je več kot očitna, če recimo s ploščato stranjo ključa udariš po kakšnem železu se ti kar prepolovi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.05
|
Objavljeno: Ned Apr 22, 2012 11:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri Uniorju je treba paziti na barve, kolikor vem so profesionalna orodja s črnimi in modrimi ročaji
Vsaka barva za svoj namen, rdeča in oranžna so nizko cenovna orodja in temu je tudi primerna kvaliteta. _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RUros Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26 Prispevkov: 1031 Aktiv.: 4.38
|
Objavljeno: Ned Apr 22, 2012 11:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Pa bo to res držalo ? Imam kar nekaj Unior-ja doma in oranžno-rdeči izvijači so vsi celotno izolirani do konice, se pravi mišljeni bolj za elektro-energetiko. Kvaliteta pa identična tistim modrim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.05
|
Objavljeno: Ned Apr 22, 2012 11:33 am Naslov sporočila: |
|
|
To je druga serija, elektro oprema, tam je barvno označevanje drugačno _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Ned Apr 22, 2012 12:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Unior cenenega orodja sploh ne proizvaja, tako da tole z barvami ne bo ravno držalo. Pri uniorju si raje natančno poglejte njihove kataloge in boste videli kaj pomeni katera barva, v bistvu gre za model.
Ko kupujete orodje, kupujte tisto, kar rabite, lahko tudi cel komplet ne splača se pa kupovat nekih mini kompletov, vsaj po mojem mnenju ne, razen, če točno tiste kose orodja potrebujemo.
Za izvijače vsekakor bolj priporočam elektro izvijače, če jih uporabljate za elektro, ker je oblika konic bolj primerna, to velja predvsem za ploščate izvijače, ker so elektro izvijači z ravnimi konicami in prirejeni, da gredo v luknje z vijaki...
Treba je preizkusit in okusit razliko med res ergonomsko oblikovanim uniorjevim orodjem in nekim cenenim orodjem in prepričan sem, da za resno delo ne boste več kupovali cenenega orodja.
Tukaj bi omenil tudi to, da v slovenskih elektro srednjih šolah dijaki rabijo svoje elektro orodje in velikokrat dobijo ponujene komplete v katerih je kitajsko orodje, zato predlagam, da takih kompletov NE kupujete, poiščite boljšo ponudbo pri uniorju in v HTE.
Če se ročaji klešč stikajo dol, dobro drži tudi lepilo neostik profesional, namažemo ročaj klešč ali pa ga damo v luknjo ročaja, sestavimo in orodje pustimo pri miru dan ali dva, pa bo držalo, čeprav je neostik kontaktno lepilo, bo držalo tudi na tak način, če mu pustimo čas da se utegne vsaj malo posušiti. S snemalnimi kleščami sem imel podoben problem in sem ga rešil na tak način.
Kar se tiče kvalitete pa, imam v lasti klešče še z rjavimi ročaji in to tistimi prvimi in drugimi in še tretjimi, nekaj jih je bilo tudi rumenih, potem so prišle modre in rdeče... Za moj okus in glede na moje dobre izkušnje z orodjem unior, ostajam pri tem orodju še v prihodnje, kvaliteti unior orodja povsem zaupam, dolgoletne izkušnje pa to samo potrjujejo. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boriskozjan Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23 Prispevkov: 956 Aktiv.: 4.72 Kraj: Šmarje pri Jelšah
|
Objavljeno: Ned Apr 22, 2012 12:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
cero je napisal/a: |
včasih so bili ključi liti |
Kvalitetno orodje je kovano in ne lito, kitajci pa so sintrani. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
micabauc Član

Pridružen-a: Tor 03 Jun 2003 7:12 Prispevkov: 177 Aktiv.: 0.75 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Ned Apr 22, 2012 12:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Unior je zastal z razvojem, saj razen barv ročajev ni spremenil ničesar že dvajset let. Sam sem razočaran nad njimi, ker za manj denarja, dobiš veliko bolj uporabno orodje. Npr. Beta, ...
Kolikor vem, je večina orodja itak iz Kitajske ali pa Indije. Sami proizvajajo bolj malo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni