|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
krof555 Član

Pridružen-a: Tor 06 Sep 2011 17:54 Prispevkov: 583 Aktiv.: 3.46 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Apr 22, 2012 12:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
micabauc je napisal/a: |
Unior je zastal z razvojem, saj razen barv ročajev ni spremenil ničesar že dvajset let. Sam sem razočaran nad njimi, ker za manj denarja, dobiš veliko bolj uporabno orodje. Npr. Beta, ...
Kolikor vem, je večina orodja itak iz Kitajske ali pa Indije. Sami proizvajajo bolj malo. |
Nekje sem prebral, da naj bi unior prodajal svoje stvari pod znamko beta ali nekaj delal za njih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Ned Apr 22, 2012 3:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pravite, da je unior zastal z razvojem? kaj pa bi želeli, vsakih nekaj let novo obliko klešč in izvijačev? kar se mene tiče so zelo lepo razvili in dodelali obliko ročajev, to pa je tudi vse, kar je za spreminjat, konice so pa tudi dodelali, tako da mislim, da zaenkrat ni kaj spreminjat. Nove kose orodja tudi razvijajo, tako da razvoj je. Kaj na primer lahko naredijo z obliko kladiva, z obliko kombinirk, z obliko ključev, ... ? če se vrnem na kladivo, ni kaj spremeniti  _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boriskozjan Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23 Prispevkov: 956 Aktiv.: 4.72 Kraj: Šmarje pri Jelšah
|
Objavljeno: Ned Apr 22, 2012 9:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
naprimer, lahko bi naredili "fazenprifer" takšen, da mu ne bi šla prevleka s konice prvič ko hočeš odtegniti malce bolj zategnjen vijak. Sej oni drugi, ki jih tudi delajo nekje v sloveniji, so še slabši.
Kar se ključev tiče so kar vredu, ampak obstaja še marsikaj dobrega pri nas. beta, proxon, gedore... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Apr 22, 2012 9:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa veš čemu je namenjen fazni preizkuševalnik?  _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Ned Apr 22, 2012 9:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
5-7 let nazaj sem kupil komplet izoliranih izvijačev Unior. Križna dva še nekako, ploščati trije pa Katastrofa. Konica praviloma predebela za vijak, kateremu bi morala ustrezati. Treba je vzeti manjši izvijač; s tistim pa praviloma deformiraš vijak. Takrat sem jim poslal email z opisom problemov in predlagal, da svojim vzdrževalcem dajo komplet teh izvijačev in naj nekaj časa delajo z njimi. Poklical me je nekdo iz Uniorja po telefonu in , seveda, z njihove strani je vse OK. Sem pa leto-dve nazaj odkril češki ali slovaški "faznprifer" z vgrajeno baterijo (baterijskim vložkom, ne baterijsko lučjo). Zelo uporabna stvar in stane manj kot 2€ . Mislim, da je tole . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boriskozjan Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23 Prispevkov: 956 Aktiv.: 4.72 Kraj: Šmarje pri Jelšah
|
Objavljeno: Ned Apr 22, 2012 10:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Pa veš čemu je namenjen fazni preizkuševalnik?  |
V osnovi je to še vedno izvijač, z dodano funkcijo. In to osnovno funkcijo naj bi primarno opravljal, čez indikatorsko funkcijo nimam pripomb (Ob zavedanju omejitev). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Apr 22, 2012 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam izolirane izvijače znamke Wisent in krasno sedejo v vijake na stikalih sponke,..., tako križni kot navadni.
Unior imamo pa ostale navadne kakšni stari tudi kakih 20 let. Imamo pa ročno orodje zelo mešanih proizvajalec Unior, Tik Kobarid, Stheinweel, Perg, Ussag.
Ponavadi pa je problem pri cenenih križnih izvijačih, ker so le ti preveč špičasti. Poleg tega pa poznamo več vrst križnih vijakov navadne in tiste, ki so ponavadi na lesnih vijakih. In na embalaži izvijačev je ponavadi tudi simbol vijaka. Osebno razlikujem to le pri vijačnih nastavkih, kjer se pri privijanju z vijačnikom to še posebej pozna.
Rdeč Uniorjev preizkuševalnik pa se je priznam tudi meni odkrušil. Pač, če bi ga uporabljal samo za kar je se nebi. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
M.Pecar Član

Pridružen-a: Tor 30 Jan 2007 18:56 Prispevkov: 142 Aktiv.: 0.63 Kraj: Lj.Crnuce
|
Objavljeno: Pon Apr 23, 2012 11:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Bistvo uniorjevega orodja so kvalitetne trde prevleke in dobro orodje ima tudi dobro ceno. Vse je pa odvisno koliko kakšno orodje rabiš. Za to da boš dvakrat na leto odvil vijak, se profi orodja ne splača kupovat. Včasih je bolje kupiti poceni orodje z ogromno nastavki za majhen denar, samo paziti moraš, da ga ne preobremeniš.
Ko sem kupil RC helikopter in prvi teden učenja non stop šraufal, sem pa šel v trgovino in kupil Uniorjeve izvijače za elektroniko (komplet 607CS7E). V prvem tednu sem uničil pet vijakov, z novim orojem nobenega več! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.18 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pon Apr 23, 2012 1:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni se je zdelo pa smešno to, da sem 1x šel v uniorjevo "fabrško" prodajalno v Zrečah, kjer sem kupil kar nekaj orodja, sploh torx izvijače (od najmanjšega naprej) in podobne reči.... Plačal vse skupaj dražje, kot pa če bi isto uniorjevo orodje kupil kje v mer_urju...
Marža?  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.18
|
Objavljeno: Pon Apr 23, 2012 3:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam nebi ravno pretirano hvalil Unior-ja. Z nekaterimi njegovimi izdelki imam boljše izkušnje z drugimi pa slabše. Še najslabše so se mi obnesli križnimi izvijači tipa Phillips PH1 in PH2 (različne izvedbe).
Pred leti sem na švedskem kupil komplet izvijačev firme BAHCO, vsekakor svetlobna leta pred Unior-jem; konice so skoraj takšne kot prvi dan, ergonomija ... ročaji kot uliti z roko, vijaka se oprimejo ko klop. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 813 Aktiv.: 3.61 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 23, 2012 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Unior je najceneje u merkurju,....imajo neke super rabate. Ko je lokalen šlosar (s 40+ zaposlenimi) povpraševal v unirju za orodje (10+ velikih kompletov v vozičkih), je dobil ponudbe dražje kot v merjurju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Pon Apr 23, 2012 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Proteus je napisal/a: |
Sam nebi ravno pretirano hvalil Unior-ja. Z nekaterimi njegovimi izdelki imam boljše izkušnje z drugimi pa slabše. Še najslabše so se mi obnesli križnimi izvijači tipa Phillips PH1 in PH2 (različne izvedbe).
Pred leti sem na švedskem kupil komplet izvijačev firme BAHCO, vsekakor svetlobna leta pred Unior-jem; konice so skoraj takšne kot prvi dan, ergonomija ... ročaji kot uliti z roko, vijaka se oprimejo ko klop. |
Se strinjam s trditvijo. Na splošno rečeno imam sam dobre izkušnje z Unior orodjem. "Klump" so bile edino seiger klešče. (ne vem, a sedaj delajo kake boljše) V podjetju smo potem dobili gedorine z izmenjivimi konicami. Tiste so bile zelo dobre. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Apr 24, 2012 9:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Uniorjeva tovarniška prodajalna je res draga, ker se tam prodaja brez popustov in super rabatov, tako da je vsekakor res, da je ceneje, če izbrane kose naročimo v eni od Merkurjevih trgovin in počakamo...
Konice ploščatih Unior izvijačev so res nekoliko debele, so pa po standardu, kar pa ne moremo reči za mnoge vijake, tako da nam ostane alternativna možnost, to je tanjšanje konic z brušenjem, seveda ne kar "iz roke" ampak z vpetim izvijačem na brusilniku s podajanjem treba je pa pobrusit le nekaj stotink mm.
Fazni preizkuševalec ima sicer obliko izvijača, vendar za vijačenje načeloma ni namenjen in osebno ga za te namene nikoli ne koristim, še za njegov osnovni namen ga koristim bolj redko, pogosteje merim z namenskimi inštrumenti. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilibalt Član

Pridružen-a: Pet 01 Feb 2008 10:59 Prispevkov: 252 Aktiv.: 1.19 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Maj 07, 2012 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
@ krof555:
Beta ima trenutno akcijo -44%, po potrebi ti pa lahko uredim tudi popust za ostalo orodje, če bi želel.
Kar se pa razvoja tiče, je pa Unior res nekoliko zaspal, čeprav se že malo popravljajo. Kladiva sicer ni potrebno pretirano spreminjati, vandar se vsak dan pojavljajo novi kosi, ki zahtevajo nova orodja. In Beta ima vasko leto v katalogu označene nove reči.
lp _________________ Ko zadeva ne deluje se umiri, preštej do 10 in poišči večje kladivo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2012 12:23 am Naslov sporočila: |
|
|
No toliko . Lahko rečem iz prve roke. Ko vozite ferrrari bmv hyunday in še kaj vas poganja ????????? UNIOR! Glavna gred! Ojnica! Kovano v Unior!
Sam delam za firmo ki delček proizvodnje Unior preverja. POZOR! delček!
Tipično Slovensko!
Če je naše je za nič.
Preizkuševalnik faze je za nič ker z njim ne morem odviti M5 vijaka. . Saj vem, da vzdrževalci nimate časa ..... . Ne krivite pa orodja!
Kolikokrat ste na gedore ključ namestili še "podaljšek"? In? je Unior popustil?
Imam v sorodstvu mehanika. Toliko opevano BETA orodje sem mu "zrihtal" po res ugodni ceni. Njegov komentar :"Kr češ prnes sam,. da ne bo BETA". Ko se je treba zahvalit mu prinesem nekaj od UNIOR-ja. Do sedaj se je pritožil samo nad "torx 10", ki je počil pri odvijanju vijaka.
Zaključek za vas Slovenceljne - bolje Butalce!
Če je SLO proizvod ga kritiziraj do amena! Boh ne daj, da bi bilo kaj dobrega zraven.
Kitajci so pa "tk.o al tk.o cenejši".
Živ primer iz moje mladosti.
Odvij vijake na kolesu Mahindre.
Lastnik vozila ponosno z "gedora" ključi nastopi. Rezultat? "Odprta gedora ključ"
Skromno "reskiram" svoj komplet. Ne gre. Pol meterska cev na ročko pa "POK" JA vijak je popustil!
PS. Upam, da vsi veste kaj so "gedora" ključi. Tisti nasadni noo!.  _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni