www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Conrad za in proti ...
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.31

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 19, 2006 4:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1. Ali je slovenski conrad pravi conrad ali nekaj tretjega
2. Cene pri nas ne moremo primerjati s cenami drugod (pa primerjajmo se place), koliko pa stane cas, da se pripeljem iz kraja A v Graz
3. Nihce nas ne sili, da kupujemo tam, kjer je drago (ok, tukaj smo v cudnem polozaju, ker je trg premajhen je skoraj nemogoce dobiti nekatere stvari na normalen nacin
4. Tudi IC, HTE, Terna in podobni so svinjsko dragi, itd.
6. Dvojna merila mi gredo ze pocasi tako na jetra...

Kakšen flamewar... začnemo še enega (imam kar nekaj stvari na zalogi)? Rolling Eyes

Moje igrace so pa bolse od tvojih...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.80
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 19, 2006 7:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
...Če bi bil moj namen širokopotrošniški bi začel obveščanje npr. na ****Suxu....

Mobisux je komercialen forum, ki seveda omogoča plačljivo oglaševane. V sporočilih pa tega raje ne poskušaj. V elektroniki boš naletel name - "16F84". Včasih tudi kaj takega za nekaj časa "spregledam", a po moderatorskih dolžnostih sem dolžan vsako tako sporočilo brisati avtorja pa dati "hladiti". Osebno tvoje sporočilo tukaj nisem smatral kot oglas, bolj kot obvestilo zato sem ga tudi pustil skratka nisem vas toleriral drugače kot recimo HTE oz. kako drugo trgovino s katere se je kdo oglasil na forum.-

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.92
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 20, 2006 12:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tModCNRD je napisal/a:
VolkD je napisal/a:
Problem je samo v eni stvari, ki je sedaj že jasna. Nekdo, ki je istočasno mod na CONRAD-FORUM, (mimogrede, takega razmerja med zaklenjenimi in free tememi pa še ne) poskuša zavajati uporabnike tega foruma z "nizkimi" cenami, ki pa to niso.

Zanimivo, da to piše oseba, ki je še pred dnevi na tem istem forumu reklamirala svoj lastni forum. In to ne kakršen koli, temveč direktno konkurenčen temu. Forum kjer sem jaz moderator to nikoli ne bo, in že po svojem namenu ter zasnovi ne more biti konkurenca temu!

Ne samo, da tvoj odgovor na moje pisanje ni ustrezen, saj ne demantira moje trditve, dokazuješ tudi, da pojma nimaš o vsebini in razlikah mojega in tega foruma !
Mimogrede: Za Maxi forum sem izvedel ob prebiranju postov na svojem forumu. Avtor posta je bil 16F84 (torej tudi mod), za informacijo sem mu zelo hvaležen. O konkurenčnosti forumov nisem nikoli razmišljal, ker se nisem tako počutil, sem pa ugodovil zelo mnogo skupnih lastnosti in to mi daje možnost bolj kvalitetnega odnosa tudi do tega foruma. Oba sta namreč nastala voluntersko in ne eden ne drugi, za razliko od tvojega ni komercialen. Ne vidim torej v čem je point tvojega očitka.

tModCNRD je napisal/a:
Še stavek na tvoje mnenje o otroškem vrtcu - oblika in barve Conrad foruma so izdelana po naročilu plačnika, ki je želel podoben dizajn, kot so obstoječi katalogi.
Se ti zdi to čudno?

Ja zelo čudno ! Ne prenesejo namreč vsi mediji vsega enako in na enak način. Identiteto, istovetnost in blagovno znamko se da realizirati tudi drugače, ne zgolj z kričečimi barvami, ki mnogokrat v tem mediju delujejo odbijajoče. Upoštevati je treba življensko dobo reklamnega medija. Papir ima v poplavi današnjih reklam običajno zelo kratko življensko dobo, zato je kričavost opravičena. Forum je trajnejša zadeva in kričavost odbija.
Se opravičujem, če sem užalil kogarkolišno profesionalnost, a povedal sem kako to dojemam jaz. In verjetno nisem kaj hudo posebnega.

Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 20, 2006 2:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako zelo upraben je postal tisti novi gumbek z zelenim križcem ! Laughing Laughing Laughing

lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.31

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 20, 2006 3:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm... imas pa nizek prag tolerance. Mogoce premalo argumentov za "zmago"?
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70650.56

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 21, 2006 3:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
tModCNRD
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Maj 2006 3:15
Aktiv.: 0.16

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 22, 2006 12:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
tModCNRD je napisal/a:

borisz je napisal/a:
Tudi meni gre v nos tisto hvaljenje slovenskega Conrada in opravičevanje. Tudi sam sem bil v trgovinski branži (1 Milijon € letnega prometa, 4 trgovine, 11 zaposlenih, lastni uvoz, lastna blagovna znamka). Recimo dovolj podoben Conradu, da lahko tole komentiram iz druge roke.
Še en primerek nekoga, ki očita drugim sam pa počne enako, in to v še večji meri. Če pogledam tvoje poste bi lahko rekel, da se tvoja trgovska zgodovina precej pozna na tem forumu.

Sem si že velikokrat rekel, da se ne bom spuščal v takšne debate, pa me vedno kdo vleče za jezik in tudi tokrat je tako.

Očitaš mi, da navijam cene še v večji meri kot Conrad?! Ma ne ga srat! Brick wall Conradov katalog sem pregledal pa nisem zasledil, da bi ponujal npr. upore po 1 SIT, ali kaj drugega, kar bi bilo vsaj približno tako ugodno kot ponudim članom foruma v skupnem nakupu. Te izzivam : v kratkem bom ponovno pripravil skupen nakup za člane foruma. Ponudi podobno za podobno ceno. Potem se ti bom opravičil in kupoval samo še v Conradu in nikjer drugje

Boris, nikjer ti nisem očital, da navijaš cene! Si pa gotovo eden od največjih "prodajalcev" na tem forumu po količini oglasov.
In samo zato sem te omenil!

Tudi Conrad postaja - in bo še bolj - ugoden s cenami. Ne moreš pa pričakovati, da ti bo nekdo iz Nemčije pripeljal upor vreden 1SIT za 1SIT.
Ker ima tudi Conrad večstopenjske popuste na količino, bi se pri vseh artiklih s količinskim popustom cenovno izenačil ali spustil pod ceno konkurence.
Kdor ne verjame, lahko organizira skupinski nakup katerega koli artikla v večji količini iz obsežnega DE kataloga. Jaz pa se bom pozanimal za ceno in vam jo sporočil ter v primeru interesa dobavil.
Stave niso moj način dela, niti za to nisem pooblaščen. Se pa strinjam, da informativno primerjava našo in tvojo ponudbo. Realna primerjava bo seveda pod pogojem, da bo za izstavljeni materijal izdan uradni račun, in enaka garancija.
Pošteno?

Še nekaj glede tvoje posplošene pripombe o Conradovih artiklih od "poševnookih". Kot trgovec bi lahko vedel, da je pojem "azijsko tržišče" zelo širok, in ne bi dajal takšnih nesmiselnih pripomb. Skoraj vsak kupec že pozna razliko v kvaliteti med Japonskim, Taiwanskim ali pa Kitajskim izdelkom. Jo ti še nisi opazil?

LP
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70650.56

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 22, 2006 12:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 22, 2006 8:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tModCNRD je napisal/a:
Ne nameravam se prepirat ali iskat dlak v jajcih. Cene varijajo od trgovine do trgovine in kupci gotovo znajo računati.

Tudi jaz se ne želim prepirat ali iskati dlake v jajcih. Kot kupec računam in mi ne znese.

tModCNRD je napisal/a:
@jur, če pa že hočeš kakšno podrobnost v kakršne se v bodoče ne bom spuščal.
Zakaj v svojih primerjavah nisi navedel cene npr. potenciometer 10k LIN, ki stane v HTE 296SIT, v Conradu pa 261SIT.
LP

Za primerjavo sem vzel stvari, ki jih potrebujem vsak dan. Potenciometer 10 k LIN zame ni zanimiv. Res je cena za 35 tolarjev nižja, kot je v HTE. Vendar bi ves profit pri Conradu zgubil, če bi poleg potenciometra tukaj kupil samo en navaden upor (pol upora, če sem precizen). Potenciometrov skoraj ne kupujem, upore pa po 100 naenkrat. Potrebujem jih takoj. Če jih ni na zalogi v trgovini, ampak so v oddaljenem skladišču, je neuporabno. Količinski popust: Pri HTE mi dajo 5%, če se prav spomnim. Koliko je pri Conradu?

Za hec sem naredil še nekaj primerjav komponent. Praktično vse so v Conradu predrage. Ker lahko vsak sam preveri svoj spisek, seznama ne bom objavil, da ne bo ognja.

tModCNRD je napisal/a:
@jur, če pa že hočeš kakšno podrobnost v kakršne se v bodoče ne bom spuščal. LP

Upor ni kakšna podrobnost. Je osnovna komponenta elektronike. En preprost izračun: Če bi kupil 360 uporov za LED display (1/4 w, ogleni) pri HTE, namesto pri Conradu, bi mi zaradi razlike v ceni ostalo še okoli 30.000 SIT, za kar bi dobil še kar spodoben GPS.

Razlika je tako neverjetna, da prilagam izračun: HTE 360 uporov po 6.75 SIT znese 2.340 SIT. Conrad 360 uporov po 90 SIT znese 32.400 SIT. Razlika je 30.600 SIT. Daleč od dlake v jajcu.

tModCNRD je napisal/a:
Tudi Conrad postaja - in bo še bolj - ugoden s cenami. Ne moreš pa pričakovati, da ti bo nekdo iz Nemčije pripeljal upor vreden 1SIT za 1SIT.
Ker ima tudi Conrad večstopenjske popuste na količino, bi se pri vseh artiklih s količinskim popustom cenovno izenačil ali spustil pod ceno konkurence.

V (profitni) trgovini ne pričakujem uporov po 1 sit. Pričakujem pa ceno pod 10 sit. V obe trgovini pridejo upori iz Taiwana ali Kitajske, ne iz Nemčije, zato bi morale biti cene podobne. Če je cena 90 sit, tudi 30% popust na količino ni kaj dosti vreden.

tModCNRD je napisal/a:
Kot poznavalcu stroke so ti takšni podrobni podatki gotovo zelo pomembno. Zakaj to nočeš priznati pa veš najbolje sam.

Prikazi izdellkov, fotografije, pdf dokumenti so dobra in uporabna zadeva, vendar so zame nepomembni. Stvari ki jih kupujem poznam. Če so slike tiste, ki dvignejo ceno komponent, so zame nezaželene. Tistega, ki poslika material in ga spravi na web je potrebno plačati, ali ne?

tModCNRD je napisal/a:
Ali pa če omenim še kakšno dražjo napravo kot je npr. Magellanov GPS SporTrak, ki v HTEju stane preko 100.000SIT v Conradu pa ga dobiš pod 60.000SIT.

Magellan je v Conradu res cenejši, kot v HTE. Če bi kupoval tako napravo, bi šel v trgovino, ki prodaja tovrstno opremo in bi ga dobil ceneje kot pri obeh omenjenih trgovinah.

Načeloma nimam proti Conradu nič. Pri njem pa kupujem samo če nimam druge izbire. Tudi po novem ceniku.

Jur
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.09
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 22, 2006 2:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Joj kaksen napad na conrad !
No fantje, saj ni tako hudo! Vec trgovin kot imamo vecja je konkurenca nizje so cene! sicer tModCNRD navaja, da bodo cene se padle, kar je obetavno. Pa tudi sicer je conrad prijeten, ker ima dolocene izdelke, ki jih drugi nimajo. Drago ne drago, ce rabis kupis. Jaz imam do avstrije predalec, Silvota pa tudi ne morem non stop utrujati, ce mi lahko kaj prinese.
tModCNRD: zakaj pa nebi dal naprimer specialnega popusta za uporabike tega foruma? Bila bi dobra komercialna poteza za obe strani !

Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 22, 2006 3:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS je napisal/a:

tModCNRD: zakaj pa nebi dal naprimer specialnega popusta za uporabike tega foruma?

smiley53.gif
 Opis:
 Velikost datoteke:  32.49 KB
 Pogledana:  5 krat

smiley53.gif

Nazaj na vrh
tModCNRD
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Maj 2006 3:15
Aktiv.: 0.16

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 22, 2006 6:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot sem že nekajkrat omenil, se na forumu ne oglašam zato, da bi kar na splošno prodajal izdelke naše firme. Želel sem samo podati informacijo o spremembah v Conradu in mogoče na konkretna vprašanja podati informacijo za konkreten izdelek, ki ima povprečno ali ugodno ceno v Conradu. Če je kdo opazil, je bil moj prvi post na tem forumu samo tehnični nasvet uporabniku, v katerem Conrada nisem niti omenjal. Po drugem postu (omembi artikla s povprečno ceno) pa je takoj sledil "napad konkurence" in somišljenikov .....

Primer povprečne cene nekega izdelka sem podal v svojem drugem postu na tem forumu. Primer ugodne cene izdelka, pa podajam sedaj: to je GPS sprejemnik o kakršnem je že bil govor in povpraševanje na tem forumu - LINK

Mislim, da se tukaj konča meja med obvestili in se preide v vsesplošno reklamiranje, kar na tem forumu ni zaželjeno.
Če se motim, naj me prosim administrator ali moderatorji popravijo.

Citiram:
tModCNRD: zakaj pa nebi dal naprimer specialnega popusta za uporabike tega foruma? Bila bi dobra komercialna poteza za obe strani !

Glede specijalnih popustov bi morali vprašati vodstvo (lahko tudi preko Conrad foruma), ne mene.
Lahko pa mogoče kaj pomagam pri ugodnostih, v slučaju eventuelnega skupinskega naročila.

LP
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.80
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 23, 2006 8:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS je napisal/a:
Joj kaksen napad na conrad !
No fantje, saj ni tako hudo! Vec trgovin kot imamo vecja je konkurenca nizje so cene! sicer tModCNRD navaja, da bodo cene se padle, kar je obetavno. Pa tudi sicer je conrad prijeten, ker ima dolocene izdelke, ki jih drugi nimajo....

Tukaj se popolnoma strinjam. Vzrok "napada" pa so pred vsem različne cene enakih artiklov pri nas in čez mejo. Danes živimo v modernem svetu interneta, kjer lahko v trenutku dobis doloceno informacijo.
Sam sem v casu jugoslavije veliko kupoval v Conradu pri nas (moja stevilka kupca je nekaj cez 500 - sicer ne vem ce je se ziva) Zakaj, je navedel zgoraj Simon. Conrad ima izdelke, ki jih drugi nimajo. Ce si zadevo hotel imeti, pac nisi gledal na ceno.
Od kar pa je trgovina v Grazu (sploh sedaj, ko ni potrebno vec "svercat" ) pa pri nas ne kupujem vec.
Razlogov, da grem cez mejo je vec - prvi je seveda cena, drugi zeljen artikel dobim takoj pa seveda da "napasem" oci. (tako, da mi ni zal porabljenega casa, katerega je nekdo omenil zgoraj)

Za konec; upam, da se bo glede cen kot je napisal tModCNRD pri nas uredilo. To bi verjetno zadralo nekaj kupcev, ki se sicer po nakup odpravijo cez mejo. (vsaj po tistem, kar sem sam videl jih ni ravno malo)

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.60
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 23, 2006 9:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, conrad ima slabo ime med poznavalci trgovin predvsem zaradi svoje preteklosti. V preteklosti so bile cene v conradu nesramno visoke. S tem mislim na slovenski conrad in e-trading.
Zakaj pravim med poznavalci trgovin? enostavno zato, ker edino poznavalci trgovin vemo, kako je s cenami. Conrad pa je v preteklosti "nategoval" tiste kupce, kateri sploh niso vedeli, da poleg conrada obstaja še kakšna trgovina z elektroniko.
No ja, conrad pač zna prodajat, zna kupca prepričat naj nekaj kupi, čeprav tega ne potrebuje. Ogromno artiklov v conradu je samo paša za oči, v resnici nič vredne krame. Seveda pa se da v conradu kupiti tudi zelo dobre zadeve.
Ker pa ljudje niso več tako ozko omejeni, bi slovenski conrad s svojo staro politiko lahko samo zaprl svoja vrata, ker ne bi zaslužili za suh kruh.
Spremembo politike conrada toplo pozdravljam.
Dajmo conradu priložnost ... seveda če bodo primerne cene, če ne bomo pa tako ali tako kupovali drugje, tam kjer je ceneje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 23, 2006 2:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred časom sem pri Conradu kupil za približno 150.000 SIT napravo MS-9160 (prva slika v prilogi). Napajalnik, signal generator, frekvencmeter in digitalni multimeter. Pravzaprav me je zavedla slika. Naprava je zgledala sila praktična in kompaktna. Ko sem jo dobil pa se je izkazalo, da ima 22.5 kilogramov :bonk: (pravzaprav je to pisalo poleg slike v katalogu, pa sem spregledal). Naprava je kar v redu, če odštejem to, da ob vklopu in izklopu generira elektrošoke. V prilogi je nekaj oscilogramov. Zadnja slika kaže izhod signal generatorja pravokotnih impulzov(!) frekvence 1 MHz.

Bistvo slik je v tem, da se vidi, da ob vklopu/izklopu naprave na stabiliziranem 5 V izhodu udari ven 10 V ali več.

Jur

ms9160.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.77 KB
 Pogledana:  7343 krat

ms9160.jpg

izklop.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  109.48 KB
 Pogledana:  20 krat

izklop.JPG

izklop2.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  121.49 KB
 Pogledana:  5 krat

izklop2.JPG

vklop.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  113.22 KB
 Pogledana:  3 krat

vklop.jpg

square_out_1MHz.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  76.65 KB
 Pogledana:  19 krat

square_out_1MHz.jpg

Nazadnje urejal/a jur Tor Maj 23, 2006 3:14 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni