www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LabView, branje iz rs232 in grupiranje podatkov

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 20, 2006 3:20 pm    Naslov sporočila:  LabView, branje iz rs232 in grupiranje podatkov Odgovori s citatom

Z LabView-om berem podatke iz mikrokontrolerja. Z mikrokontrolerejem (16f877) berem dva analogna porta in prebrane podatke pošiljam na računalnik. Prebran "paket" 4 bytov potem zazrežem na 2x 2byta in v tako dobim podatke za vsak port posebej. Zanima pa me, kako narediti, da bo LAbView vedno prebral vedno ustrezne 4byte in ne nekaj iz enega paketa in nekaj iz drugega paketa.
Do sedaj sem poskušal dva načina:
1) Med paketi sem dal majhno pavzo in deluje še kar zadovoljivo.
2) Pred pošiljanjem željenega paketa podatkov pošljem npr. 2x250 in v LabView-u zaznavam, kdaj prispe ta kombinacija.

Ima kdo še kakšno idejo?

Na oba načina mi delno deluje. Povprečno enkrat ali dvakrat na sekundo pa mi prebere napačno vrednost (mislim da same ničle ali oz neko majhno številko). Uporabljam pa asinhronski prenos, 8 data bitov, 1 stop bit, baud rate pa 19200.

Torej na kakšen način je priporočljivno pošiljati paket podatkov kot v mojem primeru, da da bo z LabView-om najlažje razločiti?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
egomez
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 21, 2006 3:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če uporabljam 50ms ali večjo pavzo med pošiljanjem naslednjega paketa, mi deluje zanesljivo. To mi zaenkrat zadostuje.

Če pa kdo ve še za kakšno drugo metodo, pa naj kar napiše.
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.66
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 22, 2006 11:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabi hardwerski flow control RTS/CTS ali DSR/DTR. To bi pomagalo.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
California
Član
Član

Pridružen-a: Pet 26 Avg 2005 19:48
Aktiv.: 0.99
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 25, 2006 10:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali lahko kaj več napišete o čitnju podatkov iz PIc-a z LabView programom.
Kakšen enostaven primer bi bil dobrodošel.

Lep pozdrav!

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.66
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 26, 2006 9:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz ne morem povedati nič. Šele razmišljam o nakupu labviewa. Videti pa je, da je branje naprav, za katere obstoja driver zelo preprosto.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
egomez
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 26, 2006 2:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom jaz v roku nekaj dni pripel kakšen moj primer komunikacije med mikrokontrolerjem in labviujem.
Nazaj na vrh
egomez
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 06, 2006 12:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj je primer merjenja kota s pomočjo hallovega senzorja zasuka. Sinusni in kosinusni izhod peljem na AD od pic16f877 in to pošljem na računalnik ter izračunam kot z LabView-om. Z mikrokontrolerjem še berem paralelni izhod senzorja, množim s 45 in delim z 32 ter tako izračunane kotne stopinje prikazujem na 2x16 LCD.

V priponki ASM za pica in VI za LAb view.

Front_panel.JPG
 Opis:
Front Panel
 Velikost datoteke:  79.75 KB
 Pogledana:  90 krat

Front_panel.JPG

Block_diagram.JPG
 Opis:
Block diagram
 Velikost datoteke:  89.49 KB
 Pogledana:  86 krat

Block_diagram.JPG

VI_in_asm.rar
 Opis:
Virtualni instrument za LabView8
in
program za PIC16f877

Download
 Ime datoteke:  VI_in_asm.rar
 Velikost datoteke:  26.66 KB
 Downloadano:  29 krat

Nazaj na vrh
damo123
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Avg 2006 2:22
Aktiv.: 0.28
Kraj: Nazarje

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 14, 2006 3:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

oj mogoče bi pa lahko rešil to težavo tako da PC zahteva podatke od PIC-a in jih nato PIC pošlje.

jaz imam podobno idejo narediti enako nekaj iz LV vendar se ga nikoli nisem učil zato me zanima če je kje na netu kak dobro opisan primer ...

tvojega pa na žalost ne morem pogledat ker še nisem AKTIVEN član Sad

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
egomez
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 15, 2006 6:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

damo123 je napisal/a:
oj mogoče bi pa lahko rešil to težavo tako da PC zahteva podatke od PIC-a in jih nato PIC pošlje.

Tudi tako se bi dalo narediti. Nekaj bi sicer izgubil na hitrosti, vendar saj bi moral spraševati.....
Sicer pa je za marsikatere meritve tak način zelo ustrezen, še posebno če deluje PC kot master.

Citiram:
jaz imam podobno idejo narediti enako nekaj iz LV vendar se ga nikoli nisem učil zato me zanima če je kje na netu kak dobro opisan primer ...

Jaz sem začel tako, da sem prebral članke v Svetu elektrnike. Primerov pa je kar veliko na National Instruments-ovem forumu za Lab view.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni