www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

C vprašanje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mitja100
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 20:45
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 21, 2006 6:25 pm    Naslov sporočila:  C vprašanje Odgovori s citatom

Pozdravljeni. Imam eno banalno vprašanje, ker ne obvladam C-ja dovolj dobro.
Imam poljubno dolg string, v katerem se na poljubnem mestu 2x pojavi znak narekovaj. Vmes je nekaj, kar bi rad prebral.

Preštudiral sem funkcije v string.h, ampak največ, kar lahko dobim, je index prvega narekovaja.

Ker sem delal včasih z VB si predstavljam kake LTrim ali RTrim funcije.

Hvala za pomoč.

Mitja

PS: sicer pa delam z CodeVision-om
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 21, 2006 7:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko dobiš ta index se moraš potem premakniti za en naslov naprej in od tam naprej iskati naslednji narekovaj, lahko pa napišeš svojo funkcij.
Nazaj na vrh
mitja100
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 21, 2006 7:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala. Ugotovil sem, da imam tudi funkcijo, s katero poiščem zadnji narekovaj. Ampak kaj, ko imam v stringu 2x med narekovaju nekaj, kar moram ven dobit.

Kar dober del noči bi mi prihranil, če mi poveš, kako se premaknem naprej po tem stringu in kako potem, ko bom imel index prvega narekovaja in index drugega narekovaja, to vmes spraviti v drug string.

Hvala.

Mitja
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.62
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 21, 2006 7:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poznaš VB-jev str$ = Mid(string, start, length)? Oz bolje rečeno str$ = Mid(string, start, 1)? Namreč ta ukaz je čisto enak kot str = string[start]. Stringi so v C-ju kar array-i char-ov, zato lahko do elementov dostopaš na čisto enostaven način.

Npr. lahko narediš nekaj takega:
Koda:

char besedilo[] = "sdfadadfasd\"dgfsd\"afg";
   int i=0;
   int start, end;
   char vnarekovajih[20]="";

while( besedilo[i++]!=34) if (besedilo[i]==0) break;
   start = i;
   while( besedilo[i++]!=34) if (besedilo[i]==0) break;
   end = i-2;

for (i=start; i<=end; i++)
   {
      vnarekovajih[i-start]=besedilo[i];
   }
   vnarekovajih[i]=0;
   printf("\nZnotraj: %s", vnarekovajih);
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mitja100
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 21, 2006 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepše hvala NeoTO.

Narobe sem razmišljal in iskal na napačnem mestu.
Sem vmes za idejo uporabil že tvojo prvo verzijo, ki mi je bila v veliko pomoč.
Ko pa sem hotel napisat odgovor, sem videl, da si kodo popravil in sedaj je čisto copy paste C koda.

Glede na to, da sem iskal rešitev čisto drugje, bi verjetno danes veliko manj spal, kot bom sedaj.
Res hvala za pomoč.

mitja
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni