www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Conrad za in proti ...
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 23, 2006 2:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slika je smiley (smeško) za prej omenjeno napravo. Zaradi omejitev priponk na 5 se nahaja šele tu.

Jur

doglip.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  99.22 KB
 Pogledana:  52 krat

doglip.jpg

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tModCNRD
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Maj 2006 3:15
Aktiv.: 0.16

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 23, 2006 7:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Prikazi izdellkov, fotografije, pdf dokumenti so dobra in uporabna zadeva, vendar so zame nepomembni. Stvari ki jih kupujem poznam. Če so slike tiste, ki dvignejo ceno komponent, so zame nezaželene.

Tisti, ki jim je informacija o izdelku nepomembna in mislijo da vse poznajo, imajo logično ter posledično probleme za katere so sami krivi!

Očitno si pri nakupu naprave v vrednosti cca. 150.000 SIT ne preberejo niti vsebine računa, kjer v rubriki "Splošni pogoji poslovanja" lepo piše sledeče: " Če vam naročeni in prejeti izdelki ne ustrezajo, jih lahko v roku 15 dni od prejema na naše stroške vrnete ..... ".
Kakšen "strokovnjak in poznavalec" je oseba, ki v 15. dneh ne spozna kaj je kupila, ne bom niti komentiral.

Poleg tega takšni osebki ne znajo niti računati ali brati ponudbe. Zato najmanj 30 - kratno pretiravajo !!!
Njihov primer: običajno se za LED prikazovalnike res uporabljajo omenjeni ogljeni upori 330E 0,25W, ki pri Conradu v količini enega paketiča (= 100 kosov) stanejo manj kot 300 SIT (3 SIT / 1 kos). Torej bi jih 360 kosov stalo približno 1.000 SIT in NE, lažnjivo navedenih 32.400 SIT.
Torej 60% ceneje od navedene konkurence.

?????

Toliko o "realnih in poštenih" pogledih nekoga na tem forumu. Svoj vtis o takšni osebi in verodostojnosti njenih izjav pa si lahko vsak ustvari sam.
Res škoda, da takšne osebe kvarijo kvaliteto in ugled dobrega in zelo strokovnega foruma.

Jaz za vsako napisano besedo in ceno firme še vedno stojim brez sprememb!
Nekateri pa ob konkretnih izračunih ter ponudbah utihnejo, ali pa spremenijo tematiko pogovora. Le zakaj?

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 24, 2006 9:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Očitno si pri nakupu naprave v vrednosti cca. 150.000 SIT ne preberejo niti vsebine računa, kjer v rubriki "Splošni pogoji poslovanja" lepo piše sledeče: " Če vam naročeni in prejeti izdelki ne ustrezajo, jih lahko v roku 15 dni od prejema na naše stroške vrnete ..... ".
Kakšen "strokovnjak in poznavalec" je oseba, ki v 15. dneh ne spozna kaj je kupila, ne bom niti komentiral.

Splošne pogoje sem prebral in razumel. Naprava mi je povsem ustrezala. Napake v delovanju sem odkril šele po določenem času (pol do enega leta, ne vem točno). Moje naprave imajo vedno vgrajene stabilizatorje. Da je nekaj narobe, sem odkril šele takrat, ko sem priključil napravo brez regulatorja. Na elektro motorje in mesarski hardware pa kratkotrajen prenapetostni (dvojna napetost ali več) šok nima vpliva.

Toliko denarja sem za napravo dal zato, ker sem računal, da jo priključim in bo delovala. Saj se da napajalnik narediti doma, za manj denarja. Počasi pa se človek samogradenj osnovne opreme (usmerniki, frekvencmetri, programatorji in podobno) naveliča in hoče narediti kaj več. Za to pa je potrebna osnovna oprema, ki jo prižgeš in dela. Drugače je to zguba časa.

Napravo imam še vedno v uporabi. Kupil sem jo pri Conradu zato, ker je bila v HTE nekaj 10 tisoč SIT dražja. Ne trdim, da bi tista kupljena pri HTE kaj bolje delovala.

Ne glede na to kar sem do sedaj napisal o Conradu, nisem anticonradist. Včasih tudi kupujem pri Conradu. Glede na to, da ga nekateri tako hvalijo, sem naredil nekaj primerjav (po novem ceniku) predvsem za svoj interes (gre za porabo mojega denarja: to je edini argument). Na primer: razlika cen pri 360 uporih je bile taka, da sem razliko za kontrolo dal izračunati še kolegu, ker sam nisem mogel verjeti, da je res... Če je paket uporov cenejši, zakaj tega v katalogu ni napisano? Smisel cenika je, da so notri vse informacije. Če pogledam Buerklinov katalog na primer (prva slika), vse lepo piše. Cena za 10, 100, 500,... kosov.

-----------------------------

Moteče je tudi to, ker je v katalogu pri vsakem uporu fotografija. Bolje bi bilo, če bi bila za eno vrsto uporov samo ena slika z tehničnimi detajli (na primer dimenzije ohišja) tako kot na priloženi prvi sliki.

Iskanje je drugi problem. Če iščem tekst: upor 33 ohm, dobim 140 rezultatov na 18 straneh. zvočniki, luči, bananske spojke, testerji napetosti, senzorji,... upor je na 14 strani. Našlo je tudi upor 15 kiloohmov, pa upor 15 ohmov. Kakšen nasvet za iskanje?

Citiram:
Poleg tega takšni osebki ne znajo niti računati ali brati ponudbe. Zato najmanj 30 - kratno pretiravajo !!!
Njihov primer: običajno se za LED prikazovalnike res uporabljajo omenjeni ogljeni upori 330E 0,25W, ki pri Conradu v količini enega paketiča (= 100 kosov) stanejo manj kot 300 SIT (3 SIT / 1 kos). Torej bi jih 360 kosov stalo približno 1.000 SIT in NE, lažnjivo navedenih 32.400 SIT.
Torej 60% ceneje od navedene konkurence.

Za hec sem v Conradovo košaro položil 360 uporov po 90 sit. Cena je sedaj (izračunal Conrad) 19 SIT na kos (skupaj 6840 SIT). Še vedno preveč. Vidi se na drugi sliki. Kje je zgoraj citiranih 3 SIT / 1 kos?

V glavnem sem svoje povedal. Ljudje na forumu imajo verjetno tudi dovolj, zato zaključujem z to zadevo.

Jur

bu.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  53.67 KB
 Pogledana:  44 krat

bu.JPG

bu2.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  25.5 KB
 Pogledana:  46 krat

bu2.JPG

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tModCNRD
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Maj 2006 3:15
Aktiv.: 0.16

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 24, 2006 2:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Na primer: razlika cen pri 360 uporih je bile taka, da sem razliko za kontrolo dal izračunati še kolegu, ker sam nisem mogel verjeti, da je res... Če je paket uporov cenejši, zakaj tega v katalogu ni napisano? Smisel cenika je, da so notri vse informacije. Če pogledam Buerklinov katalog na primer (prva slika), vse lepo piše. Cena za 10, 100, 500,... kosov.

Trdiš, da ti nisi "antiConradist". V to ne morem verjeti, ker primerjaš jabolka in hruške samo zato, da bi dokazoval svoje neresnice.
Ti vzameš ceno poceni ogljenega upora v HTE-ju in jo primerjaš z dražjimi kovinsko oplaščenimi upori iz Conrada. Je to zate realno?

Očitno imaš smolo, ker nisi naletel na mlečnozobega prodajalca, ki so ga pripeljali direkt iz trgovske šole v trgovino polno specijalnih elektronskih elementov.
Samo v info: tudi jaz sem pred davnimi leti hodil na Vegovo - in tudi sedaj se še vsak mesec oglasim tam.

Na TEM linku lahko pogledaš ceno prej omenjenih uporov. Če boš dobro pregledal stran, boš videl da spet ne drži tvoja pripomba o pomanjkljivih informacijah glede odvisnosti cen na količino. Tam jasno piše, da v primeru nakupa 10. artiklov znese cena omenjenih uporov pod 3 SIT / kom. Če pa boš vzel 100 artiklov bo cena enega upora že pod 2 SIT / kom.

Likovna oblika in način delovanja internetne prodajalne nista moje področje. Zato se za takšna vprašanja obrni na urednike tistih strani.

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.80
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 24, 2006 2:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Debata počasi prehaja izven meje normalnega komuniciranja. Preden čisto zaide, jo raje zaklenem.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni