www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Koliko računati?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
s56vha
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 14:33
Aktiv.: 0.78
Kraj: Kamnik, Preserje pri Radomljah

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 21, 2006 8:53 pm    Naslov sporočila:  Koliko računati? Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Do sedaj sem servisiral samo svoj PC in od kakšnega kolega ali sorodnika, zdaj pa me je poklicala neka gospa, ki je ne poznam in bi rada da ji porihtam PC ker je okužen z virusi. Win so bili v takem razsuli, da se ni dalo nič naredi razen ponovne inštalacije. Zanima me kakše so sicer cene uslug: shranjevanje osebnih podatkov na drugo lokacijo(20GB), reinštalacija Win XP, Office, ... , siol, mail + stare datoteke, antivir,...

Hvala za odgovor

Aleš - S56VHA
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 21, 2006 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to, da nimaš dejavnosti, bo najpametneje ( mnogokrat zate tudi najugodneje), da odločitev, koliko se ji zdi vredno tvoje delo, preprosto prepustiš njej sami.
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.60
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 21, 2006 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno tako. Jaz občasno popravljam sesute računalnike od sosedov, kolegov, ki sami ne obvladajo, drugače pa od nepoznanih ljudi ne sprejemam v popravilo teh zadev, še posebej zato, ker je večinoma treba na novo naložiti sistem, oni sami pa original inštalacij nimajo, oziroma sploh nič nimajo, tako da .... Cool je treba naložiti Cool kar je pač pri roki. Take stvari pa se dela le poznanim ljudem, da ni potem kakšnih težav. Ne zaračunam nič, saj se kolegom ne zaračunava, ampak se raje spije kakšen :union: , s sosedi pa ravno tako, če je pa kakšna fejst soseda pa lahko tudi Cool
Koliko računati? ja, reševanje podatkov je draga stvar, to moraš pojasniti ljudem, ki jim to delaš. Včasih, ali pa večinoma je to bolje narediti poceni, pa da potem še kdaj dobiš kaj za delat. Kakšnih 5 do 10 jurjev bo v redu, se mi zdi, kaj pa vem, sam presodi, oziroma bodo drugi predlagali še kaj.
Ravno sedaj imam sosedov računalnik na servisu, so sesuli sistem, ko pa sem odprl, da sem spihal prah, kot je to vsekakor potrebno storiti, pregledati kondenzatorje na matični plošči ..... sem ugotovil da so napihnjeni 4 kondenzatorji. Zamenjam kondenzatorje in grem nalagat sistem na novo. Podatkov nisem shranjeval, ker jih ni bilo, saj je računalnik namenjen za igrice in internet, zato je bilo vse skupaj še bolj preprosto. Pri nalaganju pa se pojavi napaka. Ugotovim, da je ram zanič, trenutno poganjam memtest z drugim ramom in je v redu, prejšnji ram je vrgel ven same napake.
Ker delam mimogrede, ko sem na tem računalniku in sem malo na internetu, malo pa zraven delam, je jasno da ne bom nič računal za delo, ker me ne stane skoraj nič časa, pa še za sosede je. S sosedi je pa tako, da si je treba pomagati eden drugemu, kar kdo pač zmore in zna, da so odnosi čim boljši. Večinoma so dobri odnosi in prijateljstvo veliko več vredni kot pa denar, saj je tudi trajnejše Wink .
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 3.99
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 21, 2006 10:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za takšne stvari jaz računam od 3-5 jurčkov (odvisno koliko svojega materiala ima). S tem si pridobim tudi kakšno stranko več. Wink
Itak pa nisem oderuški, ker delam to iz veselja. Za kakšen deci ali dva žlahtne kaplice pa moram imet. Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 22, 2006 12:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Blablabla. 20 tisocakov, ce noces postati pi*kica za vse. Eno so znanci/kolegi (pivo), drugo pa neznanci, in tam velja "uradna" (po ceniku "mojstrov" bedakov serviserjev iz zaresnih firm, z zaresznim cenikom in zaresno garancijo, ko te pridejo sekirat ce stvar ne dela) tarifa, vse kar je manj, je pa imbecilno. Drugace se je ne bos znebil ...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70643.30

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 22, 2006 12:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 22, 2006 2:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz tudi porihtam prijateljeve računalnike, če si sami ne znajo. Včasih sem imel še kar voljo za to, sedaj pa mi je že bolj muka in dolgčas to delati. Vendar prijatelju vseeno priskočim na pomoč, če je potrebno.

Če pa bi mogel neznancu to delati, pa bi bila cena odvisna od tega, ali bi mu popravljal pri njemu, ali pa bi mi ga prinesel k meni. Pa seveda od števila ur, ki bi jih porabil.
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 22, 2006 10:22 am    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

2 -3 štrudle in veliko belo kavo Laughing

kompletna inštalacija velika morska pica s pivom Wink

boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.87
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 23, 2006 7:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Minimalno 10 >jurjev<.Jaz sem to nekaj casa delal prijateljem za hvala lepa, pol pa so se mi v delavnici nabirale masine, tako, da nisem imel vec casa za sebe. Res dobremu prijatelju se vedno naredim yastonj, ce pa je od prijatelja prijatelj in , cetudi se poznama tako na videz....pa ni milosti. Fantje, tisti, ki racunate 2 do 3 jurje verjemite, da cene ne boste kar tako dvignili, spustiti jo je lazje. Razen tega pa se popolnoma strinjam z odgovorom borisz -a o nelojalni konkurenci. Pomislite, da je vase delo vredno veliko vec.
LP
Boco

p.s. se opravicujem ker ni sumnikov, imam tehten raylog Smile
Nazaj na vrh
Lojz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31
Aktiv.: 2.81
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 23, 2006 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
p.s. se opravicujem ker ni sumnikov, imam tehten raylog

Pri besedi "razlog" pa res ni kakšnega šumnika, pravtako ne pri "zastonj" Laughing Laughing

RobertA
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 18 Maj 2006 17:10
Aktiv.: 0.01
Kraj: NOVA GORICA

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 24, 2006 7:32 pm    Naslov sporočila:  Cene "uslug" v informatiki Odgovori s citatom

Vsako delo ima svojo ceno, je pa že tako, da so storitve na področju računalništva hudo podcenjene - vsaj s stališča uporabnikov. Korak k ureditvi stanja - no, je še dolga pot - je tudi refrenčni cenik, ki ga je pripravilo združenje za informatiko in telekomunikacije, ki si ga lahko ogledate na naslednjem naslovu:
http://www.gzs.si/Nivo3.asp?ID=27086
Na vsakem posamezniku je, da prodaja svoje storitve po priporočeni ceni - če kaj zna, če pa ne, pa se lahko razprodaja.

Robert
Nazaj na vrh
s56vha
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 14:33
Aktiv.: 0.78
Kraj: Kamnik, Preserje pri Radomljah

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 25, 2006 12:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem za odgovore. S ceno nisem pretiraval, zato sem računal 8k SIT, pa tudi stranka je bila zadovoljna s ceno in tem da lahko surfa.

Aleš - S56VHA
Nazaj na vrh
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.96
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 26, 2006 12:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hja navečja žalost pri teh stvareh je to da moreš popravljat računalnike takim ki nimajo pojma o njih.Potem se pa pri ceni zaplete,oni si namreč mislijo:ja je samo nekaj potipkal pa stvar dela pa še pokazat nimaš kaj je bilo narobe

ob tem sem se spomnil na anekdoto ko je en prijatelj še v starih časih švercal računalnik čez mejo.Ko je carinik pregledoval račun (le ta je bil pisan po komponentah)in prišel do MS Windows-naloženi in cena zraven
potem pa cariniku razlagat kaj je to,on pa ni imel pojma.Pa ga ni mogel prepričati da tega ne more pokazat kje je to Very Happy
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 26, 2006 10:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

cero je napisal/a:
Ko je carinik pregledoval račun (le ta je bil pisan po komponentah)in prišel do MS Windows-naloženi in cena zraven
potem pa cariniku razlagat kaj je to,on pa ni imel pojma.Pa ga ni mogel prepričati da tega ne more pokazat kje je to Very Happy

~10 let nazaj, ko so tudi vzorce SW veselo carinili, so v Mojem Mikru ocitno ob eni prilozniosti prihranili kup denarja, ker je v skatli, katero jo je poslalo tuje podjetje v recenzijo, bil samo kup disket in knjig, softvera pa ni bilo nikjer Laughing Zaracunali so le dajatve za diskete in dokumentacijo, za softver pa pac ne in s tem so se v reviji pohvalili (sicer so imeli rpecej povedati na racun g. Kosirja, stopenj in njegove uprave ... precej upraviceno).
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.87
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 29, 2006 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, si kar lepo zaračunal ne preveč in ne premalo. Lojz dobro si me našel, bom pa sedaj pojasnil, da sem tipkal na US tipkovnici in računalniku (bil sem namreč v tujini) brez admin pravic, da bi si lahko karkoli ponastavil, zato je moj post izgledal mace čudno. Wink
LP
Boco
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni