|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
elektrarna Neznanec

Pridružen-a: Pet 18 Maj 2012 11:21 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.04 Kraj: vršaci
|
Objavljeno: Pet Maj 18, 2012 11:34 am Naslov sporočila: Navor velikih generatorjev |
|
|
Pozdravljeni!
Mene pa zanima kakšen navor je potreben za delovanje generatorja, ki je narejen za velike vetrnice z močjo od 200kw do 500kw.
Lep pozdrav!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JTratar Član

Pridružen-a: Pon 08 Nov 2010 21:17 Prispevkov: 205 Aktiv.: 1.15 Kraj: ivančna gorica
|
Objavljeno: Pet Maj 18, 2012 1:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
moč = navor * 2 * frekvenca
računaj sam |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektrarna Neznanec

Pridružen-a: Pet 18 Maj 2012 11:21 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.04 Kraj: vršaci
|
Objavljeno: Pet Maj 18, 2012 6:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me tudi še ena zelo pomembna stvar-cena. Na spletu sem iskal take generatorje in sem videl eno podjetje z azije. Cena takega generatorja je bila cca 20 000$. Je to realna cena, ali se da kje dobiti kakšno cenejšo varianto? To je že precejšen zalogaj za začetek..... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.22 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pet Maj 18, 2012 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za tak stroj je to nizka cena, sploh če je to še z dostavo in montažo.
Ampak sam generator je komaj začetek. kje je še stavba in vsa ostala potrebna oprema za celotno postrojenje in vsa papirologija?
Če misliš, da je mini elektrarna, katerekoli vrste, nekaj kar boš odštel nekaj fičnikov, potem pa ti bodo vsak mesec na dom dostavili goro denarja, tebi pa ne bo treba odšteti niti centa za vzdrževanje opreme, še manj pa kaj migati, se izjemno motiš.
Tako majhna enota je še MHE na meji rentabilnosti, nek drug vir pa razen z ogabno in škodljivo Robin Hood ekonomijo aka subvencije, popoln bankrot.
Skratka na tvoje fantaziranje v še eni drugi temi, ti zelo priporočam, da začneš uporabljati sive celice in nehaš verjeti v Božička. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni