www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Mitsubishi PLC serije F>X1S

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 18, 2012 7:52 pm    Naslov sporočila:  Mitsubishi PLC serije F>X1S Odgovori s citatom

Kak software potrebujem za programiranje? Je free? Kak je kabel? Ga lahko naredim oz, kje se da kupit?
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 18, 2012 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko kupiš kar moj komplet, ki je še vedno naprodaj
FX0 in FX1 uporabljata enak kabel in program

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=23140&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=mitsubishi+fx

LP

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 18, 2012 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za kabel nebi vedel, ker z tole čisto industrijsko verzijo nisem delal. Če podpira Mitsubishi Alpha program ga lahko brezplačno dobiš od mene. Gre pa za grafično blokovno programiranje.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 18, 2012 9:05 pm    Naslov sporočila:  Re: Mitsubishi PLC serije F>X1S Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Kak software potrebujem za programiranje? Je free? Kak je kabel? Ga lahko naredim oz, kje se da kupit?

Rad bi le odgovor na moje vprašanje. Confused

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 18, 2012 9:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče ti tole pomaga. Program je pa ta in je očitno brezplačen le demo.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 18, 2012 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po spletu znam iskat tudi sam. Twisted Evil Verjami, da sem preden sem zastavil vprašanje vsaj pol ure iskal po spletu. Rad bi odgovor od nekoga, ki je z omenjenim PLC-jem delal ter zna svetovati s prve roke.
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.01

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 18, 2012 9:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz delam s temi muci buciji.

Zastonj program za "ledder" obliko je SW0PC FXGPWIN-E , gogl ga najde (cca 3MB zipan, lahko ga pošljem na ZS). Imam totalno staro verzijo 3.00 iz leta 1996, v kateri sem zaenkrat napisal še vse programe. Dela na XP-jih, a precej obremenjuje procesor (mislim, da sem pred časom ravno z njim pregrel dvojedrnega 2,26GHz AMD-ja na prenosniku d'oh! Sad ).

Kabel RS232 ==>> FX PLC sem leta 2004 kupil za 37kSIT v INEA d.o.o. - Ljubljana Stegne . Ima zalite konektorje in notri kup čipovja. Načeloma ga lahko posodim (pridem na piknik), a ga rabim vsaj 1x na mesec.
DODANO: Tisti pinout od @PZUFIC ni pravi, saj je kabel dvodelni RS232 DB9 ==> xyz DB25 ==>> nek čuden okrogel mini DIN konektor, ki paše v FX serijo. Deluje pa tudi preko USB<=>RS232 vmesnika.

PS: Ponudba od mi747 je precej mikavna, če se nameravaš ukvarjati s tem.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 18, 2012 9:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Igo hvala za informacije. Dobil sem krmilnik pa se ob priliki želim malo poigrati z njim. Na spletu sem našel kar nekaj kablov. Misliš, da je tale pravi?
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.01

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 18, 2012 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kabel je pravi, ja.
Moj programček podpira samo COM1...COM4.
USB se mu mora nekako predstaviti kot COM port. S pretvornikom se, za direktno pa ne vem.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 18, 2012 10:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.automation-talk.info/2012/04/mitsubishi-rs422-plc-cable-for-fx.html
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 04, 2012 6:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobil kitajski kabel. Zadeva deluje. (poskusil z dos-ovo verzijo MELSEC MEDOC 2.41) Kje točno je bil nabavljen ter koliko je stal v tem trenutku ne vem. Nabavil mi ga je brat. Ko zvem bom napisal na forum.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni