|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
S56NC Član

Pridružen-a: Pon 31 Jan 2011 17:26 Prispevkov: 280 Aktiv.: 1.60 Kraj: Strmca-Postojna
|
Objavljeno: Sob Maj 19, 2012 4:56 pm Naslov sporočila: Povečanje dosega |
|
|
Pozdravljeni!
Kot običajno se obračam na vas s problemom. Imam brezžično kitajsko kamero, ki deluje na 950-1200MHz. Rad bi ji povečal domet z zdajšnjih 60m na recimo... velikokrat več. Poskušam z različnimi antenam in že lovi bolje. Po novem 100m... seveda ni zadosti.
Razmišljam o priklopu kakšnega ojačevalca za stare hišne antene ampak se bojim, da bom poškodoval sprejemnik. Zdi se mi, da sem enkrat na forumu zasledil neko vezje za ojačitev ampak ga ne najdem.
Kaj svetujete razen nabave močnejše kamere?
Lp, Matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sob Maj 19, 2012 5:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hoj!
Frekvenčna področja starih televizijskih ojačevalnikov in tvoje kamere so povsem različni in ne bi naredil prav nič. Varianta z usmerjeno anteno je seveda dobra in povsem mogoča, a spet do neke meje.
Če se ti kamera premika (npr. na modelarskem avionu - če me spomin ne vara, je en S5norc modelar ) to ne pride prav veliko v poštev brez tracking sistema (npr. EagleEyes: http://www.eagletreesystems.com/OSD/EagleEyes.htm . poglej video)
LP, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S56NC Član

Pridružen-a: Pon 31 Jan 2011 17:26 Prispevkov: 280 Aktiv.: 1.60 Kraj: Strmca-Postojna
|
Objavljeno: Sob Maj 19, 2012 6:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo.
Ja v bistvu sem nekoliko drugače prišel tudi jaz do te kratice A sva se nekaj mesecev zatem srečela na mitingu v društvu.
Eagle eyes kot zastopim je navaden video overlay? Jaz bi rad samo domet signala zvečal.
Je pa res za v avion ja.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sob Maj 19, 2012 6:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nak, sta dve zadevi v eni: eno je diversity sprejemna logika (se pravi imaš 2 sprejemnika, on ti pa preklaplja signal na tistega, ki ima ta trenutek boljšega), drugo pa je dejanski tracking oddajnika na podlagi GPS pozicije le-tega. Na ta način lahko uporabiš zelo usmerjeno anteno z velikim ojačanjem, saj se ti bo antena sama obračala za modelom.
To, kar ti misliš je pa Eagletree OSD (ki ga - vsaj v tem primeru - tudi rabiš, saj ti je vir GPS signala, na podlagi katerega se ti potem obrača sprejemna antena)
Lp, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S56NC Član

|
Objavljeno: Sob Maj 19, 2012 6:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aha...
Kot izgleda je res edina možnost usmerjena antena.
Lp
Nazadnje urejal/a S56NC Ned Maj 20, 2012 12:56 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S56NC Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni