www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

led trak iz kitajske?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sparcd
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 19 Maj 2012 17:33
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 19, 2012 6:01 pm    Naslov sporočila:  led trak iz kitajske? Odgovori s citatom

Pozdravljeni, zanima me, če je že gdo naročal kak led trak iz kitajske, zanima me če je saj priližno kvalitetno. ?
lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55
Aktiv.: 1.58
Kraj: Pod krvavcem nekje

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 19, 2012 6:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda saj po mojem tako ali tako vsi trakovi pihajajo iz kitajske.
Sam sem naročil že kar nekaj trakov lahko ti povem, da do sedaj še ni bilo problemov z njimi.

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 19, 2012 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Organizirali smo (oziroma je Aly) tudi skupinski nakup.
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=26992&highlight=

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 19, 2012 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

2x naročal, prvič za 500 eur, drugič za jurja. Kako pa je s kvaliteto pri tem proizvajalcu, lahko povedo člani sami. Jaz sem povsem zadovoljen.
Prvo naročilo:
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=26992
Drugo naročilo:
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?p=319680#319680

Tu, kjer sem jaz naročal, je dostava izključno preko DHL - cca 100 eur na pošiljko.
Če rabiš manjše količine, rajši pobrskaj pri preprodajalcih, DealExtreme in podobno.
Pa tudi Conrad in Delko pri nas jih imajo.

Cule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Maj 2011 14:50
Aktiv.: 0.67
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 19, 2012 11:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem že naročal trakove iz kitajske in lahko rečem da so zelo kvalitetni, za enkrat imam same dobre izkušnje.
Motilo me je samo to da sem vedno dobil precej slabo zapakirane, glede na to da lahko "kolut" na katerem je trak hitro poči.
Nazaj na vrh
boriskozjan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Aktiv.: 4.73
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 21, 2012 7:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!
Zanime me, kakšne izkušnje imate z osvetlitvijo kuhinjskega pulta z LED trakovi?

Ste uporabili en ali 2 traka vzporedno?
Kaj pa postavitev? po sredini zgornjega elementa? kolega ki montira kuhinje(mizar) je rekel da jih dajejo čisto k zidu, jaz bi jih pa dal vsaj na sredo elementa, da bi kljub ozkem snopu diod dosegel enakomerno osvetlitev.
Nazaj na vrh
webmouse
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27
Aktiv.: 5.50
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 21, 2012 8:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

boriskozjan je napisal/a:
Zdravo!
Zanime me, kakšne izkušnje imate z osvetlitvijo kuhinjskega pulta z LED trakovi?

Ste uporabili en ali 2 traka vzporedno?
Kaj pa postavitev? po sredini zgornjega elementa? kolega ki montira kuhinje(mizar) je rekel da jih dajejo čisto k zidu, jaz bi jih pa dal vsaj na sredo elementa, da bi kljub ozkem snopu diod dosegel enakomerno osvetlitev.

Jaz sem dal eno linijo traku cca 15-20 cm od zida in je čisto vredu sem dal pa RGB s kitajske - moja izkušnja - priložen napajalnik je prešvoh zadimljen deluje - na polno pa začne crkavat.

boriskozjan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Aktiv.: 4.73
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 21, 2012 9:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz bi dal samo belo oziroma kvečjemu QT trak. za napajalnik pa imam dovolj prostora na zgornjem elementu.

Zanime me še, kako močen trak naj dam? delovni pult je dobro da je osvetljen, ampak dobi se tudi trak z 90W/m kar pa je preveč za 50cm oddaljen pult...
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 21, 2012 12:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem zadevo izvedel takole:

http://www.elektronik.si/phpBB2/album_personal.php?user_id=242

1 trak 14,4W/m
Razdaljo sem določil tako, da sem snop iz Al profila - (sem ga določil glede na sevalni kot diod in Al profila) nastavil tako, da sveti do roba pulta.

gorazdkop
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Dec 2008 12:19
Aktiv.: 0.72
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 27, 2012 6:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še moje izkušnje, čeprav tema ni več ravno sveža.
Kupil sem 5m traku (klik) in priključil na napajalnik, podoben temu (klik).
Za trak sem dal 30$ in za napajalnik 15$.

Zgornji elementi v kuhinji imajo spredaj na spodnji strani tak 5cm okrasni rob. Trak sem torej zalepil za tisti rob, tako da se ne vidi. Eno linijo sem dal pravokotno na pult, eno (obe se sicer držita skupaj) pa pravokotno na steno.
Napajalnik sem postavil nad napo (na njeno stikalo sem tudi zvezal vse skupaj).

Z razsvetljavo sem zelo zadovoljen, uporabnica kuhinje pa tudi Smile. Edino, kar me moti, je senca, ki jo dela tisti rob in se začne nekje na četrtini pulta z zunanje strani. To bi lahko rešil z drugačno postavitvijo traku.
Nazaj na vrh
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.71
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 27, 2012 8:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mesec dni nazaj, sem pri punci namestil 5m hladno belega in 5m RGB traku, kupljena na Ebayu.
Prav tako, so tudi napajalniki kupljeni na Ebayu.
Zadeva deluje zelo dobro. Se vidi, da jim je prioriteta kvantiteta in ne kvaliteta.
Pa vendar če zadevo potrebuješ zgolj kot dekoracijo ali občasno razsvetljavo, se ne izplača kupovati dragih zadev.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pomar
Član
Član

Pridružen-a: Čet 04 Dec 2008 21:15
Aktiv.: 1.25
Kraj: okolica Ptuja

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 27, 2012 9:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanima me ali ste delali primerjavo osvetlitve z toplo in hladno led osvetlitvijo. Katera se bolje obnese za osvetlitev kuhinjskega pulta?
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 27, 2012 5:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Toplo bela, definitivno.
Hladno bela je dobra za okras, toplo pa priporočam povsod tam, kjer je to za osvetlitev in ne samo za dekoracijo. Oči manj trpijo.
Sploh če je kje v bližini hrana, je pod toplo belo osvetlitvijo videti precej boljša in bolj užitna kot pod hladno belo.
Hladno bela je, recimo temu laboratorijska osvetlitev. Ne hišna.

Neoxy
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Jul 2008 14:45
Aktiv.: 0.25
Kraj: Murska Sobota, Maribor, Ljubljana, KOper

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2012 4:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo staro ampak vseeno prispevam moj odgovor.

Naročam vse iz kitajske. To je identična roba ki jo dobite vsepovsod drugje.. razen da je 50% ceneje. Priporočam pa LED trakove z 5050SMD diodami. Lepo in močno svetijo in se ne grejejo.

aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2012 6:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

5050 so v redu, če te ne moti, da so precej narazen.
Če rabiš čim manj senc, je najbolje vzet verzijo, kjer so gor 3528 ledice in so zelo skupaj.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni