|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
CarpeDiem Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24 Prispevkov: 333 Aktiv.: 1.41 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Ned Feb 29, 2004 10:40 am Naslov sporočila: Kako do TIV-a? |
|
|
Lp,
Na forumu na najdem načina izdelave TIV. Ne mislim na fizično izdelavo pločice. Zanimajo me imena programov (software), ki jih uporabljate za izvedbo TIV-a. So mogoče kateri izmed njih zastonjski (verjetno ne ampak vseeno). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snoopy Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2003 1:17 Prispevkov: 230 Aktiv.: 0.97 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Ned Feb 29, 2004 11:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Tu imaš kar nekaj možnosti od PCAD PROTEL ORCAD cenovno kar dragih.
Obstajajo pa tudi enostavni ,mislim da so v reviji svet elektronike imeli opis enostavnega programa za risanje , malce razišči njihovo stran in verjetno boš našel.
Bojan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Ned Feb 29, 2004 11:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Ena od poceni in za hoby uporabo zanimiva varianta je opisana tukaj. Ali pa Eagle, ki gre tudi na Linux-u in je za majhne tiskanine uporaben kot demo.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Ned Feb 29, 2004 1:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Teh programov je res kar veliko, pa tudi če vzameš neko neregistrirano verzijo nekega profi programa, ki je že nekaj let star in je zunaj že več novejših verzij, ne bo konec sveta, če ga uporabljaš za svojo rabo ... kot dijak, študent ...
Sicer pa, roko na srce, ne poznam nikogar, ki bi program kupil, seveda če odštejem firme, ki morajo imeti kupljene programe. Da ne bo kdo mislil, da spodbujam k nelegalni uporabi, vendar če pogledamo na stvar realno, tako pač je.
Težave se pa velikokrat pojavijo, če daš tiskano vezje nekam delat, ker je velikokrat nemogoče odpreti datoteko.
Meni kar dosti pošiljajo v delo kakšna tiskana vezja, formati pa so v nekaterih primerih taki, da včasih mislim, da so z marsa. Zato bi moral imeti inštalirane vse te programe, da bi lahko odprl te datoteke.
Imel se instaliranega Eagle pa so bili stalno neki problemi, saj veliko datotek nisem mogel odpreti, ker so uporabniki imeli vse sorte verzije, od demo do crackov, potem pa je bil rezultat čuden. Sedaj ga nimam več inštaliranega. Za uporabo je bil meni osebno zelo neroden, navajen pa sem P-CAD. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Feb 29, 2004 1:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Od vseh orodij koliko sem jih do sedaj uporabljal ali probal (P-CAD,PROTEL,EAGLE,največ sem delal s TANGOTOM za dos katerega še uporabljam sploh za tisto kar je če narisano) je vsaj zame najboljše orodje za domačo rabo Sprint-Layout
*** Klik *** Tudi licenca 40Eur ne predstavlja nobenega stroška. Vsebuje pa vse kar se potrebuje za domačo rabo. Ena zelo uporabna stvar je to, da lahko daš predlogo TIV (nap. fotografijo ) "od zadaj" ter jo lepo prerišeš. Tega do sedaj nisem opazil pri nobenem drugem programu. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01 Prispevkov: 461 Aktiv.: 1.95 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: Ned Feb 29, 2004 6:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakšne pa so omejitve demo verzije omenjenega programa?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Feb 29, 2004 6:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri demo ne gre printat ter shranit. Ostalo deluje vse tako, da lahko poskusiš vse možnosti. Sicer programa ni nič. Poskusi ga instalirati. Ne baše se kam v register ali system. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
CarpeDiem Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24 Prispevkov: 333 Aktiv.: 1.41 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Ned Feb 29, 2004 7:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala hvala,
pa mam spet kej za delat vsaj za 1 mesec  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni