www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Formatiral USB ključ
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.26
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 6:28 pm    Naslov sporočila:  Formatiral USB ključ Odgovori s citatom

Mislim da se mi je podrl svet če ne dobim nazaj podatkov z USB ključa ki sem ga ponesreči formatiral (quick format). Od formata naprej nisem veliko šaril po njemu tako da upam da bom kaj dobil nazaj.

Mogoče kdo ve kako ali obstaja kakšen SW za to?

Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 6:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče TestDisk.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.61
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 6:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Recuva.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
pajo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Aktiv.: 2.90

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 6:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Get data back
MartinSLO
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Sep 2011 0:25
Aktiv.: 0.10
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 6:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OnTrack EasyRecovery. Samo ne vem, če je kaka free varianta... Whistle

Malo "pobrskaj"! Mr. Green
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.01
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 6:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Recuva je kar ok. Sem odbrisal s kartice fotoaparata vse slike + skoraj vso zgodovino že ene 2x
pajo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Highlag je napisal/a:
Recuva je kar ok. Sem odbrisal s kartice fotoaparata vse slike + skoraj vso zgodovino že ene 2x

Kaj si mislil s "skoraj vso zgodovino"?

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 7:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

getdataback (imaš 2 verziji, eno za fat eno za ntfs).

LP, g

LEDuser
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 7:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskušam z recuva... Ali ne bi bilo bolje da bi naredil IMG USBja in potem delal z IMG-jem? Recuva mi tega ne omogoča. EasyRecovery pa nekako še potuje do mene Wink
s54jp
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57
Aktiv.: 4.28
Kraj: Ljutomer

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 7:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Highlag je napisal/a:

LEDuser ni izbrisal podatkov na USB ključu ampak ga je formatiral in je z formatom šel "po gobe" softver z katerim račumalnik sploh prepozna USB ključ.

Kluček je prazen.

Nekaj podobnega se je zgodilo meni na 4GB ključku in po formatu ga več računalnik ne najde.

Računalnik nekaj detektira ko vtakneš ključ v USB.

Rescue programček ti tukaj nič ne pomaga.
Pomaga ti softver za nalaganje softverja ( ki ga je format pobrisal ) nazaj na ključek.
KAKO to narediti?
Nimam pojma, ključek sem odpisal. Nisem ga še razlotal ker je na njem uporaben samo 10Mhz oscilator!

Josip
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pajo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 7:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LEDuser je napisal/a:
Poskušam z recuva... Ali ne bi bilo bolje da bi naredil IMG USBja in potem delal z IMG-jem? Recuva mi tega ne omogoča. EasyRecovery pa nekako še potuje do mene Wink

Čisto vseeno je na kakšen način delaš. Pogoj je, da na sformatiran disk nič ne pišeš. Vsi omenjeni programi ključek samo čitajo. Ko podatke obnoviš pa jih itak shraniš na disk. Ključek ostane nedotaknjen. Strah, da se podatki pobrišejo je skoraj odveč.

LEDuser
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 7:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ajoj vedno sem se bal tega še posebej ker imam večino projektov na USB-ju (ja vem slaba razvada) ... Če USB ne bi bil 32G bi bilo še vredu in bi lahko že odprl :lasko: sedaj pa čakam in čakam to so tisti momenti Pray
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 8:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s54jp je napisal/a:
LEDuser ni izbrisal podatkov na USB ključu ampak ga je formatiral in je z formatom šel "po gobe" softver z katerim račumalnik sploh prepozna USB ključ.

Tole pa ne bo držalo. Formatiranje, posebej hitro, samo izbriše FAT tabelo. Softver ni šel nikamor po gobe. Racunalnik ključek vidi kot prazen. Programi za reševanje skenirajo sektor po sektor in sestavijo nazaj datoteke. Problem je lahko samo ker lahko najdejo več verzij iste datoteke, prava pa je samo ena. To je posledica urejanja in vmesnega shranjevanja datoteke.

Če tebi ključka ni več videl ,potem ni bil kriv format ampak slučaj, da ti je umrl ravno med formatiranjem. Navaden smrtnik ne more ključka izbrisati tako, da ga računalnik ne vidi več.! Tudi napreden smrtnik ne more tega narediti z ukazom format.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.61
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi bilo tako, kot si napisal Josip, potem bi imel jaz vsake pol leta drug ključek, pa ga nimam. In Recuva bo zelo verjetno rešila stvar.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.39
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam glary utilites, da držim računalnik lepo popucan in eno od orodij je tudi file undelete, s katerim sem že uspešno rešil pomotoma zbrisane slike z SD kartice.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni