|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Maj 28, 2006 10:44 am Naslov sporočila: Dim |
|
|
Električne naprave delajo na dim. Če dim iz nje uide, ne dela več. A to očitno ne velja za tole Schottky-evo diodo.
Uporabil sem jo na pretvorniku 12V-18V (pretvornik za napajanje prenosnika v avtomobilu) Na vezju sem imel en kratek stik. Pretvornik je sicer delal a očinto ni dobro delala regulacija, kajti ko sem ga močneje obremenil je trafo nizko zaosciliral ter iz njega je ušlo kar veliko belega dima. Na moje začudenje je potem ko sem ga razbremenil še vedno delal. Mislil sem, da je skurilo kak upor. A po natančnem pregledu sem ugotovil, da je dim spustila dioda, ki pa še vedno dela.
 _________________ lp
Silvo
Nazadnje urejal/a Silvo Pon Maj 29, 2006 11:33 am; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70772.75
|
Objavljeno: Ned Maj 28, 2006 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Maj 28, 2006 10:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tale _________________ lp
Silvo
Nazadnje urejal/a Silvo Pon Maj 29, 2006 1:26 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.02 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Maj 28, 2006 10:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo, tale dioda ima očitno v sebi več dima, kot si ti misliš !
Sam ne pozabi !!! Nekaj ga je pa že izpustila ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Ned Maj 28, 2006 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Silvo, tale dioda ima očitno v sebi več dima, kot si ti misliš !
Sam ne pozabi !!! Nekaj ga je pa že izpustila ! |
...vem zato sem jo tudi zamenjal  _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Ned Maj 28, 2006 11:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Eno vprašanje glede tega testerja (bi prilepil tole v temo na Silvo-tovem linku, pa ne morem - mi ne dovoli!?):
Se je kdo kaj poglobil v to, kako bi naj ta zadeva delovala? Zakaj so sploh tisti multipleksorji uporabljeni? Ali se še da kje dobiti ta firmware? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.12 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Maj 29, 2006 4:57 am Naslov sporočila: |
|
|
4052 multiplekserji so zato, ker MCU meri napetosti med pini elementa pri različnih tokovih. Tester tako lahko ugotovi za kakšen element gre in kako osnovno lastnost ter raspored pinov. Ni potrebno da sploh veš za kakšen element gre predno ga testiraš. Ugotovi tudi, če gre za defekten element.
Sicer pa tu je članek iz Elektorja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Maj 29, 2006 9:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Ko iz diode ali kakšne druge komponente uide dim, lahko komponenta še vedno deluje na hlape dima. Je pa pametno komponento čim prej zamenjati. Dioda lahko iz polvalovnega delovanje (polprevodnik) hitro preide v polnovalovno delovanje (supraprevodnik). To pa bo povzročilo dim še v kakšni drugi napravi.
Jur
Nazadnje urejal/a jur Pon Maj 29, 2006 12:23 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 29, 2006 11:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo, drugič bolje "zadihtaj" ohišja, tako ti bo dim ostal lepo notri.
Sicer pa se ne strinjam, da el. naprave delajo na dim. Dim je samo njihova duša.
lp
Nazadnje urejal/a Slowfly Pon Maj 29, 2006 10:59 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pon Maj 29, 2006 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
NeoTO je napisal/a: |
Eno vprašanje glede tega testerja (bi prilepil tole v temo na Silvo-tovem linku, pa ne morem - mi ne dovoli!?):
Se je kdo kaj poglobil v to, kako bi naj ta zadeva delovala? Zakaj so sploh tisti multipleksorji uporabljeni? Ali se še da kje dobiti ta firmware? |
NeoTO,
Oba firmwara sta pripeta v spororočilu na katerega sem navedel povezavo višje zgoraj. Tisti elektorjev se je na mojem hardweru čudno obnašal. Nisem pa pogledal, če gre za kako razliko. Sicer gre za simpatičen ter zelo uporaben testerček, ki v delavnici pride zelo prav. Sploh ko je treba nekemu transistorju določiti razpored. Toplo priporočam izdelavo. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snoopy Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2003 1:17 Prispevkov: 230 Aktiv.: 0.97 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pon Maj 29, 2006 10:28 pm Naslov sporočila: Re: Dim |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Električne naprave delajo na dim. Če dim iz nje uide, ne dela več. A to očitno ne velja za tole Schottky-evo diodo. ] |
Silvo a ni očitno ,da se je prebudil elektronski DUH , ki izpolni 3 želje. Samo tisti , ki je dregnil diodo ga je zgleda zamudil in adijoooo želje .
Probaj še enkrat, nikoli ne veš če je res
Pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
maxo Neznanec

Pridružen-a: Sob 28 Mar 2009 12:26 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: VG
|
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 6:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni
Sem dokaj nov na tem forumu, nikdar nisem še ničesar snel z njega, sem pa že velikokrat pregledoval razne teme.
Ljubiteljsko se ukvarjam z elektroniko, zanimam se za vezje "Tester tranzistorjev" izveden z PIC in ne z AVR (francoska ali pa elektor verzija).
Upam da bom lahko kmalu kaj snel s tega foruma, drugače pa bi prosil nekega člana, če mi vsaj to omogoči ali pa pošlje na moj direktni e-mail.
Lep pozdrav vsem članom in Veliko uspeha v 2010.
Maxo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.62 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
maxo je napisal/a: |
Pozdravljeni
Sem dokaj nov na tem forumu, nikdar nisem še ničesar snel z njega, sem pa že velikokrat pregledoval razne teme.
Ljubiteljsko se ukvarjam z elektroniko, zanimam se za vezje "Tester tranzistorjev" izveden z PIC in ne z AVR (francoska ali pa elektor verzija).
Upam da bom lahko kmalu kaj snel s tega foruma, drugače pa bi prosil nekega člana, če mi vsaj to omogoči ali pa pošlje na moj direktni e-mail.
Lep pozdrav vsem članom in Veliko uspeha v 2010.
Maxo |
Snel boš lahko, ko boš postal aktiven član--->>>napiši kakšen prsipevek npr. v malo za šalo. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.12 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
maxo, sporoči mi tvoj mail na zs, da ti pošljem dokumentacijo za tester. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni