www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Android telefoni
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 27, 2012 5:49 pm    Naslov sporočila:  Android telefoni Odgovori s citatom

Prosim, podučite me! Kako je s temi Android telefoni, neke vrste križanci med GSM telefoni in računalniki.

Kot razumem, (lahko pa, da ni tako) se da z njimi telefonirati, pa tudi deskati po internetu, prebirati in pošiljati pošto, instalirati svoje programe in tako dalje.

Pa me bega: ali to pomeni, da moram skrbeti za varnost, imeti na njem Virsusscan program, požarni zid in podoben balast, ki ga moram silom prilike imeti na PC-u?.

Za poduk v naprej hvaležen.

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.70
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 27, 2012 5:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Android telefoni so iz takoimenovanega segmenta "pametnih" telefonov. Poleg Android-a kot operacijski sistem imaš na voljo še telefone, bazirane na iOS (Apple) in Windows Professional 7 (Microsoft OS), seveda pa so še ostale možnosti, kot so recimo Symbian itd. Ampak ti trije so najbolj pogosti.

Skupno vsem tem telefonom (odmislimo razlike in pro et contra oziroma kaj je komu všeč) je poleg možnosti telefoniranja tudi brskanje po internetu, urejanje raznoraznih zadev (koledar, opomnik), skupna raba dokumentov tako na telefonu kot doma na računalniku (DropBox, Skydrive), pa tudi instaliranje dodatnih programov (po zmožnostih ki jih ponuja proizvajalec določenega telefona). Pa še en kup drugih bolj ali manj uporabnih/uporabljanih funkcij in programov.

Glede antivirusa - sam do sedaj nisem imel potrebe po tem, mislim pa da večina ostalih uporabnikov ravno tako. Ne dam roke v ogenj za to, ampak sam menim da AV program na telefonu ni potreben. Lahko da se motim.

Imel sem nekaj Android telefonov, trenutno sem na WP7, mogoče bom kdaj na iPhone-u. Meni katerikoli od teh pokriva vse moje potrebe, tako kot bi tvoje.

vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 27, 2012 6:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, Elson, zelo informativen prispevek, ki nekako potrjuje moja zamišljanja.

Antivirus in požarni zid toraj, ne. No to je nekaj.

Nova vprašanja: te napravice imajo veliko manjše ekrane kot pc, ali lahko deskam po vseh straneh po internetu, ali pa so tukaj kake omejitve in morajo biti strani, ki naj bi jih gledali po telefonu v ta namen posebej pripravljene?

Janez Menart
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 27, 2012 6:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brskaš normalno, določene strani so tudi prilagojene za mobilne naprave in prikaz se ravno tako (samodejno) spremeni, da ti tudi na telefonu vidiš kaj in kako.

Trenutno bolj ali manj vsi novejši pametni telefoni premorejo kapacitivne zaslone na dotik, ki na enostaven način omogočajo "multitouch" oziroma večtočkovno upravljanje, s tem pa tudi zoom-in oziroma zoom-out na zaslonu. S tem si pač povečaš tisti del zaslona (s tem tudi spletne strani) ki ga želiš pogledat.

vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 27, 2012 6:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja, potem pa je to to: oh in sploh vse, kar potrebuješ...

potrebno je le izbrati takega, ki ima največji zaslon, a še vedno paše v naprsni žep.

Bo treba nekaj probat, ampak taki eksperimenti niso prav poceni...

(Ta moj zadnji telefon, ki je nekaj let star, sem mu hotel kupiti Bluetooth napravo za prostoročno telefoniranje v avtu, pa so mi dejali, da je prestar, da ima star protokol in ga naprava ni mogla povezat. Ker si močno želim prostoročno telefonirati v avtu, bo potrebno kupiti nov telefon, pa razmišljam, ali bi ne ugriznil v kaj takega, kot sva govorila. )

Hvala in pozdrav
VS

Janez Menart
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 27, 2012 6:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot si sam rekel, najbolje bo par zadev preskusit, pa boš videl kaj ti ustreza - tako vizuelno kot funkcionalno.

Predlagam kakšen Mobitelov ali Simobilov center, kjer imajo kar nekaj teh zadev že pripravljenih kot demo enote (razstavni telefoni). Lahko takoj sam vidiš na čem si Smile

LP

RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.23
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 27, 2012 8:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:

potrebno je le izbrati takega, ki ima največji zaslon, a še vedno paše v naprsni žep.

Za moje pojme je najboljši kompromis Samusng Galaxy S serija. Novejša izboljšana varianta je Samsung Galaxy S plus, ki se od predhodnika razlikuje po tem, da ima zmogljivejši cpu (dvojedrni 1.2GHz) ter malceizboljšan GPU. Samsung Galaxy S II je malenkost večji, po performansah je isti, pa malo dražji je.

Moj prvi android telefon je imel naložen android 1.5, sedaj imam 3.3 pa nisem nikoli imel težav, nikoli nisem rabil antivirusa ali kar koli drugega.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.29
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 27, 2012 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

WP7 drugače pomeni Windows Phone 7, ker nima nič skupnega z Windows Professional 7.

vilko, prijatelj, ki je podobne starosti kot ti je kupil Samsung Galaxy Note. Zadeva je sicer nekoliko večja, ampak on je rekel da mu je všeč, da ne rabi očal stavit gor za vsak klic (ne vem ali imaš probleme z vidom, pišem samo kot informacjo). Mogoče bi se ga celo dalo spravit v naprsni žep, najboljše bi bilo v kakšen bližnji Mobitelov ali Simobilov center in zadevo prijeti v roke. Drugače so nekoliko večji Samsungi (galaxy serija), HTCji ipd., skoraj vsak proizvajalec ima tudi nekaj večjega v izbiro. Je pa tako, da so navavadno ti, ki imajo večji ekran smatrani za top izdelke in so temu primerno cenovno opremljeni. Vsak proizvajalec načeloma Android uporabniški vmesnik predela malo po svoje. En izmed boljših je HTCjev Sense UI. Meni je zelo všeč, nekaterim pač ni, osebna odločitev.

JE pa nekaj potrebno povdariti. Ti telefoni so nekako vezani na google račun, če nisi "logiran" v google račun, si ob kar precej funkcionalnosti (nalaganje aplikacij, gmail, ipd.). Lahko za sam telefon uporabiš tudi enega, ki je narejen prav s tem namenom, vendar je potem malo težje branje pošte ipd. se pa da. Pametno je razmisliti tudi o nekem podatkovnem paketu, brez konstantnega prenosa podatkov si namreč spret prikrajšan za nekaj stvari.

TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70752.60

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 27, 2012 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 27, 2012 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BluPhenix je napisal/a:
WP7 drugače pomeni Windows Phone 7, ker nima nič skupnega z Windows Professional 7.

Ups, hitenje in nastanejo lapsusi Wink

Vilko ne bo zameril Mr. Green

vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 29, 2012 1:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RGorazd je napisal/a:
vilko je napisal/a:

Za moje pojme je najboljši kompromis Samusng Galaxy S serija. Novejša izboljšana varianta je Samsung Galaxy S plus, ki se od predhodnika razlikuje po tem, da ima zmogljivejši cpu (dvojedrni 1.2GHz) ter malceizboljšan GPU. Samsung Galaxy S II je malenkost večji, po performansah je isti, pa malo dražji je.

Moj prvi android telefon je imel naložen android 1.5, sedaj imam 3.3 pa nisem nikoli imel težav, nikoli nisem rabil antivirusa ali kar koli drugega.

LP G

Uh, nič ne bo kruha: Sem si ogledal pri Simobilu, imajo več lepih napravic, a številke pred znakom € mi niso všeč...

Janez Menart
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.62

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 29, 2012 8:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RGorazd je napisal/a:
vilko je napisal/a:

LP G

Ne bo držalo! Samsung galaxy S plus (I9001) ima 1,4 Ghz procesor in sicer enojedrni Scorpion.
Galaxy S II (I9100) pa ima 1,2 Ghz DVOjedrni procesor (Cortex A9)

Citiram:

Brezskrbi, to še pride Wink
Nazaj na vrh
skalpel
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 19:46
Aktiv.: 2.65
Kraj: Šenčur

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 29, 2012 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:

Uh, nič ne bo kruha: Sem si ogledal pri Simobilu, imajo več lepih napravic, a številke pred znakom € mi niso všeč...

vilko: kaj pa htc evo 3d ali pa sony ericsson Live with Walkman, meni se zdita cisto vredu za tak denar... Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Luka666
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 0:13
Aktiv.: 0.39
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 29, 2012 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če te ne moti teža potem definitivno Evo 3d, ki je za tak denar konkreten telefon Wink
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.74
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 29, 2012 10:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vilko, obstaja tudi opcija, kateri se reče bolšak in ni nujno slaba.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni