|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tModCNRD Član

Pridružen-a: Tor 09 Maj 2006 3:15 Prispevkov: 38 Aktiv.: 0.16
|
Objavljeno: Tor Maj 30, 2006 12:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za enak namen sem pred časom kupil takšno preklopno uro:
Predelal sem jo na 12v in s signalom, ki je prej vključeval rele, v nastavljenem časovnem obdobju blokiral željene vhodne signale alarma.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
king25 Član

Pridružen-a: Ned 18 Jul 2004 1:06 Prispevkov: 579 Aktiv.: 2.44 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Maj 30, 2006 6:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja nekaj takega imam v mislih. Kje si pa nabavil to preklopno uro in koliko je približno cena? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tModCNRD Član

|
Objavljeno: Tor Maj 30, 2006 8:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobiš jo lahko za 2300 SIT. Kje jo boš kupil, pa se odloči sam.
Če je ne boš našel nikjer si oglej lastnosti slike .....
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
king25 Član

Pridružen-a: Ned 18 Jul 2004 1:06 Prispevkov: 579 Aktiv.: 2.44 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Maj 30, 2006 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
A se da s to uro nastavit da ti ob določeni uri da samo kratek signal 1 sek.??
Namreč problem imam ker ima alarm vhod za aktiviranje in deaktiviranje z signalom 12V v dolžini 1 sekunde. 12V ni problme, 1sekunda pa je  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tModCNRD Član

|
Objavljeno: Tor Maj 30, 2006 9:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sekundni signal iz te ure ni možen. Za kaj takšnega bi moral dodati kakšno logično vezje, ki ti ob pozitivni in negativni "flanki" signala iz ure simulira takšne impulze.
Menim pa, da ni zanesljiv način, če za aktiv/deaktiv alarma uporabljaš samo en signal. Zaradi kakšne motnje ali pomote se namreč lahko zgodi, da bo alarm deaktiviran/aktiviran ravno obratno kot si želel.
Sam sem to rešil z enim tranzistorjem BC547, ki s signalom iz ure vključuje majhen rele. Preko kontaktov iz tega releja sem vezal +12v in ta "blokirni" signal preko diod ločeno priključil na signale senzorjev (inpute centrale) za katere sem želel blokirano delovanje v določenem časovnem obdobju dneva.
Takšen način pride v poštev za standardne centrale, katere imajo v normalnem stanju na vhodih stalni plus. Kakšen sistem vhodnih signalov uporablja tvoja centrala ne vem točno. Je pa z opisano kombinacijo kontaktov releja in diod na ta način možno časovno blokirati praktično vsak sistem.
Še ena dobra lastnost takšne izvedbe je v tem, da alarm kljub delni blokadi še vedno nadzira "TAMPER" stikala senzorjev (nadzor odpiranja ali odklopa senzorja), v koliko uporabljaš tudi to funkcijo alarma.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni