|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
osmica Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:16 Prispevkov: 377 Aktiv.: 1.59 Kraj: savinjska
|
Objavljeno: Tor Maj 30, 2006 11:54 am Naslov sporočila: tv kartica in varovanje |
|
|
Imam tv kartico katera ima video vhod. Zanima me ali je možno s to kartico in s ??? progamu izvest varovanje nekega območja (moral bi tudi označit cono katero bi varoval).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.66 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Maj 30, 2006 12:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda je možno. Potrebuješ pa program, ki bo gledal sliko in zagnal alarm. Ne, imena programa ne vem. Pri nekaterih kamerah za 5-10 tisoč SIT pride zraven priložen program, ki zna tudi poslati alarmni dogodek (slika vlomilca) po telefonu ali mailu.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vlado Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35 Prispevkov: 563 Aktiv.: 2.37 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 30, 2006 2:39 pm Naslov sporočila: tv kartica in varovanje |
|
|
LP!
pred parimi laeti sem nasel en program ki se imenuje mislim da SuperVision cam.
Dalo se je sneti demo verzijo ki je delala vse kot original samo je pri printanju slike na sliko natisnila še napis Supervision cam.
Vlado
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2105 Aktiv.: 8.87 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 30, 2006 7:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam ravnokar testiram Blue Iris. Demo verzija deluje 15 dni.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psic Član

Pridružen-a: Pon 10 Jan 2005 18:03 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.28 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 31, 2006 2:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče še vprašanje iz moje strani, namreč poznate kakšne kamere ki bi delale preko wifi? Namreč doma imam wlan omreže pa se mi zdi da ga bi bilo lažje uporabiti kot pa kakšne kable vlečt. Se pa bojim da bi znala biti zadeva zelo draga (če se pri nas sploh dobi, seveda).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.66 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Maj 31, 2006 9:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Za brezžično video povezavo je najbolje vzeti kamero, ki ima ethernet priključek. Tega se priključi na brezžično postajo, kjer gre naprej promet po zraku. Oboje se da dobiti v naših trgovinah. Kamere, ki bi imela vgrajeno brezžično mrežo pri nas še nisem videl, kar pa ne pomeni, da je ni.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kralj Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2003 20:18 Prispevkov: 196 Aktiv.: 0.83 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Sre Maj 31, 2006 6:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni
Pred mesecem dni sem montiral prvo takšno mrežno kamero, ki ni bila wireles. Prejšni teden v petek pa sem montiral še eno podobno kamero, ki pa deluje na WIFI. Kamero se enostavno skonfigurira z priloženim programom. Slika se lahko spremlja kar z pomočjo brskalnika ali pa z pomočjo priloženega programa za snemanje. Jaz imam brezžično kamero montirano v Mariboru na nekem gradbenem dvigalu. V gradbenem kontajnerju imam postavljen brezžični ruter LINKSYS VRT54L. Preko ruterja se pošilja slika v Celje, kjer je postavljen računalnik z naloženim programom iNVR. Na tem računalniku se snema dogajanje na gradbišču v Mariboru.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
iCanView110 & 110W_English_Rev.A6_20050422.zip |
Velikost datoteke: |
2.81 MB |
Downloadano: |
20 krat |
_________________ Zakaj ljudje verjemejo, da je na nebu nešteto zvezd, ne da bi jih šteli,
če pa na klopi piše "sveže pleskano" pa morajo preverit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.46 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sre Maj 31, 2006 8:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem si danes privoščil eno wlan kamero. Kupil sem jo na ebayu, s poštnino vred 150 ojrov. Nameravam jo montirat za nadzor gradbišča. Montiral bi jo kar na štango od javne razsvetljave, sam mislim da bo treba še neko ohišje za kamero naredit.
Me pa zanima tudi varianta nadzora PC+USB kamere. Gledal sem na ebayu, dobiš kamero že za 5€ (no ja +10€ poštnine, ampak še vedno poceni). Razmišljam, da bi si za nadzor vikenda omislil en star pc, gor prištekal 3-4 take kamere, pa še kako I/O kartico - digitalno kar na paralelni port. Če bi se hotu še malo preseravat z analognim svetom, pa mislim da ima National intruments neko low cost kartico za okoli 100€. No, ker na vikendu nimam telefona, bi vzel kar gprs internet, svoje čase je mel simobil ponudbo za 5.000 sit/mesec. Ampak to je bolj zimski projekt, zdaj mi je bolj važno, da roštilj zrihtam, hehe.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni