www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PIC razvojna plošča
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hahalolek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2010 11:49
Aktiv.: 1.09
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 29, 2012 5:42 pm    Naslov sporočila:  PIC razvojna plošča Odgovori s citatom

Imam željo narediti neko razvojalno ploščo za PIC-e ampak nisem našel nobenih načrtov.
Imate slučajno vi kakšne načrte po katerih ste tudi vi delali?

Prvi poklic na svetu je bil električar. Še preden je bog rekel naj bo luč, so oni že kable napeljevali.

Nazadnje urejal/a hahalolek Čet Maj 31, 2012 7:30 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
integrerc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50
Aktiv.: 1.86
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 29, 2012 5:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem se jaz na začetku dotaknil PIC-ev sem imel nek mislim da JDM programator in protoboard za testirat, pa se je dalo marsikaj naučiti sploh za začetek. Tako da če si začetnik lahko ubereš to pot. Ko malo osvojiš pa si nabaviš razvojno ploščo in takrat boš tudi vedel kakšna ti ustreza...ni razvijalna ampak razvojna plošča.
hahalolek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 7:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislil sem da ima mogoče kdo kakšno plato s PIC-em mogoče kakšnim zaslonom, tipkami...
Imam eno razvojno ploščo, ki smo jo naredili v šoli ampak ima samo vhode in izhode, ki so na relejih, kar pa ni uporabno če hočeš krmiliti kak zaslon ali pa pwm.

Prvi poklic na svetu je bil električar. Še preden je bog rekel naj bo luč, so oni že kable napeljevali.
Nazaj na vrh
toncibalonci
Član
Član

Pridružen-a: Pet 03 Avg 2007 21:12
Aktiv.: 1.52
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ima vse kar imajo veliki Laughing

http://www.tigal.com/product/2356
Nazaj na vrh
Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.21
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2012 8:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.sureelectronics.net/category.php?id=32
Na podanem linku imaš 4 strani izdelkov.

Trgovina prodaja tudi na ebayu.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2012 11:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sicer praviš da si želiš to narediti sam, kar pa ni najbolj enostavno, če hočeš gor imeti vse. Jaz imam sicer za AVR, ampak vseeno - EasyAVR od mikroelektronike in jo lahko samo pohvalim. Ima gor več, kar boš kadarkoli rabil. Mislim da so ravno izdali novo verzijo EasyPIC plošče. Zraven si še nabaviš breadboard, par vezic za povezave in je to to.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2012 7:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jap, Mikroelektronika razvojne plošče lahko tudi sam samo pohvalim! Pregledne, da ne rabiš nobenih navodil, gor je praktično vse, kar si srce želi (no, za kakšno eksotiko imaš pa add-on boarde) - tudi če boš delal sam, si lahko kakšne ideje pokopiraš od njih! Smile

Lp, g

hahalolek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2012 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbrž si bom res nabavil od mikroelektronike razvojno ploščo, ampak moram malo našparati Confused

Nazaj na vrh
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.27
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 02, 2012 9:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam plato za PIC-a ampak je brez tipk in zaslona.

MX12004_1.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  257.17 KB
 Pogledana:  10 krat

MX12004_1.png

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 02, 2012 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej je potrebno vedeti za kak namen se bo testna plošča uporabljala. V koliko bo za učenje, potem so primerne praktično vse zraven katerih dobiš ali najdeš primere kode. Če pa bo namenjena za razvoj aplikacij, potem je vsekakor primernejša podobna tisti od red_mamb-e. , kajti tudi na "ta boljši" bo manjkalo ravno tisto kar boš potreboval Sad Tudi sam sem imel nekaj podobnega za pic. Za AVR pa uporabljam tole testno ploščo v kombinaciji z protobordom. Omogoča rabo širokega spektra mikrokontrolerjev. Na plošči je že serijska komunikacija ter programator. Sam sicer uporabljam zunanji ISP programator. Na plošči je še JTAG konektor.

Na fotografiji je primer, ko sem oživljal RFM12 (no plošča je sicer že delno podrta)

P6020374.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  417.04 KB
 Pogledana:  8 krat

P6020374.JPG

elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.71
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 02, 2012 3:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Offtopic; Silvo, imaš mogoče kakšen pdf za tole AVR ploščo iz Neuholda? Jaz jo tudi imam, mi pa manjka dokumentacija - kakšna shema, razpored pinov na 40-pinskem konektorju itd.

LP

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 02, 2012 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš na pollinovi strani.
hahalolek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2012 6:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kmalu si bom naročil EasyPIC razvojno ploščo.
Ima kdo kakšne izkušnje s to trgovino?
http://www.tigal.com/product/2356

Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2012 6:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem naročil kar direktno pri njih v srbiji. Izračunaj kje pride ceneje. Ne spomnim se več ali sem plačal carino ali ne, sorry...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.07

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2012 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri Tigalu sem jaz kupil EasyPic6.

Po razno raznih preračunih, carini in ostalemu sem ugotovil, da je tukaj najceneje. Pa še občasne akcije imajo.

Plačaš, dobava v dveh dnevih.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni