www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

"Semafor" za nogomet

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LukaL
Član
Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59
Aktiv.: 1.28
Kraj: okolica Grosupljega

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 26, 2006 10:04 pm    Naslov sporočila: icon_important "Semafor" za nogomet Odgovori s citatom

Spet se oglašam. Zanima me, če se je kdo že lotil takšnega projekta? Če že naj prosim malo pokomentira kaj in kako Wink
Drugače pa j problem sledeč. Semafor naj bi prkazoval polčas, rezultat in pa čas do konca polčasa. Kar se tiče prvih dveh postavk sem nekako zadevo že prototipiziral Wink, edino ura me pa "matra". Želel pa bi sledeče: da bi lahko uro nastavljal po minutah (sekund nekako ne potrebujem za "vaško ligo"), da bi zadeva ob poteku časa dala od sebe kak pisk, kot na tekmi Wink in pa jasno da bi se jo dalo z eno tipko resetirati.
Za odgovore se zahvaljujem!

LP Luka
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.60
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 26, 2006 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole je s mikrokontrolerjem čisto enostavno narediti. Pač kar želiš sprogramiraš...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
LukaL
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 30, 2006 7:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vem da je z uC enostavno, samo na tem področju nisem ravno najbolj doma, tako da se priporočam za kakršno koli pomoč; izbira uC, program, ....

LP
Nazaj na vrh
Peter
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55
Aktiv.: 1.58
Kraj: Pod krvavcem nekje

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 31, 2006 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa si mogoče že kdaj kaj programiral, s katerimi mikrokrmilniki si delal.
Od taga je odvisno v kakšni meri ti lahko pomagamo.
Malo napiši tudi velikost prikazovalnikov ...

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.87
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 31, 2006 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam displej je najlažje narediti z visokosvetilnih led diod. Za pogon pa je najenostavneje uporabiti SAA1064. Nekje na Filemanager je en tak moj primer.
LukaL
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 01, 2006 3:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako nekako sem si to zamislil

Kar se tiče osvetljevalnih teles, sem mislil uporabit kar 5w avto žarnice, ker za moj budget bi bile visokosvetilne led kar drage, glede na to da bi za 1 segment potreboval najmanj 3-5 diod.
Kar pa se programiranja zadeva sem pa bolj začetnik tako da bi potreboval kar konkretno pomoč.

LP

7seg.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  155.37 KB
 Pogledana:  61 krat

7seg.jpg

Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.87
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 01, 2006 4:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za recimo 8 displejev boš potreboval 56 žarnic. V trenutku, ko bodo vse gorele je to 280W pri 12V 23A. Če boš vezje napajal z akumolatorjem bo hitro prazen, sicer boš rabil močan usmernik. Za vklop vsake žarnice boš rabil kar močan transistor... Že tukaj pridobiš na stroških.
Če displej narediš iz led diod, lahko 4 displeje voziš le z enim SAA1064 zraven ne rabiš ničesar več. (ni preduporov, transistorjev ...) Čip dela na I2C vodilu. Za komunikacijo z mikrokontrolerjem porabiš le dva pina. Milo rečeno, tako uro lahko poganjaš že z 8pinskim mikrokontrolerjem.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 502 dni