|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Mladen Član

Pridružen-a: Tor 14 Mar 2006 22:20 Prispevkov: 17 Aktiv.: 0.07
|
Objavljeno: Sre Jun 07, 2006 3:21 pm Naslov sporočila: Carina |
|
|
Zanima me ce ma gdo iskusnje z narocanjem robe iz Futurlec-a, imajo kar ugodne cene, komponente pa posiljajo iz Thailanda in me zanima ce je pri nas potrebno se placati carino in ostale davke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Sre Jun 07, 2006 3:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nimam izkusenj z omenjeno firmo, imam pa jih z nasimi dacarji (in kolikor je meni znano, Tajska ni v EU in posledicno zaracunajo uvozne dajatve za uvoz od tam). Meja za DDV je $25. Meja za carino je visja (tocne stevilke ti zaupajo kar na carinski posti v Ljubljani, najdes jih lahko tudi v TISu). Carinska stopnja se razlikuje odvisno od vrste blaga. Uvozne dajatve obracunajo na znesek placila (torej vkljucno s postnino). Ce bos narocil kot podjetje, ti bo zaracunal se spediter, sicer pa bos placal "samo" takso (ce uredis vse osebno v Ljubljani) oz. se posredovalnino in ostale *ine Posti Slovenije, ki bo delo z veseljem opravila namesto tebe.
V glavnem ... ce gre za majhen nakup (pod $25), potem ni nobenih problemov, sicer pa je bolj smiselno narociti nekoliko vecjo vrednost, saj v nasprotnem primeru placas za $30 vredno posiljko se 2000+ SIT ($20+), pri vecji posiljki pa se bolj porazdeli postnina ter fiksni stroski uvoza na ves material. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.59 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Sre Jun 07, 2006 4:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred leti sem pri njih naročil eno majhno vezje in kolikor se spomnim, so potrebovali skoraj mesec, da so mi ga dostavili. Plačal sem pa približno neto+30%+bank fees |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70650.87
|
Objavljeno: Sre Jun 07, 2006 4:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni