www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Adware težava

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.22
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 08, 2006 1:40 pm    Naslov sporočila:  Adware težava Odgovori s citatom

Živjo!

Danes se mi je okužil računalnik z eno svinjarijo, ki mi linka na tale URL:

http://antispywarebox(dot)com/

Skozi pa jamra, o nekem Windows security center...itd v taskbaru se mi odpira vedno eno okno, ki me opozarja da je moj računalnik nezaščiten pred Adwareom, tu pa tam zna celo generirati okence, ki ga je odprl Saser (še pomnite?) in odšteva 60sekund, vendar se po 60 sekundah nič ne zgodi...torej fake. A kdo morda pozna zdravilo za tole bolezen?

LP Gorazd

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 08, 2006 1:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na naslovu www.adaware.com je nek free čistilec svinjarije (ad-aware personal). Morda bo pomagal.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 08, 2006 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri lepljenju linkov na takšne in podobne vsebine (vire nesnage) bodite pazljivi in jih "pokvarite" vsaj toliko, da kak firbčen bralec ne bo direktno klikal nanje!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Misko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15
Aktiv.: 2.35
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 08, 2006 9:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabi naslednje:

-Ad-Aware SE Personal -free
-Spy Sweeper -trial
-Spybot - Search & Destroy -trial

Če ne gre se še javi!
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.27
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 08, 2006 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem kljub antivirusu NOD32 nekaj fasal. Že cel teden se mi je dogajalo, da je bil računalnik počasen, potem pa se odločim, da danes malo preverim v kakšnem stanju je antivirus. Ugotovim, da sploh ne dela Shocked Poskusim ga zagnati, a se za kakšno sekundo pojavi okno in ugasne. Na Panda online scan mi vrže ven, da imam nek spyware. Zdaj sem potegnil dol Ad-Aware, upam, da bom uspel odstranit to golazen

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.10
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 09, 2006 7:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spyware zna biti trdovraten. Za temeljito čiščenje ne zadostuje le en antispy program saj svoje delo opravi le delno. Jaz uporabljam kar štiri programe enega za drugim in za vsakim se najde še kaj za počistiti. Izplača se uporabiti tudi program, ki preprečuje aktiviranje spywarea ob odprtju kakega url.

Pred leti, ko se je začelo, sem zadevo odkril, ko sem raziskoval zakaj se mi IE na startu odpira celo minuto.
Nazaj na vrh
Misko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15
Aktiv.: 2.35
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 09, 2006 9:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne uporabljajte EI temveč Mozilo pa boste mal bolj varni! Glede spywera uporabljajte čim več programov kot že omenjeno in dober antivirus osebno imam kasperskega! Sicer pa imaš na tem linku vse kar potrebuješ
http://www.bsp.gajba.net/!
Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.22
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 09, 2006 4:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo!

Uporabljam Mozillo Firefox, ampak se mi je pravtako okužila Evil or Very Mad

Zadevo je rešil SpyBot S&D, ki je poiskal 196 raznoraznih svinjarij Evil or Very Mad

Frenki, se opravičujem za link, vzeto na znanje, čeprav mislim, da sam link sam po sebi ni nevaren (upam) Wink

LP Gorazd

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 09, 2006 4:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na oko bi rekel, da imajo težave uporabniki IE in firefoxa v približno enakem številu. Če kliknejo na gumb z svinjsko kodo, bo ta prišla na sistem z enim ali z drugim programom.

Jur
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.27
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 09, 2006 5:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem sem rešil. Z Ad-Aware-om sem popucal spywere, nato pa sem moral antivirus na novo naložit. Se zelo pozna na hitrosti interneta in zaganjanja računalnika

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni