www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Raspberry Pi in zamejave
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marko-x
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Nov 2004 14:21
Aktiv.: 1.37
Kraj: prekmurje

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 06, 2012 10:19 am    Naslov sporočila:  Raspberry Pi in zamejave Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Že lepi čas spremljam dogajanje okrog Raspberry Pi Pc.
Zanima me če obstajaja podobna varianta PC-ja ali pa je to edinstven primer.

Zaenkrat ga še nisem naročil, mogoče tudi zaradi enormnega navala.
Ga je že kdo dobil?
Kakšni so prvi vtisi?

l.p.

Marjan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.68
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 06, 2012 2:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obstaja, na sejmu Embedded World prejšnji teden je bila cela hala namenjena samo za take kalkulatorje.
Na njih je teklo od Linuxa, WindowsCE, ... pa še kaj.

xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.48
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 06, 2012 2:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aly, imaš mogoče kakšen link do več informacij/nabave česa takšnega? Ravno bi rabil en takšen mini PC za zajem iz večih WebCam-ov.
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70760.70

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 06, 2012 3:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
logist
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Jan 2010 1:12
Aktiv.: 0.67
Kraj: dom(o)vina

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2012 10:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

malenkost vecja varjanta ti je serija atom od intela za dobrih 100 € si lahko sestavis zmoglhivi pc. drugace pa imam doma ze raspberrypi in moram rect da je dobra zadeva koliko sem poskusil preko sambe (skupna raba diskov v omrezju) sem gledo film hd 1080p brez da bi enkrat zamrznila ali se ustavla.
besoft
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22
Aktiv.: 3.63
Kraj: Žižki - Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2012 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

malo poglej na Tigal.com..tam je tega več. Tudi imajo nekaj za tvoj namen predcej ugodno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 09, 2012 8:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za predvajanje,brskanje in igrice:
http://www.aliexpress.com/product-fm/563764893-Freeshipping-MK802-Mini-PC-Mini-Android4-0-dongle-android-IPTV-google-tv-smart-android-box-allwinner-wholesalers.html
http://www.kickstarter.com/projects/484889112/the-pocket-tv-makes-any-tv-a-smart-tv

Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.39
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 09, 2012 4:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://gizmodo.com/5914561/the-8-cheapest-computers-in-the-world
p.s. V četrtek so mi poslali iz raspberry pi iz farnella, tako da ga verjetno v ponedeljek dobim Smile

red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.27
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 21, 2012 10:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem pa vceraj dobil svojega iz RS-a
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.65
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 21, 2012 11:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem ga dobil konec maja in moram reci, da je stvar za tako ceno definitivno super. Tega nameravam uporabljati za media center (XBMC), in zaenkrat kaze, da vse predvaja super, tudi Full HD x.264. Mogoce bom kupil se kaksnega za mini domaci streznik.

Drugace pa na njem lahko poganjas vse mogoce, od pythona, QT-ja, do web streznika (tudi apache deluje dobro). Imas tudi linux kernel podporo za GPIO, SPI, ...

V glavnem, kar dober nakup. Moras se samo zavedat, da je procesor napram novim PC-jem dosti pocasnejsi, nekje ranga Pentium II. In seveda nima ravno veliko pomnilnika.

LP!
Nazaj na vrh
sundancer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Avg 2004 22:30
Aktiv.: 1.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 21, 2012 11:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

si poskusil pognati tudi youtube , ted.com , skype ali gtalk (webcam) na raspberry pi ?
Nazaj na vrh
serdzodj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53
Aktiv.: 1.54
Kraj: Lukovica pri Domžalah

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 25, 2012 5:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bi mi znal kdo svetovat kako naj zaženem Raspberry PI?
Namestil sem OS iz njihove uradne strani, tako kot je opisano na njihovi strani.
Ko se OS zaganja iz kartice, ni na koncu nobenega login screena, samo napiše mi "type startx" in nato pokaže meni "Raspi config", v katerem pa tipkovnica ne reagira nič.

IMAG0016.jpg
 Opis:
do sem pride, in ne gre nikamor naprej
 Velikost datoteke:  1.14 MB
 Pogledana:  28 krat

IMAG0016.jpg

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mobwap
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Mar 2012 9:42
Aktiv.: 2.02
Kraj: Doma

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 25, 2012 5:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi preveril če je tipkovnica podprta.

Pri Raspberry PI pade napetost na USB portu če je priklopljeih več naprav, zato priporočajo USB hub z lastnim napajanjem, enako velja za vse USB diske - potrebujejo lastno napajanje.

V shell-u ti verjetno tipkovnica še dela ker je poraba na plošči majhna, ko pa grafiko zaženeš pa voltaža pade.
Nazaj na vrh
serdzodj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53
Aktiv.: 1.54
Kraj: Lukovica pri Domžalah

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 25, 2012 6:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sploh nimam možnosti da bi karkoli tipkal, pride naravnost do tega "screena" ki je na sliki. V videih na youtubu in v vseh opisih "prvega štarta", je najprej login screen, kjer je potrebno vtipkat username in password, meni se to ne ponudi. Imam pa Raspbian “wheezy” distribucijo, downloadano iz http://www.raspberrypi.org/downloads
Nazaj na vrh
sundancer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Avg 2004 22:30
Aktiv.: 1.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 25, 2012 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri, ce je tipkovnica podprta oziroma poskusi z drugo.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni