|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lamela123 Član

Pridružen-a: Sob 10 Mar 2012 15:15 Prispevkov: 235 Aktiv.: 1.45 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 9:29 pm Naslov sporočila: Lampaš radio - popačanje zvoka, ko se segreje |
|
|
Lep pozdrav!
Moje vprašanje sem objavil že v temi Iskra Ambasador - shema. Ker se mi zdi, da je naslov teme neustrezen z trenutnim problemom, sem začel z novo temo. (se opravičujem, če nebi smel, sem hotel zapreti prejšno temo, a mislim, da ne gre). Imam omenjeni radio. Ko se lampe segrejejo, začne igrati, kot bi moral. Po okoli 3-5 minut pa zvok postaja čedalje bolj tih in se slišijo samo visoke frekvence, bas pa kar pojame.
Mislil sem, da je prebit kakšen kondenzator, vse premeril, tiste elektrolite, ki so izgubili polovico kapacitete, zamenjal, a problema še vedno nisem našel. Tudi transformator se kar zelo segreje v parih minutah. Se bi lahko skoraj opekel na njem. Diode so vse ispravne. Zamenjal sem pa upor R19, ker je enkrat zvoka kar zmanjkalo in sem opazil, da je upor zažgan.
Je že kdo imel takšen problem, ko je imel v rokah kakšen tak star radio?
Link do sheme:
elektronik.si _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05 Prispevkov: 1095 Aktiv.: 6.00 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Ned Jun 17, 2012 4:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si že kaj zrihtal ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bizy Član

Pridružen-a: Ned 29 Mar 2009 19:08 Prispevkov: 19 Aktiv.: 0.10
|
Objavljeno: Sre Jun 27, 2012 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Eno banalno vprašanje a si preveril lote sem mel nekaj časa nazaj podoben primer in je bil kriv samo hladen spoj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frapor Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24 Prispevkov: 240 Aktiv.: 1.08 Kraj: okolica Kranja
|
Objavljeno: Sre Jun 27, 2012 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakšna je napetost na katodi ECL 86? Poskusi zamenjati to elektronko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni