www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

brezžični router wnr 2000
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pero33
Član
Član

Pridružen-a: Čet 22 Mar 2012 17:34
Aktiv.: 0.25
Kraj: rogaška slatina

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 26, 2012 11:13 am    Naslov sporočila:  brezžični router wnr 2000 Odgovori s citatom

dober dan mene pa zanima zakaj mi ne dela omenjen router na windows 7 ultimate imam vso programsko opremo ki sem jo dobil pa še vseeno ne dela... na škatli pa piše da je podprt z windows 7. Prosim za pomoč.

http://www.google.si/imgres?um=1&hl=sl&sa=X&biw=1241&bih=584&tbm=isch&tbnid=c_8urgpaN3BheM:&imgrefurl=http://www.pacificgeek.com/product.asp%3Fid%3D848458&docid=YMo6kPenNeSZGM&imgurl=http://www.pacificgeek.com/productimages/xl/WNR2000-100NAR-3.jpg&w=300&h=300&ei=FX3pT8_II4iC4gS53IycDg&zoom=1&iact=rc&dur=298&sig=105131182084632510297&page=1&tbnh=120&tbnw=121&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:1,s:0,i:67&tx=46&ty=37

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.98
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 26, 2012 11:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

d'oh! Si že odgovoril na to temo? Če še nisi, odkljukaj prvo možnost!

Link se vstavi tako: NETGEAR WNR2000

Pa na pravopis bi tudi lahko pazil! Whistle

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.34
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 26, 2012 11:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Usmerjevalnik ni odvisen od operacijskega sistema. Njega zanima samo TCP/IP ali UDP promet. Kaj dela in kaj ne dela boš moral biti natančnejši. Drugače se pa večina usmerjevalnikov nastavlja preko web vmesnika, ki je nameščen na njem.
Najprej priključi usmerjevalnik v omrežje, nato nastavi na računalniku avtomatično pridobivanje IP naslova, nato poglej kakšen je naslov privzetega prehoda. Ta naslov vpišeš v brskalnik in si na usmerjevalniku.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pero33
Član
Član

Pridružen-a: Čet 22 Mar 2012 17:34
Aktiv.: 0.25
Kraj: rogaška slatina

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 26, 2012 11:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala
darko32
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27
Aktiv.: 0.82
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2012 11:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:
Usmerjevalnik ni odvisen od operacijskega sistema. Njega zanima samo TCP/IP ali UDP promet. Kaj dela in kaj ne dela boš moral biti natančnejši. Drugače se pa večina usmerjevalnikov nastavlja preko web vmesnika, ki je nameščen na njem.
Najprej priključi usmerjevalnik v omrežje, nato nastavi na računalniku avtomatično pridobivanje IP naslova, nato poglej kakšen je naslov privzetega prehoda. Ta naslov vpišeš v brskalnik in si na usmerjevalniku.

Mislim, da je lahko problem z komatibilnostjo modema, ki pa je last operaterja. NAmreč sam sem imel podoben primer.

Obstaja pa tudi možnost, da mrežna kartica ni kompatibilna z ruterjem. NAmreč določenih protokolov mrežne kartice ne podpirajo in največji problem je v stopnji zaščite.

Predlagam, da preiskusiš naslednje:
Brezžično omrežje določiš kanal,
Potem določiš naziv omrežja.
ZAščito omrežja z geslom pa enostravno blokiraj in preiskusi z odprtim omrežjem brez gesla.
Pred tem pa v računalnuku iz preventive izbriši vsa shranjena brezžična omrežja, ker ti lahko nagajajo.
Ko si to naredil naredi test delovanja in videl boš ali se poveže.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.68
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 29, 2012 11:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

prva konfiguracija se itak izvaja žično, ne pa wireless. Ko vse deluje, se preizkusi še WiFi del. Če je WiFi kartica starejša, potem lahko da ne podpira WPA ali WPA2. Takrat se najprej preveri povezljivost brez zaščite, če to deluje pa naprej na delo...
Kompatibilnost z določenimi "modemi" je kritična bolj takrat, ko so ti "modemi" konfigurirani kot router, pa nekdo hoče za tem routerjem dati še enega.
G
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
andi5
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Mar 2012 22:28
Aktiv.: 0.45
Kraj: nova gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 16, 2013 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

imam ta router WNR2000v2 in kar na lepem se je odločil da ne bo delal več in ravno ko je garancijski rok pretekel Evil or Very Mad napaka je pa sledeča tisti znak (drugi po vrsti navzdol) ... črka i pa neka črta spodaj sveti oranžno in posledično ni internetne povezave, routarjeve strani se da dostopati in tudi zazna računalnik ki je priklopljen.

Zdaj me pa zanima ali se da to popravit brez kakšnega fizičnega posega ali kak kos elektronike izdihnil in potrebuje zamenjavo .... a se to sploh kaj izplača popravljati?

Aja nažalost sem ga uporabljal v ležečem položaju tako da hlajenje ni bilo optimalno.

Hvala za kak nasvet.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.61

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 16, 2013 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi spravit gor kakšen linux (openwrt) in potem greš iskat po logih. V takih primerih so zelo zgovorni Wink
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.66
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 16, 2013 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Netgear.
Nazadnje sem popravljal enega z podobnimi simptomi. Navidez vse OK, samo delal pa ni. Sem ga moral odpreti in potem z pomočjo konzole ugotoviti kaj ga matra. V mojem primeru ga je hecal WiFi čip. Ko sem odstranil en upor in z tem izključil WiFi čip je pričel delovati.

Vem da komunicira na 115200 baudov.

Lahko pa poskusiš tudi tole:
Oživljanje WNR2000v2

Mihc87
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58
Aktiv.: 1.08

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 17, 2013 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

andi5 je napisal/a:
Pozdravljeni,

imam ta router WNR2000v2 in kar na lepem se je odločil da ne bo delal več in ravno ko je garancijski rok pretekel Evil or Very Mad napaka je pa sledeča tisti znak (drugi po vrsti navzdol) ... črka i pa neka črta spodaj sveti oranžno in posledično ni internetne povezave, routarjeve strani se da dostopati in tudi zazna računalnik ki je priklopljen.

Zdaj me pa zanima ali se da to popravit brez kakšnega fizičnega posega ali kak kos elektronike izdihnil in potrebuje zamenjavo .... a se to sploh kaj izplača popravljati?

Aja nažalost sem ga uporabljal v ležečem položaju tako da hlajenje ni bilo optimalno.

Hvala za kak nasvet.

Če sem prav razumel do vmesnika od routerja prideš in lokalna mreža deluje?
i lučka oranžne barve pomeni samo, da nima dostopa do spleta, modre barve (običajno) pa da ima dostop do spleta.

Povej malo več kdo je tvoj ISP in kaj maš nastavljeno za WAN tip dostopa na usmerjevalniku. Za test lahko priklopiš tudi PC direktno na modem in preveri dostop do spleta brez usmerjevalnika.

Verjetno gre v tvojem primeru samo za težavo z nastavitvami. Včasih tudi tovarniški reset in ponovna nastavitev modema pomaga...
Nazaj na vrh
andi5
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 17, 2013 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Internetna povezava preko modema ( SIOL mi ga je nastavil kot router) dela super, resetiral na tovarniške nastavitve sem tudi in to večkrat, za vsak slučaj sem tudi naložil starejšo verzijo firmware od netgera in trenutno poskušam- se učim - dd-wrt a vseeno ne dela nič za openwrt pa nisem znal niti dol pobrat Embarassed tako da to bo pršlo malo kasneje na vrsto, če ne bom prej naroču drugi router.
Nazaj na vrh
Mihc87
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 18, 2013 4:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na usmerjevalniku pod WAN Type izberi PPPoE in vpiši uporabniško ime in geslo od siol interneta in zatem bi tvoj router mogel vzpostaviti PPPoE in boš imel tudi dostop do spleta.
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.56
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 18, 2013 7:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ga je Siol nastavil kor ruter potem kakor vem PPPoE ni potreben.

Poleg tega je pa napisal, da mu preko direktnega priklopa deluje.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
andi5
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 18, 2013 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PPPoE sem imel nastavljen in uporabniško ime tudi .... saj mi je netgear delal brez problema dve leti.

Tistega usodnega dne mi je zjutraj delal OK in popoldne ko sem ga vnovič vklopil ni bilo povezave, mogoče je tudi to kaj pripomoglo ker sem ga uporabljal v ležečem položaju namesto navpično, ponoči pa ni deloval ker sem ga izključil.

Mogoče pa še to v pomoč, ko je netgear "crknil" je računalnik tako počasi deloval da sem za zagon sistema ali odpiranje brskalnika čakal po več minut, ko pa sem priklopil na modem je zalaufalo z normalno hitrostjo.
Nazaj na vrh
Mihc87
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 18, 2013 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja nastavili so mu sedaj modem kot usmerjevalnik kot workaround, ker njegov usmerjevalnik ne deluje. V osnovi mu je lažje, če nastavi modem v bridge način in svoj router kot usmerjevalnik, da opravlja svojo funkcijo, ker je boljši kot default modem...

Lahko si pa tudi "zakomplicira" življenje pa izključi dhcp na usmerjevalniku.
Tretja možnost je tudi, da spremeni lokalni IP usmerjevalniku in potem bo tudi router delal v WAN Type kot DHCP. Sedaj mu pa to ne deluje, ker je njegov router (verjetno) v subnetu 192.168.1.0 in enako tudi siol modem (vsaj večino njihov modemov ima tak subnet).

P.S.
Poskušaj router resetirati 30/30/30 in ga ponovno nastavi... Zgoraj sem ti napisal več različnih načinov kako ga lahko nastaviš da usmerja promet.
Sicer glede na to da GUI deluje bi težko rekel, da je v okvari, lahko pa tudi.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni