www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

S čem odstraniti "fasado" iz okenskih okvirjev?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LukaL
Član
Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59
Aktiv.: 1.28
Kraj: okolica Grosupljega

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 27, 2012 9:59 pm    Naslov sporočila:  S čem odstraniti "fasado" iz okenskih okvirjev? Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
pred kratkim smo obnovili fasado, vendar pa so nam "majstri" kar konkretno zasvinjali okna in police.
S čem se torej lotiti nadloge? Okna so lesena in s kakšnimi abrazivnimi sredstvi ga ne bi "biksal"...če ima kdo kakšno idejo kar na dan z njo, dam za pivo Wink

Hvala in lp

Luka
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.62

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 27, 2012 10:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vam niso zaščitili oken pred obnavljanjem/renoviranjem? Jaz bi kontaktiral firmo glede tega. Drugače a je to samo barvana fasada (barva), ali je silikatna fasada?
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 27, 2012 11:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dokler je sveže z vodo drgniti. Drugače pa z mašinco in krtačo za les, nato fino pobrusiti in dobro zaščititi z lakom.
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70775.51

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2012 8:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.62
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2012 8:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Žal je skoraj pri vseh proizvajalcih oken sedaj 100% avans (v katerem je tudi montaža). Neplačilna disciplina velikih gradbincev sedaj tepe nas...
Nazaj na vrh
qwertzui
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Maj 2009 9:38
Aktiv.: 2.21
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2012 8:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poule je napisal/a:
Žal je skoraj pri vseh proizvajalcih oken sedaj 100% avans (v katerem je tudi montaža). Neplačilna disciplina velikih gradbincev sedaj tepe nas...

Si sploh prebral???

Jaz bi se obrnil na izvajalca fasade, naj vrne del denarja, če je slabo naredil.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2012 8:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
bluel
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Apr 2008 20:11
Aktiv.: 0.38
Kraj: Kreplje

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2012 9:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
Če se znaš zmeniti in izbereš pravega izvajalca, danes avansev ni več, sploh pa 100%.
Dela se plačajo, ko so kvalitetno izvedena.

No sicer do sedaj sem enkrat plačal naprej ko sem delal pri hiši, so mi
pa vse reklamacije upoštevali.Tudi poklicali so me iz podjetja če so
vredu odpravljene reklamacije.

Malo težje je pri gradbincih, sicer tam se nikoli nisem plačal naprej.
So pa težji z reklamacijami, ki so po končanem delu.
Dokler so na gradbišču se še da, tudi kar se tiče čiščenja.
Če pa sem to naknadno spraševal sem težje kaj dosegel.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov Yahoo Messenger - naslov
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2012 10:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Merlin
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Dec 2007 0:47
Aktiv.: 1.36

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 30, 2012 10:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem delal 2 meseca pri mojstru, ki je delal nekaj časa v Nemčiji, je rekel; kakšen je objekt ko prideš, mora biti za tabo, ko odideš, ne sme se poznat, da si kaj delal.
Žal pri nas še ne bo kmalu take discipline, a se privadiš, če je treba, le da smo Slovenci premalo natančni glede tega, saj plačaš, da se delo naredi...
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 30, 2012 10:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni to, da bi sam delavec ne bil natančen. Po navadi so šefi taki, ki jim take stvari niso mar saj takoj, ko je delo končano moraš iti naprej brez, da bi opravil po njegovem "nepotrebne" finese in izgubljal njegov denar.

Žal je tudi v drugih strokah podobno.

Merlin
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Dec 2007 0:47
Aktiv.: 1.36

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 30, 2012 3:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam, pri meni je bil šef natančen.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.76
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 01, 2012 9:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam občutek da je Luka plačal, kar je bilo, tako da reklamacija praktično ne pride v poštev, saj če so dobili denar ni variante da jih dobiš nazaj na objekt...
Drugače pa - 100% avans? Ni variante. Vsaj z moje strani. Neko varovalko MORAŠ imeti. Ja, oni ne vedo, a boš plačal ali ne. Ti pa ne veš, alil boš dobil robo ali ne. In ker je kupec zakon...Aja...dve leti nazaj sem menjal okna (ko je ze bilo govora): imel sem možnost 50%, ali pa 100% z nekaj popusta...torej so imeli obe možnosti.
Pač rečeš hvala adijo. Sigurno se najde nekdo, ki bo pripravljen narediti za 50% avans, ne 100. Treba je vedeti da se bodo izvajalci obnašali tako, kakor jih bomo naučili. In če bomo kupci vztrajni, bodo tisti, ki zahtevajo 100%avans pač počasi propadli, ker ne bodo imeli dela.
Nazaj k temi...mislim da drugo kot krtača, drgnjenje in ponovno barvanje oken skorajda ne pride več v poštev. Škoda ker se nisi prej spomnil, da bi jih opozoril glede zaščite oken, saj to bi MORALI narediti....
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.55
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 01, 2012 10:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No zdaj je že kar je in menim, da najbolj zaleže ženska roka z nekaj orodja (krtačka, krpa, voda in "špohtl").
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 01, 2012 10:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi po mojem mnenji bo pela krtača, groba gobica,... Rolling Eyes

Ker so fasado najverjetneje s "silikatom" to je predpripravljena mešanica v kantah ti povem, da imam par gradbenih "bosank", ki so se uporabljale tudi pri fasadi. Kljub temu, da so bile od takrat še najmanj štirikrat v delu + hoja po njih pa so še dobro vidni sledovi fasade.
Saj fasada je konec koncev narajena za dolgo življensko dobo Mr. Green

Še en manjši hint, ki pa tebi ne pomaga več: Maxibril ali kakšno drugo sredstvo z silikonom nabrizgaš na tenko po okvirjih,policah,... Cool

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni