|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 986 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jul 05, 2012 7:20 pm Naslov sporočila: Zavarovanje kolesa pred krajo |
|
|
Kar mi pride na misel:
- pustiš ga doma ali pa ga imaš pod stalnim nadzorom (si na/ob njemu), za v mesto pa imaš enega, ki ga ni škoda
- dobra ključavnica
- alarm
Pri prvi točki ni kaj veliko za dodati.
Kaj previte na tako ključavnico abus.de 1 ali pa abus.de 2?
Verjetno obstajajo kakšne klešče, ki so dovolj majhne, da jih tat lahko nosi s seboj...
Alarmi:
Enostaven, kot tisti za torbičarje, pri katerem se iztakne zatič in tuli kot vrag. Verjetno dovolj za odgnati lopova.
Ali pa kakšen tihi alarm, ki te opozori in morda preko (GSM) omrežja tudi javi lokacijo?
Ali je morda kdo že zasledil kaj podobnega (tihi alarm za kolesa)?
Razmišljam tudi o samogradnji...
Lep pozdrav,
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Čet Jul 05, 2012 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
v enem filmu sem videl, da je nekdo kolo zavaroval tako, da je vedno odmontiral sprednje kolo. Mogoče bi demontaža sedeža bila enostavnejša in bolj enostavno ga je nositi okoli v kakšni torbi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s59ma Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31 Prispevkov: 634 Aktiv.: 3.00 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Čet Jul 05, 2012 8:01 pm Naslov sporočila: Re: Zavarovanje kolesa pred krajo |
|
|
peter_nn je napisal/a: |
Verjetno obstajajo kakšne klešče, ki so dovolj majhne, da jih tat lahko nosi s seboj... |
Sem enkrat gledal skrito kamero na SLO1 TV: pride tip s polmetrskimi škarjami za betonsko železo (največjimi), mirno "precvika" ključavnico na priklenjenem biciklu in hop klešče v nahrbtnik ter zajaha (in odjaha) kolo... zraven sedeči narod pa mirno gleda in zavija z očmi in nihče nič ne pisne... Izjemno poučno
Po mojem mnenju je učinkovita edino prva točka; učinkovitost ostalih dveh je obratno sorazmerna z vrednostjo bicikla  _________________ Na napakah se učimo (pametni se na tujih). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22 Prispevkov: 1161 Aktiv.: 4.90
|
Objavljeno: Čet Jul 05, 2012 8:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pomoje bo nalsjednja tržna niša zložljivo kolo, ga zložiš in odneseš s seboj, druge rešitve ni.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.62 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Jul 05, 2012 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobijo se tudi ključavnice za kolesa za alarmom o učinkovitosti pa... _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
martinopresnik Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2010 14:42 Prispevkov: 213 Aktiv.: 1.19 Kraj: Šentrupert nad laškim
|
Objavljeno: Čet Jul 05, 2012 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi pristojne službe nastavljale pasti, se to ne bi dogajalo.
Odklenjeno kolo na vidnem mestu, ko pa ga kdo "pošlata" pa pa na hladn za neki cajta.
Kmalu bi ugotovili, da se ne splača krast. _________________ 1+1=10 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.39 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Čet Jul 05, 2012 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
- Ko sem postal študent in so si ljudje začeli omišljati kolesa(jaz imam raje rolerje, ker jih lahko vzamem s sabo) je veljalo, da mora biti ketna debelejša od "grušta" kolesa in dobra ključavnica. Navadno ključavnico na zajlo pa itak ni nihče resno jemal, čeprav so nekateri kupovali celo tanjše od centimetra in po možnosti še na številke kar je isto, kot da bi bil odklenjen.
- 2ga opcija so pa jeklene policijske lisice, ampak so problematične za dobiti.
- včasih je tatove baje odbijalo že, če si belanco zamenjal z volanom _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmouse Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27 Prispevkov: 1059 Aktiv.: 5.50 Kraj: Bloška planota
|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2012 7:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Dorijan je napisal/a: |
- Ko sem postal študent in so si ljudje začeli omišljati kolesa(jaz imam raje rolerje, ker jih lahko vzamem s sabo) je veljalo, da mora biti ketna debelejša od "grušta" kolesa in dobra ključavnica. Navadno ključavnico na zajlo pa itak ni nihče resno jemal, čeprav so nekateri kupovali celo tanjše od centimetra in po možnosti še na številke kar je isto, kot da bi bil odklenjen.
- 2ga opcija so pa jeklene policijske lisice, ampak so problematične za dobiti.
- včasih je tatove baje odbijalo že, če si belanco zamenjal z volanom |
Dookler j bil na Ledini še 'armishop' ni bil problem dobit lisice - jaz imam še zdaj jih doma. _________________ -
"Želja po znanju je v naravi vsakega dobrega človeka." Leonardo Da Vinci |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70779.81
|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2012 7:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22 Prispevkov: 1161 Aktiv.: 4.90
|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2012 5:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
martinopresnik je napisal/a: |
Če bi pristojne službe nastavljale pasti, se to ne bi dogajalo.
Odklenjeno kolo na vidnem mestu, ko pa ga kdo "pošlata" pa pa na hladn za neki cajta.
Kmalu bi ugotovili, da se ne splača krast. |
HM, pol bi pa takoj ostali brez politikov, to je dobro, sam to so le pobožne sanje nas malih ljudi.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
julfi Član

Pridružen-a: Pet 11 Jan 2008 19:39 Prispevkov: 92 Aktiv.: 0.43 Kraj: Lucija
|
Objavljeno: Ned Jul 08, 2012 1:11 am Naslov sporočila: |
|
|
s takimi majhnimi kolesi traja celo večnost če hočeš malce večjo razdaljo naredit. Drugače pa je baje ena izmed najbolj ziher ključavnic prav tista ki jo je peter dal v prvem linku. Jaz sem naročil tak alarm. Nisem še zmontiral ampak zgleda vredu, piska dovolj močno da ljudje pogledajo kaj se dogaja. _________________ Ljubezen pride in gre, lazanja pa je večna ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Andrej64 Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27 Prispevkov: 727 Aktiv.: 3.61 Kraj: Ljubljana-Črnuče
|
Objavljeno: Ned Jul 08, 2012 7:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem pred kakšnimi dvemi leti na DX nabavil točno ta alarm. Deluje zelo v redu, edina slaba lastnotst je njegova poraba v pripravljenosti. Z malce boljšo 9V baterijo zdrži kakšne komaj 2-3 mesece. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Ned Jul 08, 2012 10:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
piska dovolj močno da ljudje pogledajo kaj se dogaja |
in se odločijo, da se zaradi lastne varnosti ne bodo vpletali |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.76 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Jul 08, 2012 11:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Piskula ti prav nič ne pomaga. Noben se ne bo niti ozrl. Razlog: raje grem stran da ne bom še kaj kriv. Ja, je že tako da dostikrat dobrotnik najbolj na=be, rezultat je pa tu.
Drugače pa- ketna, kakršnakoli že je je čisto brez pomena, če kolo ni priklenjeno na nekaj. Najmanjši priblem je kolo na rame in gasa...tudi odstranjeno kolo ali sedež ni rešitev. Nečak je bil s kolegom v mkdonaldsu...ons kolesom, vrednim cca 1500€, on z automatikom. Ko sta šla noter, je nečak kolo priklenil na frčija. Tat pa kolo na rame, se usede na frčija in gasa...nikoli nista videla ne kolesa ne frčija več... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
julfi Član

Pridružen-a: Pet 11 Jan 2008 19:39 Prispevkov: 92 Aktiv.: 0.43 Kraj: Lucija
|
Objavljeno: Ned Jul 08, 2012 4:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
ni fora piskača da bo zdej rambo uletel in ga nalomil ko mačko. kolo ukrade če misli da ga noben ne vidi oz ni sumljiv, piskač pa naredi ravno nasprotno. _________________ Ljubezen pride in gre, lazanja pa je večna ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni