|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Parker Neznanec

Pridružen-a: Pet 22 Jun 2012 18:02 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.05 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 09, 2012 9:09 pm Naslov sporočila: inputi in pull-up upori |
|
|
pozdravljeni
v mojem projektu potrebujem kontrolirati 24 gumbov z mikrokrmilnikom. ker nimam dovolj pinov sem razmisljal o uporabi kaksnega registra 74HC165. ali poznate kaksno boljso resitev, kjer mi ne bi bilo potrebno uporabit pull-up uporov za vsak gumb. tezava je namrec da ko spustim tipko je ta se kar nekaj casa prizgana. na vezju pa ne zelim imeti 24 uporov (ce obstaja kaksna boljsa resitev)
hvala za pomoc! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5529 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Jul 09, 2012 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naredi matrično tipkovnico 4x6 ali 3x8.
LP, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Parker Neznanec

Pridružen-a: Pet 22 Jun 2012 18:02 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.05 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jul 10, 2012 3:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
mi lahko prosim das malo vec informacij o tej matriki? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Neoxy Član

Pridružen-a: Sob 12 Jul 2008 14:45 Prispevkov: 51 Aktiv.: 0.25 Kraj: Murska Sobota, Maribor, Ljubljana, KOper
|
Objavljeno: Tor Jul 10, 2012 4:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako kot je bilo priporočeno. Naredi matrično tipkovnico. (Programiraj z interrupti).
Tukaj imaš opis delovanja:
http://www.qsl.net/pa3ckr/bascom%20and%20avr/keyboards/index.html
A tvoj mikrokrmilnik nima integriranih pull-up uporov? MSP430 in Atmel jih imata.. preveri v datasheet. _________________ Neoxy |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni