|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Vinkel Član

Pridružen-a: Čet 15 Maj 2008 16:55 Prispevkov: 237 Aktiv.: 1.14 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 09, 2012 7:30 pm Naslov sporočila: Internet connection sharing |
|
|
Lepo pozdravljeni,
imam dva računalnika. Prvi je Win7 laptop z brezžičnim dostopom do interneta in drugi je stacionarni Ubuntu 10.04 (LinuxCNC) brez dostopa do interneta. Povezana imam z crossover kablom, na ubuntuju instalirano Sambo, tako da lahko enostavno izmenjujem datoteke med obema računalnikoma.
Sedaj bi želel iz Win7 laptopa distribuirati tudi internet. Na win7 sem nastavil tako kot je to opisano tule, Ubuntu pa naj bi dostop do interneta zaznal avtomatsko (testirano na Ubuntu 12.04 - Knopix povezavi). Nažalost mi stvar ne deluje z win7 - ubuntu 10.4, bi kdo morda vedel zakaj? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darko32 Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27 Prispevkov: 151 Aktiv.: 0.82 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 09, 2012 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če te prav razumem bi rad imel več računalnikov postavljenih v mrežo in to z različnimi programi.
MIslim, da pri Win7 boš moral določiti delovno skupino, določiti boš moral oddaljen nadzor,ID omrežja.
Dogaja se, da moraš tudi izvesti začetno prijavo w Windows že pri vstopu, da lahko vzpostaviš zaščito in omrežje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vinkel Član

|
Objavljeno: Tor Jul 10, 2012 5:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
darko32 je napisal/a: |
Če te prav razumem bi rad imel več računalnikov postavljenih v mrežo in to z različnimi programi.
|
Niti ne. Rad bi z Ubuntu računalnikom dostopal do interneta preko crossover kabla priključenega na Win7 računalnik, ki ima internet.
Ima kdo s tem že kakšne izkušnje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mobwap Član

Pridružen-a: Sre 14 Mar 2012 9:42 Prispevkov: 326 Aktiv.: 2.02 Kraj: Doma
|
Objavljeno: Tor Jul 10, 2012 8:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nastavi ICS, določi DNS server, omogoči DHCP.
Na ubuntu v shell izvedi
Ti bo izpisal network interface
Če DHCP dela izvedi
Ali eth1 odvisno kako imaš enumeriene od sistema.
V skrajni sili probaj Proxy, če win7 noče sodelovat iz prve. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RAPtorcek Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2012 21:22 Prispevkov: 35 Aktiv.: 0.22 Kraj: Šentjur pri celju
|
Objavljeno: Ned Jul 15, 2012 12:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Ko omogočiš ICS, si šel še v nastavitve in dodal porte ki jih želiš uporabljat, brez tega mislim da ne dela. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jul 15, 2012 11:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Predvidevam, da je problem v routingu. Poizkusi nastaviti default ruto na računalniku z Ubunto sistemom po tem postopku:
http://www.cyberciti.biz/faq/linux-setup-default-gateway-with-route-command/
GW IP mora biti IP naslov od tvoje mrežne kartice v računalniku z WIN 7, ki je povezan v internet.
Zakaj ne uporabiš raje routerja ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vinkel Član

|
Objavljeno: Pon Jul 16, 2012 11:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za pomoč. Zaenkrat mi še ni uspelo - vmes sem menjal Ubuntu za 12.04, tako da sem zopet na začetku. Sumim pa da je težava na Win7 strani, bom potestiral v prihodnjih dneh in javim če mi uspe.
boco je napisal/a: |
Zakaj ne uporabiš raje routerja ? |
Ker ga nimam, prav tako v to delavnico nimam spelanih mrežnih kablov. Nekako se želim izogniti usb wifi ključkom, routerjem, itd.. Premamilo me je namreč kako Microsoft "oglašuje" preprostost in enostavnost ICS-a  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni