www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Enostaven TV oddajnik
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
rimci
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01
Aktiv.: 1.94
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2005 7:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom popoldne pripel načrt, ker ga imam spravljenega na domačem računalniku.
Sem probal zadevo tudi brez PLL-a in tonski del deluje, v videu pa so motnje.
Omenjal si napetost na varicap diodi, kakšna pa naj bi bila ta. Sigurno pa je nekaj narobe tudi z PLL-om. A lahko prosim kdo opiše kako bi naj PLL deloval (kaj mora dobiti na vhodu in kako se mora obnašat izhod TSA-ja)

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2005 2:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj pripenjam načrt za omenjen atv:

schema_ATV_2001.gif
 Opis:
Načrt
 Velikost datoteke:  61.85 KB
 Pogledana:  178 krat

schema_ATV_2001.gif

schemacomp.jpg
 Opis:
Razpored elementov na tiskanem vezju
 Velikost datoteke:  32.98 KB
 Pogledana:  117 krat

schemacomp.jpg

txatvcts_1.1.zip
 Opis:
Tiskano vezje in program za Pic

Download
 Ime datoteke:  txatvcts_1.1.zip
 Velikost datoteke:  87.51 KB
 Downloadano:  43 krat

Nazaj na vrh
Traflc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Aktiv.: 1.54
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 05, 2005 11:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede napetosti na varycap sem se spomnil, da sem delal RF vezje posebej in nihajni krog ni delal na 1200mhz ,zato sem moral malo dvignit napetost na bc337 s tem sem dosegel ustrezno kapacitivnost diode, da je PLL lahko deloval.
Po moje je nekaj narobe na vhodu v RF modulatorju ,torej nekaj z tistim lcr vhodnim filtrom glede na to ,da ti audio del deluje.

rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 06, 2005 2:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Traflc prav imaš glede vhodnega dela. Namesto tistih dveh kondenzatorjev na vhodu sem dal en elektolitski 4,7uF in sedaj pride tudi slika skozi. Sicer ne vem kakšna je kvaliteta slike ker gledam na malem LCD displeju (zgleda dokaj vredu)Ne dela mi pa še PLL. Zgleda da kvarc na TSA-ju sploh ne zaniha, pa ne vem zakaj ne. A lahko PLL tudi samostojno kako preizkusim (nebi rad sedaj še kaj "skuril na oddajniku").

lp
Nazaj na vrh
Traflc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Aktiv.: 1.54
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 06, 2005 7:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče bi najprej poizkusil čez pina od kristala vezat en upor 1ME ,mogoče bo potem zanihal oscilator.Ali pa mogoče zamenjat kristal ,ali pa mogoče kondenzatorček, ki je zaporedno s kristalom nima prave vrednosti.
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.91
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 22, 2005 9:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Že prej sem napravil tv oddajnik,ki je objavil infrared.Dela v redu,ko sem dal v kovinsko škatlo.Pa dela šlabše,zato sem odstranil.Nekaj pa bi prosil za nasvet.Napravil IR reflektor po načrtu.Elementi je ic 4001,IRF510 in ostalo.Gor v prostoru imam čb videokamero,3žiče je od kamere gre dol v drug prostor priključen na napajalnik in scart pri televiziji.Dela v redu,odkar sem dal na kameri IR reflektor in je priključen skupaj za kamero.Zdaj na televiziji je slika,samo tanka črna črta gre od gor dol.Ne vem,kaj je narobe.Ali moram posebej napajanje za Ir reflektor,ali žica oklopiti.
Nazaj na vrh
Amstar
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Jan 2006 20:27
Aktiv.: 0.38

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 11, 2006 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker nisem prebiral celotnega prispevka me zanima ali je možno oddajnik z določenim (s katerim) uporom zmanjšati domet na cca. 30m?
Zanima me še zakaj na 1. strani ne delujejo načrti?
Nazaj na vrh
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 3.99
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 11, 2006 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Amstar@

Na spodnjem linku si poglej zakaj. Link

NUFAN ne stresaj neumnosti. Najprej se prepričaj, potem pa piši. Amstar ti pa preberi pravila! Konkretno pravilo št. 6 v tvojem primeru./* Frenki */
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Amstar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 13, 2006 12:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Temo sem prebral samo na začetku vendar mi nekaj ni jasno!
Kaj potrebujem?
UHF modulator, ki se ga dobi v videorekorderju?
Je poleg tega še kaj?

L.P. Grega
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.91
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 13, 2006 7:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če mišliš napraviti,jaz bi to napravil kot Infrared.Ta načrt na stran 1.In sem to sestavil in je v redu delal.Ni tako komplicirano.
Lp
Nazaj na vrh
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.10
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 13, 2006 7:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če želiš povezati TV video signal s televizorjem, ki nima video ali scart vhoda, in želiš za povezavo uporabiti kabel potem rabiš UHF modulator.
Če želiš povezavo na večji razdalji ali pa je položitev kabla neprimerna, potem uporabi TV oddajnik (je pa to nelegalno) ter sprejemno in oddajno anteno.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amstar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 13, 2006 10:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Misliš to?
Kako pa potem to povežem?
Saj lahko s tem, naredim tako, da če priklopim na glavni vod antenskega kablovja, da lahko cela hiša gleda sliko, ki se predvaja skozi ta UHF modulator?
Nazaj na vrh
tModCNRD
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Maj 2006 3:15
Aktiv.: 0.16

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 14, 2006 3:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

UHF modulator kakršnega je omenil @Amstar sem uporabil že pred leti. Je ustrezen dodatek za TV sprejemnike, ki nimajo SCART ali CHINCH vhodov za video/audi signal. Sicer se mu tako kot pri vseh pretvorbah video signala pozna manjša izguba na kvaliteti slike, vendar je kvaliteta še vedno zelo dobra.

Potrebuje le 5 VDC napajanje in maks. 130mA toka. Zraven je priporočljivo priključiti še 1 k Omega potenciometer za prilagoditev impedance video signala - ni pa nujno.

Na njegov UHF izhod se seveda lahko priključi tudi UHF razdelilec in s tem omogoči gledanje (npr. ene nadzorne kamere) na večih TV sprejemnikih po hiši.

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
panasonic
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13
Aktiv.: 1.66
Kraj: med Notranjsko in Primorsko

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 14, 2006 12:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale zadeva z video nadzorom se mi zdi kar zanimiva. A imajo vsi modulatorji isti vrstni red priključkov. Če je možno tole enostavno povezati z video kamero, a bi bil mogoče kdo pripravljen narisati kakšno shemo povezave (video ,avdio, napajanje,...)
Imam namreč nekaj pokvarjenih rekorderjev, ki bi jih lahko koristno uporabil.

lp panasonic
Nazaj na vrh
Amstar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 14, 2006 6:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ne odpiram nove teme in odkrivamo tople vode bom kar tu vprašal!
Namreč zanima me če je naslednji modul:
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=1855&start=0
dober, da bi nanj oz. na oddajnik priklučil VIDEO izhod in na sprejemniku bi povezal na VIDEO izhod!
Bi se dalo nekako tako?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  Naslednja
Stran 12 od 14

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni