www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

multimeter Voltcraft VC4095

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ernestro
Član
Član

Pridružen-a: Pon 27 Jul 2009 14:36
Aktiv.: 0.09
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 17, 2012 6:04 pm    Naslov sporočila:  multimeter Voltcraft VC4095 Odgovori s citatom

Zdravo,

mel sem eno precej neumno nepazljivo nezgodo, ko sem meril omrežno napetost, a sem imel sondi vezani za merjenje toka. Na žalost zadeva ne piska v opozorilo, je pa seveda zato počilo in zasmrdelo.

Zaslon še sicer dela, a ko vrtiš stikalo za izbiro funkcije, ne mrda nič.

Sem ga poskusil odpreti, pa ni videti nikjer nič zasmojeno, varovalke so cele...

Izgubil sem garantni list, tako da ne vem, kam bi naj to poslal na servis, ampak moje vprašanje za vas je: ali se to splača?

Mislim, da je na škatli bil narisan Conrad logotip, ampak glede na to, koliko imajo dražje nekatere zadeve, se sprašujem, ali naj ga nesem tja?

Napravica mi je zelo fajn, ker še meri kapacitivnost in induktivnost ter frekvenco. Seveda je bliže nižjemu cenovnega razreda, kot neki profi opremi, tam enih 20000 pokojnih SIT (katerih rezervnega ekvivaletna trenutno nimam) in zato razmeroma nenatančna, ampak za moj žep čist dovolj.

kaj pravite?
hvala in lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Hector1
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Feb 2012 11:54
Aktiv.: 0.60
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 17, 2012 6:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

si prepričan, da je varovalka še dobra? Če je kaj več od varovalke, je verjetno nesmiselno popravljati.
Nazaj na vrh
ernestro
Član
Član

Pridružen-a: Pon 27 Jul 2009 14:36
Aktiv.: 0.09
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 17, 2012 6:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ne morem verjeti...zadeva deluje!

Res je bila varovalka. Takrat pred letom dni, ko se je to zgodilo, je zmeril varovalko, in je bila fuč (zdaj se spomnim) in sem jo premostil, pa vseeno ni delovalo.

Zdaj pa ga odprem in vzamem varovalko ven in spet nazaj in voila, deluje. Zakaj takrat ni, danes pa, mi res ni jasno.

Problem rešen! (temo lahko izbrišete ali vržete v smeti, ni lih kaj prida)
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.70
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 17, 2012 10:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očitno je bil tudi varistor takrat na mestu.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni