|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ernestro Član

Pridružen-a: Pon 27 Jul 2009 14:36 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.09 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jul 17, 2012 6:04 pm Naslov sporočila: multimeter Voltcraft VC4095 |
|
|
Zdravo,
mel sem eno precej neumno nepazljivo nezgodo, ko sem meril omrežno napetost, a sem imel sondi vezani za merjenje toka. Na žalost zadeva ne piska v opozorilo, je pa seveda zato počilo in zasmrdelo.
Zaslon še sicer dela, a ko vrtiš stikalo za izbiro funkcije, ne mrda nič.
Sem ga poskusil odpreti, pa ni videti nikjer nič zasmojeno, varovalke so cele...
Izgubil sem garantni list, tako da ne vem, kam bi naj to poslal na servis, ampak moje vprašanje za vas je: ali se to splača?
Mislim, da je na škatli bil narisan Conrad logotip, ampak glede na to, koliko imajo dražje nekatere zadeve, se sprašujem, ali naj ga nesem tja?
Napravica mi je zelo fajn, ker še meri kapacitivnost in induktivnost ter frekvenco. Seveda je bliže nižjemu cenovnega razreda, kot neki profi opremi, tam enih 20000 pokojnih SIT (katerih rezervnega ekvivaletna trenutno nimam) in zato razmeroma nenatančna, ampak za moj žep čist dovolj.
kaj pravite?
hvala in lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Hector1 Član

Pridružen-a: Čet 23 Feb 2012 11:54 Prispevkov: 98 Aktiv.: 0.60 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Tor Jul 17, 2012 6:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
si prepričan, da je varovalka še dobra? Če je kaj več od varovalke, je verjetno nesmiselno popravljati. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ernestro Član

Pridružen-a: Pon 27 Jul 2009 14:36 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.09 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jul 17, 2012 6:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
ne morem verjeti...zadeva deluje!
Res je bila varovalka. Takrat pred letom dni, ko se je to zgodilo, je zmeril varovalko, in je bila fuč (zdaj se spomnim) in sem jo premostil, pa vseeno ni delovalo.
Zdaj pa ga odprem in vzamem varovalko ven in spet nazaj in voila, deluje. Zakaj takrat ni, danes pa, mi res ni jasno.
Problem rešen! (temo lahko izbrišete ali vržete v smeti, ni lih kaj prida) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.70 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Tor Jul 17, 2012 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Očitno je bil tudi varistor takrat na mestu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni