|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kornjace Član

Pridružen-a: Pon 05 Sep 2011 23:26 Prispevkov: 421 Aktiv.: 2.51 Kraj: Goriška Brda
|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2012 4:32 pm Naslov sporočila: Težave z baterijo pri prenosniku (HP) |
|
|
Pozdravljeni,
včeraj se mi je pripetil en problemček. Namreč pri prenosniku ki je star 3 (mogoče 4) leta, je odpovedala baterija. V win 7 mi kaže da je baterija fuč, iz spleta sem si pobral HP battery check, ki mi je tudi potrdil da baterija ni več dobra.
Zanimivo je, da do včeraj sploh nisem imel probleme z baterijo, saj je prenosnik zdržal uro pa pol brez problemov na bateriji, tako da ni nič kazalo na kakšne težave. Pri pregledu poročila od battery check-a sem opazil da je število ciklov polnjenja 191 od 300. Celo lepo mi je napisalo, da prenosnik ni več v garanciji
Se je komu že pripetilo kaj takega? Kako ste to reševali? Je to kaka softverska napaka, je baterija res zanič, ali bi samo rad HP še kaj zaslužil?
Lp _________________ Failure is always an option. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2012 5:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
To verjetno napiše, ko kapaciteta pade pod določeno. Tudi meni se je to zgodilo, le da je baterija zdržala le kako uro. Sicer je naprej delovala normalno, je pa zdaj skoraj ne uporabljam ker sem kupil novi dve. Lahko pa v Windowsih, ko ti napiše za zamenjavo baterije, klikneš, da ti ne prikazuje več. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kornjace Član

Pridružen-a: Pon 05 Sep 2011 23:26 Prispevkov: 421 Aktiv.: 2.51 Kraj: Goriška Brda
|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2012 5:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sej ta napis me dejansko ne moti, problem je, ker se baterije noče polnit in je isto kot da jo ne bi imel priklopljeno. Ko je baterija zdržala uro pa pol je bilo to super, sedaj pa ko iztaknem napajane se mi prenosnik kar sklopi... Zato me čudi delovanje baterije.. Če bi vsaj postopoma odpovedovala, da bi vedno manj zdržala bi zastopil, tako pa...  _________________ Failure is always an option. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2012 6:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aja, potem ti pa ne morem pomagati, namreč meni jo polni normalno. Verjetno ni z samo baterijo nič narobe, razen tega, da čip zaradi majhne kapacitete onemogoča polnjenje.
Najbolje, da nabaviš novo, npr. kakšen ponaredek iz tujine, ker bo krepko cenejši. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kornjace Član

|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2012 6:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja na to sem že pomislil, ampak bi prej rad preučil če obstaja kaka možnost "oživeti" tole sedanjo... _________________ Failure is always an option. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2012 8:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tovrstne odpovedi se pri HP-jevih baterijah zgodijo. Odbilo je vgrajeno varovalko. Varovalko sicer lahko menjaš, vendar je težava še z vgrajenim zaščitnim vezjem, ki baterijo označi kot neuporabno. Po menjavi varovalke bo namreč kapaciteta, ki jo bo baterija javljala 0. Obstaja sicer nekaj rešitev, ena od teh je sbworkshop . Le ta naj bi poresetiral vgrajeni čipset, vendar njegova cena domače uporabe ne upraviči. Torej ...
Lp, Frenki
p.s. Pzufic spet buče kotališ ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojz54 Član

Pridružen-a: Čet 30 Dec 2010 15:20 Prispevkov: 146 Aktiv.: 0.83 Kraj: Portorož
|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2012 8:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali je te ponaredke smiselno kupovati? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2012 9:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
lojz54 je napisal/a: |
Ali je te ponaredke smiselno kupovati? |
Jaz zaenkrat nimam slabih izkušenj z njimi. Govorim seveda o baterijah za prenosnike, ker je z baterijami za mobilne telefone povsem druga zgodba. Primer je kitajski ponaredek za IBM T42, ki je po treh letih uporabe še vedno v odlični kondiciji kljub rednem maltretiranju (btw. original je bil po treh letih samo še za v kanto).
Tako da ... mislim, da je smiselno (čeprav pa seveda nikjer ne piše, da ne bom jutri naletel na kak klump).
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kornjace Član

|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2012 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Frenki, zanimive informacije! Je pa res, da se sbworkshop najbrž res ne izplača... Cena je res nekam preveč visoka, saj dobiš najbrž že par kitajskih baterij za to cena...
Mogoče še vprašanje kje pa kupujete te kitajske baterije? Ebay nasplošno, ali obstaja kakšna bolj priljubljena trgovina za to?
Lp _________________ Failure is always an option. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.59 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2012 10:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
HP 1x in nikdar več! V garanciji 3 x na servisu, ker ne polni baterije!
Zdaj pa 1 leto To shiba. Baterija drži 4 do 4,5h Kaj bo čez par let pa še ne vem.
V glavnem. Zakaj se instrumenti ne imenujejo več HP ampak AGILENT? Čeprav je DMM HP 3458 LEGENDA!
HP je samo svoje dobro ime prodal. Pod njihovo firmo pa se prodaja "šrot". Veliko nas je na ime to tudi nasedlo.
Osel gre samo 1x na led. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kornjace Član

|
Objavljeno: Ned Jul 29, 2012 11:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bojans, ne morem se popolnoma strinjati s tabo. Vsaj iz mojih dosedanjih izkušenj s tem prenosnikom nisem imel še nobene težave. To je sedaj prva in to po 4 letih delovanja, s tem da prenosnik teče vsaj 14 ur vsak dan.
Je pa res da poznam tudi jaz tak primer, ko HP noče polnit baterije, pa je bila že menjana baterija ter napajalnik. Napaka na matični mogoče?
Po mojem mnenju je nakup prenosnika nasploh malček tudi loterije... Nekateri so zadovolji z enim, drugi z drugim... Vsak pa ima vsaj kaj za povedat čez drugo znamko... _________________ Failure is always an option. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni