|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Jakey Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38 Prispevkov: 651 Aktiv.: 4.13 Kraj: Ravne/LJ/Kobarid
|
Objavljeno: Ned Avg 05, 2012 1:42 am Naslov sporočila: WSCAD ali EPLAN!? |
|
|
Za diplomsko nalogo moram izrisati, kako je PLC krmilnik priklopljen kot krmilje tračne žage.
Zanima me, s katerim programom bi bilo lažje predvsem pa, kje je moč to dobit(nič piratstva, samo da je free). _________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.51 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Avg 05, 2012 10:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Oba programa sta plačljiva tako da boš težje to narisal, razen če koga poznaš in ti "posodi". Sam sem imel zrisati eno krmilje v WScadu, vendar nisem imel možnosti, tako da sem se igral z Splan-om, res da je bilo malo več dela, vendar sem naredil tako kot treba. _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cipko Član

Pridružen-a: Sre 22 Okt 2003 14:19 Prispevkov: 137 Aktiv.: 0.58 Kraj: velenje
|
Objavljeno: Pon Avg 06, 2012 12:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm, WSCAD ima tudi demo verzijo s katero lahko narišeš shemo, vendar so neke omejitve (ne vem sicer koliko listov lahko narišeš, pa zadeve menda ne moreš shraniti).
Jaz uporabljam verzijo 5.2 oz. 5.5 (seveda - uradno registrirani in če nimaš kaj posebno velikega za narisati, ti lahko priskočim na pomoč. Je pa ena težavica, smo še par dni sem v službi, potem pa malo črnogorskega fitnesa ob morju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38 Prispevkov: 651 Aktiv.: 4.13 Kraj: Ravne/LJ/Kobarid
|
Objavljeno: Pon Avg 06, 2012 2:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
hmm..kaj pa je pol čimbolj simpl za risanje elektroshem in je free?
dejansko rabim samo za 1 projekt.. _________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.41
|
Objavljeno: Pon Avg 06, 2012 7:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
eagle? _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni