www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

hp deskjet f370 - utripa lučka za kartušo ?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jahtba
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Okt 2005 23:38
Aktiv.: 1.06
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 16, 2012 6:35 am    Naslov sporočila:  hp deskjet f370 - utripa lučka za kartušo ? Odgovori s citatom

Dobil sem multifunkcijsko napravo (skener,printer) pri kateri utripa kontrolka za kartušo (ima 1 črno in eno barvno). Kartuši po mojem celo nista prazni,zato kar malo dvomim,da bi z zamenjavo odpravil napako. Prav tako ne pokaže stanje kartuš. Kaj bi bilo narobe,oziroma,kaj se bi lahko naredilo ? Se da tiskalnik resetirat ? Je mogoče res z kartušami kaj narobe,je možno,da tiskalnik dela na eno kartušo,,drugo pa bi vzel ven ? Hvala za pomoč.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tilz0R
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Aktiv.: 5.64
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 16, 2012 11:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če te prav razumem, potem ti nisi dejansko preizkušal, kakšne so kartuše (polne, prazne)? Kaj pa če so prazne ?

Brez ene kartuše pa mislim da se da, ampak bo tiskalnik zaznal da manjka ena, in bo verjetno software napisal da manjka (popravi me če se motim).

Če ti pa ne pokaže barv. Je tiskalnik nov, star, obrabljen, poškodovan. Lahko da je komunikacija z PC-jem pokvarjena.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jahtba
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 16, 2012 11:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takole na občutek - kartuše niso prazne,črna bi skoraj bila zamenjana - nima pa nalepke ? Povezava z tiskalnikom,instalacija je po mojem ok. Kot sem napisal,na printerju utripa kontrolna lučka za kartuše (dve sta),ko hočem dobiti stanje črnila se pokaže X,kontakti so bleščeči. Kaj so delali z tiskalnikom ne vem. Če bi imel dve prazni,preverjeni kartuši bi lahko nedvomno ugotovil stanje tiskalnika (pokazalo bi se stanje nula). Tako pa da kupim dve novi za 30 do 40€ in ugotovim da to ni to je seveda proč vržen denar. Ti ki prodajajo kartuše,prazne nima nihče. Tako da slabo kaže za vse skupaj.
Nazaj na vrh
tilz0R
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Aktiv.: 5.64
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 16, 2012 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koda:
nima pa nalepke

Tale zadeva se mi zdi da ni čist zihr. Lahko da je kakšno kitajsko "sranje" od kartuše notri in ne zazna pravilno tiskalnik. Na tisti kartuši, kjer lučka NE utripa je nalepka ?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 16, 2012 12:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali je črna kartuša tip 21, barvna pa tip 22 ?

Če je to, ti lahko pošljem prazne kartuše, lahko pa celo nekaj malega barv in črnila notri natočim. Pošlji mi naslov na ZS.

Moj tiskalnik se zanimivo obnaša, če tiščim gumb za vklop, nato pa priključim napajanje ("vštekam" napajalnik v vtičnico). Poskusi, kaj bo tvoj napravil.
Z alkoholom dobro očisti kontakte (tiste zlate pike) na kartuši in na tiskalniku.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jahtba
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 20, 2012 12:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če tiščim gumb in vklopim napajanje se za trenutek prižgejo vse kontrolke,ki takoj vgasnejo,ko spustim gumb pa je tema,tiskalnik izklopljen. Poslal zs
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 21, 2012 4:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kartuši sta na pošti, jutri ju dobiš.
Menjaj po eno naenkrat. Tiskalnik jo mora zaznati kot novo in polno (kar seveda ni !! ) in zagnati proces poravnavanja kartuš. Čeprav ne bo veliko natisnilo (glej *1, *2 in *3), klikaj, kot da ni nič narobe in po vodenih korakih dokončaj postopek.
Nato nekaj "natisni" , izklopi in vklopi tiskalnik, morda tudi računalnik.
Postopek v celoti ponovi še z drugo kartušo.
Če je s tiskalnikom vse v redu in bo ti dve kartuši pravilno "prebavil", bo pravilno sprejel tudi novi kartuši iz trgovine, ki ju vstavi po gornjem zaporedju, da vzpostaviš stabilno začetno stanje. Kasneje vsaj računalnika ne bo treba izklapljati.

HP tiskalnik si zapomne notranjo kodo zadnjih dveh kartuš od vsake barve. Če torej ponovno napolniš kartušo, moraš najprej vstaviti neko "že pozabljeno" kartušo in opraviti celoten postopek vstavljanja nove kartuše. Izklopi tislalnik. Čez 10s vklopiš tiskalnik. Nato daš tisto kartušo ven, jo oštevilčiš z "2", vstaviš še eno "pozabljeno" kartušo in ponoviš postopek. Ko jo daš ven, jo oštevilčiš s "3" in vstaviš tisto prvotno, pravkar napolnjeno kartušo (oštevilčeno z "1"). Tako bo tiskalnik pravilno prikazoval napolnjenost kartuš. Praktično torej rabiš 6 kartuš (3 barvne in 3 črne), da lepo sam polniš barve. Pri menjavi kartuš ti vmes ni treba poravnavati kartuš, ali jih le navidezno poravnaš, če postopka ne moreš preskočiti ali prekiniti. Da prihraniš čas in živce, vsakič hkrati napolniš obe kartuši in 2krat zamenjaš obe kartuši, da na koncu vstaviš 2 pravkar napolnjeni kartuši, ki ju bo tiskalnik prepoznal kot novi in polni. Ko boš ves postopek polnjenja in menjavanja kartuš opravil v 5 minutah in prvič "rutinsko" uničil barvno kartušo (glej *1), boš postal HP mojster.

*1: Barvno kartušo sem "uničil", ker sem (ne bomo zdaj o površnosti Angel ) v en rezervoarček natočil napačno barvo. Tiskalnik jo bo normalno zaznal, samo tiskala bo napačne barve.
*2: črno kartušo pa uničim zelo redko, kadar tiskam veliko strani naenkrat in zmanjka črnila. Ker se mi ne da vedno izvajati celotnega postopka s tremi kartušami, tiskalnik ne prikazuje pravilno količine črnila in "tiska" prazne strani. Če tega ne opazim po parih vrsticah, se glava pregreje in zasuši. Zato črna kartuša ne bo tiskala, tiskalnik pa jo bo vseeno prepoznal kot novo in polno kartušo.
*3 če boš tiskalnik usposobil in sam polnil kartuše, mojih dveh kartuš ne zavrzi, da boš čim prej imel 6 kartuš. Eno barvno ti še lahko pošljem (jih imam "dosti", ponovno poglej *1 ), 2 črni pa imam le še zase.

noname
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Nov 2006 19:10
Aktiv.: 0.98
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 21, 2012 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
podoben problem imam tudi sam. Že vrsto let polnim barvne ter črne kartuše za naš A3 inkjer barvni tiskalnik HP Deskjet 1280. Že en čas pa imam problem da vsake toliko začne utripati rumena led dioda na tiskalniku (Napaka kartuše). Računalnik pa javlja da je napačno vstavljena barvna kartuša ali pa je defektna. Kartuša je tipa 78. Probal sem po postopku v prejšnjem postu vendar brez uspeh (Imam 6 kartuš tako da sem probal že vse možne kombinacije - jah ene parkrat smo že obupali, nakup nove kartuše reši problem dokler se le ta ne sprazni ob ponovnem polnjenju ni uspeha). Parkrat se je problem dalo rešit da sem drugo "staro" barvno dal noter da sem lahko vsaj črno tiskal. Sedaj pa katerokoli dam noter javlja napako kartuše.

Nevem več kaj bi lahko bilo narobe saj imamo omenjen tiskalnik že več kot 5 let, pa prvih par let ni bilo nobenega problema z polnjenjem (Mi je že bila prava rutina ko je zmanjkalo barve)

Lp Uroš
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 22, 2012 11:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Proizvajalci tiskalnikov in kartuš se na vse kriplje trudijo, da bi nam prodali barvo po ceni 4000€ za liter.
HF (Hamlet F**kHard) ima 5ml kartuše za približno 20€, medtem ko 1dcl barve v plastenki stane okrog 25€, 1L pa slabih 60€.

Včasih sem imel Lexmarkove tiskalnike, ki so bili povsem "butasti" in so napolnjene kartuše lepo prikazovali kot polne. V 8 letih sem jih kupil 3 ali 4, saj sem ponavadi po nekaj polnjenjih prepozno natočil črno barvo, ali kam natočil napačno barvo, nov tiskalnik pa je bil cenejši od ene kartuše. Potem sem enkrat kupil HP multifunkcijsko zadevico in jo imam še zdaj (več kot 7 let), saj je dandanes najcenejša primerljiva 3-krat dražja od nove kartuše. Tako samo občasno kupim kakšno novo kartušo.

Sem pa nekje zasledil, da je treba po instalaciji nekaj let starega HP tiskalnika obdržati originalne stare gonilnike in obvezno odstraniti kljukico [X] za samodejno posodabljanje gonilnikov, saj so novi gonilniki narejeni tako, da notranjo kodo kartuše preverja program, ne pa tiskalnik, zato trik s tremi kartušami ne deluje več. Če se gonilniki po nesreči posodobijo, pomaga samo ponovno nalaganje Win in nato še starih gonilnikov. Novejši HP tiskalniki pa imajo že v osnovi take gonilnike, da zagrenijo življenje ljudem, ki bi radi prihranili kak € (oziroma ne sprejemajo oderuških cen za 1L barve). Zato je treba pred nakupom tiskalnika temeljito pregledati (običajno tuje) forume in kupiti priljubljen model, ki je že nekaj časa na trgu, da ne bo po nakupu kakšnih dragih presenečenj.

Lexmark je medtem uvedel svoj sistem vračanja kartuš v svoje centre, kjer jih za 3/4 cene nove ponovno napolnijo, a ne vodijo evidence, kdo pošlje in kdo prejme katero kartušo. Ne vem, če sistem dejansko deluje.
Epson ima glave na tiskalniku, kartuše pa samo v obliki posodice s čipom. Čipe se da resetirati, a ob tiskanju v prazno (če zmanjka črnila) se glava uniči in leti cel tiskalnik v smeti.
Ostale firme so preveč eksotične in s premalo dostopnimi kartušami na vsakem vogalu, če na hitro nastane panika in je treba kupiti novo kartušo.

Idea Skratka, treba bo napraviti "butast" generičen tiskalnik s HP ali Lexmark kartušami (4800dpi glava je pri obeh del kartuše), vanje se bo z vrha zapičilo cevke (CYM + B), zraven tiskalnika pa bo prostor za 4 plastenke barve. Idea
Idea Ali pa tanko "ploščico" (ali celo dvostransko pobakreno folijo z vijami) s kakšnim malim čipom in tipko (da javi tiskalniku, da je kartuša pravkar napolnjena, pardon, zamenjana), ki se jo vstavi med kartušo in tiskalnik (nosilec kartuše). Idea Sploh tale slednja ideja bi bila poceni in enostavna ter bi šla zelo dobro v promet za vse tiskalnike Idea Za vmesnik med gibljivim kablom in tiskalnikovim drobovjem bi bilo namreč treba razdreti ohišje, tega pa ne zna/zmore vsak.

kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.73
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 22, 2012 12:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi še preveril Canon-ov izbor, ki vsebuje tiskalne kartuše s integriranimi brizgalnimi glavami. Ko sem jaz kupoval prvi printer sem to čisto spregledal. Kako pa bo takrat bogi revež amater vedel za to.
Zato me zanima, če kdo razpolaga z informaciami katere Canonove kartuše in tiskalniki vsebujejo prej omenjene lastnosti? Mogoče, če kdo ve za kakšno bolj specializirano internetno stran kjer tiskalnike predstavijo detajlno?

@Igo, pa saj imaš, stari oroginal gonilniki in pri kitajcih nakup zunanjih rezervarev. Moram reči, da z mojim HP Deskjet 5940 imam kar srečo je ravno prav posrečena verzija, da gonilniki niso v celoti podprti za ta model na win sedem. O kakšnem indikatorju nivoja barve ne duha ne sluha, lučke pa tudi svetijo samo takrat, ko so kartuše vzete iz tiskalnika.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 22, 2012 12:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede vmesnika med kartušo in tiskalnikom ...
HP reset kartuš
Še en reset kartuš za HP
Oboje je tudi za par 21, 22 .

Dobro pri Epsonu je kakovost tiskanja, sej sta glavi konstrukcijsko poravnani. Slabo pa je, če zmanjka barve in začne tiskati v prazno. Njihov tip glave ima drugačen način delovanja kot HP in se prej pregreje. Nova glava je dražja od tiskalnika, zato tiskalnik leti v smeti.

Dobro pri kartušah z vgrajenimi glavami je, da se jih enostavno vrže stran in vstavi novo. Prav tako je z njimi možno napraviti generičen tiskalnik (na sejmu sem leta 2009 videl tiskalnik s cca 60 HP kartušami, ki je odvijal 297mm širok fotografski papir iz role s hitrostjo preko 2m/s in tiskal s 4800dpi). Kako se del .jpg slike v pravem trenutku prenese na posamezno kartušo je stvar kupa čipovja na tiskanini velikosti A4 , vendar je možno. Zraven so bile 10L posode za vsako barvo.
Slabost je višja cena kartuše, zato jih je pač treba polniti.

Canona nisem gledal in ga ne poznam.

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.73
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 22, 2012 12:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Canon MP150 vem, da ima glavo integrirano v kartuši, ker ga imam doma (ugodno prodam, če kdo rabi, ker ne rabim dveh). So pa zanj glave seveda drage - cca 40-45 evrov za obe Whistle je pa možno polnit, ker tudi obstaja program za resetiranje čipa.
MP980 pa ima glavo v tiskalniku. Enkrat se mi je že zamašil modri kanal (uproraba neoriginalnih kartuš),takrat sem moral zamenjati glavo. Čeprav sem zdaj spet začel uporabljati neoriginalne, ker so original enostavno oderuško drage (cca 70 evrov za kpl 6 kartuš). Sem se odločil da bom 2-3x letno kanale na glavi pač preventivno očistil s kakšnim izopropanolom, pa mora držati.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.59
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 22, 2012 5:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem pa samo enkrat kupil nadomestne kartuše za HP in sicer znamke Felix pa jih ne bom nikoli več. Stran vržen denar. Žal mi čas ni dopuščal pravočasne reklamacije.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
igo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 22, 2012 8:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

HP diagnoza:
V FAQ klikni na "Blinking lights"
Za izbiro drugega tiskalnika je zgoraj levo menu.
Tiskanje diagnostične strani Jaz sem od leta 2005 natisnil že 11387 strani Shocked , napajanje pa priklopil 2457-krat.
Na kablu imam dodatno stikalce, da mi napajalnik piska samo takrat, ko ga rabim - to sem zmontiral prvi dan, ko sem kupil nov tiskalnik z glasno piskajočim napajalnikom Confused .

jahtba
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 09, 2012 6:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

igo je napisal/a:
Kartuši sta na pošti, jutri ju dobiš.
Menjaj po eno naenkrat. Tiskalnik jo mora zaznati kot novo in polno (kar seveda ni !! ) in zagnati proces poravnavanja kartuš. Čeprav ne bo veliko natisnilo (glej *1, *2 in *3), klikaj, kot da ni nič narobe in po vodenih korakih dokončaj postopek.
Nato nekaj "natisni" , izklopi in vklopi tiskalnik, morda tudi računalnik.
Postopek v celoti ponovi še z drugo kartušo.
Če je s tiskalnikom vse v redu in bo ti dve kartuši pravilno "prebavil", bo pravilno sprejel tudi novi kartuši iz trgovine, ki ju vstavi po gornjem zaporedju, da vzpostaviš stabilno začetno stanje. Kasneje vsaj računalnika ne bo treba izklapljati.

HP tiskalnik si zapomne notranjo kodo zadnjih dveh kartuš od vsake barve. Če torej ponovno napolniš kartušo, moraš najprej vstaviti neko "že pozabljeno" kartušo in opraviti celoten postopek vstavljanja nove kartuše. Izklopi tislalnik. Čez 10s vklopiš tiskalnik. Nato daš tisto kartušo ven, jo oštevilčiš z "2", vstaviš še eno "pozabljeno" kartušo in ponoviš postopek. Ko jo daš ven, jo oštevilčiš s "3" in vstaviš tisto prvotno, pravkar napolnjeno kartušo (oštevilčeno z "1"). Tako bo tiskalnik pravilno prikazoval napolnjenost kartuš. Praktično torej rabiš 6 kartuš (3 barvne in 3 črne), da lepo sam polniš barve. Pri menjavi kartuš ti vmes ni treba poravnavati kartuš, ali jih le navidezno poravnaš, če postopka ne moreš preskočiti ali prekiniti. Da prihraniš čas in živce, vsakič hkrati napolniš obe kartuši in 2krat zamenjaš obe kartuši, da na koncu vstaviš 2 pravkar napolnjeni kartuši, ki ju bo tiskalnik prepoznal kot novi in polni. Ko boš ves postopek polnjenja in menjavanja kartuš opravil v 5 minutah in prvič "rutinsko" uničil barvno kartušo (glej *1), boš postal HP mojster.

*1: Barvno kartušo sem "uničil", ker sem (ne bomo zdaj o površnosti Angel ) v en rezervoarček natočil napačno barvo. Tiskalnik jo bo normalno zaznal, samo tiskala bo napačne barve.
*2: črno kartušo pa uničim zelo redko, kadar tiskam veliko strani naenkrat in zmanjka črnila. Ker se mi ne da vedno izvajati celotnega postopka s tremi kartušami, tiskalnik ne prikazuje pravilno količine črnila in "tiska" prazne strani. Če tega ne opazim po parih vrsticah, se glava pregreje in zasuši. Zato črna kartuša ne bo tiskala, tiskalnik pa jo bo vseeno prepoznal kot novo in polno kartušo.
*3 če boš tiskalnik usposobil in sam polnil kartuše, mojih dveh kartuš ne zavrzi, da boš čim prej imel 6 kartuš. Eno barvno ti še lahko pošljem (jih imam "dosti", ponovno poglej *1 ), 2 črni pa imam le še zase.

Hvala,kartuše sem dobil,sem upošteval nasvet in tiskalnik je brezhiben.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 503 dni