|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Neoxy Član

Pridružen-a: Sob 12 Jul 2008 14:45 Prispevkov: 51 Aktiv.: 0.25 Kraj: Murska Sobota, Maribor, Ljubljana, KOper
|
Objavljeno: Pet Avg 17, 2012 7:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ti povem po resnici delaš ogromen overkill...
Lahko bi uporabil recimo STM32 Discovery board, dodaš Wiznet W5100 za Webserver, 8" LCD z touch (z SSD vmesnikom za krmilje), senzorje pa preprosto priklopiš.
Na tem lahko komot poganjaš FreeRTOS kot OS (čeprav ga pravzaprav niti nebi tak nujno potreboval ker tvoja aplikacija ni tako zahtevna...) _________________ Neoxy |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.37 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Pet Avg 17, 2012 7:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
UART/RS232/COM port so v bistvu isti protokol, samo pri napetostih je potrebno biti previden.
Ni ti potrebno uporabiti več ploščic, jaz sem uporabil 2, ker smo takrat to sestavljali bolj za hec kot za res in se ni nobenemu dalo poglabljat v kodo od tistega brezžičnega vmesnika.
Saj, če mi ne bi Raspberry Pi crknil bi takrat to kar z njim naredili.
MSP430 ploščico lahko priklopiš na bilo kateri računalnik z USBjem. Preko tega USBja ti to ploščico programiraš in v tistem delu, ki skrbi za programiranje je del, ki simulira, da ga računalnik vidi kot COM port, čeprav je priklopljen preko USBja. Tako, da za razvoj imaš lahko kar svoj sedanji računalnik.
Ko pa razviješ do točke, ko bi to želel vgraditi v steno je pa primernejša izvedba, ki ne potrebuje pretvornikov iz USBja na COMport, ker se s tem izogneš tudi potrebi po dodatnih gonilnikih na računalniku in tudi ploščico lahko narediš svojo - tako, ki nima programatorja ipd. ampak samo napajanje, mikrokrmilnik in karkoli bi pač želel še dodati gor.
Kakšne grelce pa sploh imaš to? Je povsem možno, da če imajo karkoli elektronike na sebi, da že podpirajo to komunikacijo. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jarc Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 18:20 Prispevkov: 273 Aktiv.: 1.45 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 17, 2012 7:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za grelce nisem še čisto 100% kater bi dal, ampak najvrejetneje bosta dva heat guna, ki sicer imata neko varijanto nastavitve moči, ampak to je pomojem bolj analogna zadeva s kakšnim potenciometrom, več sigurno ta stvar ne premore. Tako da bi moral dat vsaj dva termo senzorja, pač na vsako šobo po enega, in po dva na ploščo ki bi bila v pečici, en zgoraj en spodaj.
Nakar bi morala elektronika zadevo vodit da bi bila temperatura v neki pravilni kruvulji in jo po potrebi tudi držat nekaj časa ter seveda krivuljo vseh tipal risat na zaslonu. Seveda bi blo fino če bi se dal take profile shranit da ne treba vsakič na novo nastavljat vsega.
Tako nekako sem si zamislil, kaj bo pa možno pa je vprašanje, seveda moram pazit tud na ceno, pač čimveč za čim manj  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darkoan Član

Pridružen-a: Sre 31 Avg 2005 18:19 Prispevkov: 117 Aktiv.: 0.49 Kraj: Okolica SG
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jarc Član

|
Objavljeno: Sob Avg 18, 2012 12:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja vem za to + še ene par podobnih zadev, ampak jaz bi rad naredil tako kot sem opisal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darkoan Član

Pridružen-a: Sre 31 Avg 2005 18:19 Prispevkov: 117 Aktiv.: 0.49 Kraj: Okolica SG
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jarc Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darkoan Član

|
Objavljeno: Sob Avg 18, 2012 9:50 am Naslov sporočila: |
|
|
No potem pa sploh ni problema vzameš eno ploščo z čim večjim LCD modulom zaradi preglednosti (7" je seveda precej dražji od 4.3" ali 3.2"), ethernet že imaš, potrebuješ potem samo še dva vmesnika za termočlen (verjetno bo K-tipa) izvedena z MAX6675 ali AD595 ter primerna Solid State Relejčka (SSR) za gonit ta dva grelca (heat guna).
Mogoče bi bila pa tudi tole super ideja:
Open Source PID Controller |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni