|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.01
|
Objavljeno: Ned Avg 19, 2012 4:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uf. Jutri sem v LJ in ti lahko posodim knjigo.
Pripravi si čim daljši spisek vprašanj in vse zapiske od predmeta. Tečaj bo enkraten (ne vem, kdaj bom naslednjič v LJ) in intenziven, zato imej svežo in odpto glavo. _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Borza Član

Pridružen-a: Ned 19 Avg 2012 14:46 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.13 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Ned Avg 19, 2012 5:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Načeloma bi rabil samo čim več splošnih napotkov, kako se lotit zadeve, trenutno pa sem v avstriji tako da se ne bova mogla dobiti, konec naslednjega tedna bom nazaj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.01
|
Objavljeno: Ned Avg 19, 2012 6:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potem pa sem napiši seznam vsega, kar te zanima in kaj ti dela težave. Na bolj obširna in podrobna vprašanja boš dobil bolj uporabne odgovore. S kapljanjem posameznih vprašanj boš namreč bolj počasi napredoval.
Napiši še seznam vsega, kar ti je vsaj teoretično jasno, in kaj ti je tudi praktično jasno.
S katerim PICem delate?
Kje pišete programe (MPLAB, ...)?
Kaj imate podano (EEprom zanke, LCDinit, osnutek programa, config word, ...) ali morate čisto v prazno okno začeti pisati (morebitna takšna zahteva s strani profesorja je mimogrede čisto izživljanje, kar si upam povedati vsakomur)?
Kaj vse pride v poštev? Osnovna "goto - call - return" zasnova programa, zakasnitvene zanke, prekinitve, tabele, premetavanje skupine spremenljivk z indeksnim registrom, ... ?
Moderatorji naj prosim razdelijo temo in jo prestavijo v Programiranje PIC-a v Assemblerju.
Borza, ti pa potem piši samo v eno temo, da boš imel vse na kupu. _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Borza Član

|
Objavljeno: Ned Avg 19, 2012 8:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
delamo na 16f877a v mplabu in mikroC, prazno okno.
drugače naj bi znau vpise v eeprom, prekinitve, čakalne zanke, timer0-števec in delilnik frekvenc, timer1-primerjalni in prestrezni način, generiranje pravokotnih impulzov, pwm, in a/d pretvorbe
ker je to bilo za mene povsem nekaj novega, sem se sam učil po čisto laičnem principu, večino tega razumem, ne gre mi pa razmišljanje v kodi
se pravi ko vidim kos kode povsem razumem kakšen je njen pomen, težave mi dela sestavljanje kode, in stvari kot so nastavljanje pravilnega časa npr. pri razmerju signal/pavza pravokotnega impulza |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Hector1 Član

Pridružen-a: Čet 23 Feb 2012 11:54 Prispevkov: 98 Aktiv.: 0.60 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Ned Avg 19, 2012 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Borza, si mogoče dijak Vegove? Popravni izpit pa imaš pri prof. mag. Milan Setničar? Ker me tvoja snov spominja na mojo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Borza Član

|
Objavljeno: Ned Avg 19, 2012 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
ko bom doma bom še bolj podrobno napisal kaj mi dela težave |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Borza Član

|
Objavljeno: Ned Avg 26, 2012 4:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da, dijak vegove sem in Milan Setničar je moj profesor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni