|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
crashednburnt Član

Pridružen-a: Tor 16 Nov 2010 19:45 Prispevkov: 23 Aktiv.: 0.13 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Tor Avg 21, 2012 11:17 pm Naslov sporočila: DIY ultrazvočni čistilec |
|
|
Torej - namen imam izdelat ultrazvočni čistilec. Zakaj ne kupim že narejenega? Ker je dimenzija, ki jo potrebujem (cca. 20 litrov) precej draga in mislim, da lahko pridem ceneje skozi, če naredim sam.
Imam nekaj vprašanj, kako zadevo povezat.
1) Ultrazvočni oddajnik: Vzel bi 2 kosa te zadeve: http://www.bjultrasonic.com/68khz-120w-ultrasonic-cleaning-transducer/
2) Generator signala - tukaj se mi nekoliko zatakne ... potrebujem torej generator 68 kHz signala. Kakšna je najcenejša opcija?
3) Ojačevalec: Uporabil bi kar ojačevalec Audison Srx3: http://amp-performance.de/261-Audison-SRX3.html
4) Napajalnik: Uporabil bi računalniški napajalnik 500W.
Malo sem o tem bral tukaj: http://deiwhy.blogspot.com/2008/12/diy-ultrasonic-cleaner.html
Ta možakar je tudi uporabil audio ojačevalec. Skrbi me, da moja ideja ne pije vode, ker so moji oddajniki (transducers) deklarirani za napetost 220V. Za tiste, ki jih je on uporabil, na žalost nimam podatka (čeprav sem jih našel na eBayu). Kaj menite? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.52 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Tor Avg 21, 2012 11:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
O tem je na forumu že tekla beseda. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.57 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Avg 22, 2012 7:54 am Naslov sporočila: |
|
|
1. Najdi podobno temo.
2. Tam kjer si našel generatorje prodajajo tudi napajalnike. Z ojačevalcem za glasbo dvomim, da bi delovalo.
3. 240W bo verjetno za 20l krepko premalo.
4. Si se že vprašal s kakšnim lepilom boš zalepi generator na posodo?
5. Poštnina z omenjene trgovine je pretirana. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.05
|
Objavljeno: Sre Avg 22, 2012 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zadnja revija EPE
Everyday Practical Electronics _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
integrerc Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50 Prispevkov: 424 Aktiv.: 1.86 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Avg 22, 2012 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na audio ojačevalnik pa ne bo šlo . Impedančno ne gre skupaj. _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
crashednburnt Član

Pridružen-a: Tor 16 Nov 2010 19:45 Prispevkov: 23 Aktiv.: 0.13 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Sre Avg 22, 2012 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
1. Najdi podobno temo.
2. Tam kjer si našel generatorje prodajajo tudi napajalnike. Z ojačevalcem za glasbo dvomim, da bi delovalo.
3. 240W bo verjetno za 20l krepko premalo.
4. Si se že vprašal s kakšnim lepilom boš zalepi generator na posodo?
5. Poštnina z omenjene trgovine je pretirana. |
2) Sem videl kasneje, ja ...
3) Glede na to, da obstajajo že narejeni s podobno močjo, pomojem ne bi smelo biti pretiranih težav.
4) Generator se privijači in ne lepi (tega, ki sem linkal).
5) Sem videl, ampak bi požrl.
V tisti temi sem videl, da ni nihče potem naredil zadeve ... potem se tudi jaz ne bom šel tega heca. Hvala vsem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3410 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Tor Nov 25, 2014 9:20 am Naslov sporočila: |
|
|
(november '14)
Citiram: |
Na audio ojačevalnik pa ne bo šlo . Impedančno ne gre skupaj. |
kaj pa obratno - gre ? Priklopiti zvočnik na ultrazvočni čistilec ?
Namen: varovanje približno hektar velike parcele s sadnim, gozdnim in okrasnim drevjem ter zelenjavnim vrtom pred srnami, zajci in podobnimi škodljivci. _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni