|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
KlavdijC Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26 Prispevkov: 1523 Aktiv.: 7.89 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Pet Avg 17, 2012 10:05 am Naslov sporočila: Nakup gsm telefona |
|
|
Pozdravljeni
Sem dobil pred kratkim bon za nov telefon od si.mobila. Rad bi vzel nov telefon ,ter iskoristim ponudbo . Stari telefon bi zamenjal z novim.
Kateri telefon ima tudi dokaj dober fotoaparat ?..ostalo kar ga potrebujem je vglavnem sms ter klice. Tja do sto eurov.Z iskoriščenim še bonom,naročnine verjetno manj. Prosta prodaja so pa okoli 100..250 v ponudbi.
Motorola je delala lepe slike. Ampak zdaj je šel mi v pokoj.
Imate kake predloge. Da bom lahko zadovoljivo poslikal kako npr. tiskano vezje z ostrino, da bo tudi za forum karseda zadovoljiva. Brez ponovnih poslikav. Saj štekate. Imam pa že od si.mobila katalog Samsungov,Nokij ..LG itd
Imate kašen predlog..po zadnjem kriku tehnologije okoli megapixlov?
Klavdij
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urosg Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30 Prispevkov: 565 Aktiv.: 2.56
|
Objavljeno: Pet Avg 17, 2012 10:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Gledano s stališča MPixlov, mislim, da vsak nov telefon zadovolji vse potrebe, bolj je vprašanje kakšna je "leča" in če, laično rečeno, pobere dovolj svetlobe, da naredi zadovoljivo fotografijo.
Sam sem zadnjič na hitro na bencinski kupil za 50€ SAMSUNG E520 (če se ne motim okoli modela), ker sem rabil nadomestit rezervni telefon in naredi sliko čisto zadovoljivo, seveda za 50€ telefon nima niti spodobnega OSa, da bi lahko sliko obrnil ipd. ampak osnovna stvar deluje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
skalpel Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 19:46 Prispevkov: 432 Aktiv.: 2.65 Kraj: Šenčur
|
Objavljeno: Pet Avg 17, 2012 10:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Si gledal kaj HTC one serijo?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

|
Objavljeno: Pet Avg 17, 2012 10:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Ga imam v ponudbi.HTC one x..je pa drag
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70743.12
|
Objavljeno: Pet Avg 17, 2012 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.70 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Avg 17, 2012 11:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Predlagam Nokia 808 PureView. Kamera daleč pred vsemi drugimi gsm aparati. Še najmanj pa, kot da je iz praška
LP
edit:slovnica
_________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonny Član

Pridružen-a: Sre 23 Dec 2009 11:57 Prispevkov: 289 Aktiv.: 1.53 Kraj: Vrhnika - MS
|
Objavljeno: Pet Avg 17, 2012 12:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem, meni se zdi pa kar pomembno, da ima telefon kvaliteten fotoaparat. Zadnje čase je to edina stvar, ki jo ima človek vedno pri roki. Kar se fotoaparata tiče imam najboljše izkušnje s Sony Ericssoni, slabše so se odrezale Nokie (starejše od dveh let - ne vem kako je z novimi), zelo razočaran pa sem bil nad LG - neuporaben fotoaparat. Ostalih nisem imel možnosti resneje testirat. Govorim o srednjem cenovnem razredu, da ne bo pomote.
Za potrebe elektronike pa naj ima telefon dobro makro funkcijo in bliskavico (lučko za osvetlitev), ostalo niti ni tako pomembno. Tisti megapiksli so pa samo marketinške buče. Glede na velikost objektiva jih tako ali tako ni sposoben sproducirati prav dosti.
Dodajam par slikic Ericssonovega Elma. Če kdo še kakšno doda lahko malo primerjamo. Pa še malo spremenimo naslov teme in imamo neuraden test telefonskih fotoaparatov, ki bo marsikateremu forumašu olajšal nakup
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
2.32 MB |
Pogledana: |
30 krat |

|
|
1.09 MB |
27 krat |

|
|
451.46 KB |
39 krat |

|
|
999.69 KB |
34 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.74 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pet Avg 17, 2012 1:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Tonny, imaš kar prav glede na prilepljene slike. Meni z nokio 5800 nikakor ne uspe v prvo poslikat vredu slike kvečjemu moram narediti 5 slik ali več, da je ena vredu. Zasluga gre dosi slabemu avtofokusu tako, da s lečo od carl zeiss si nemorem kaj dosti pomagati.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
skalpel Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 19:46 Prispevkov: 432 Aktiv.: 2.65 Kraj: Šenčur
|
Objavljeno: Pet Avg 17, 2012 3:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
KlavdijC je napisal/a: |
Ga imam v ponudbi.HTC one x..je pa drag  |
V mislih sem imel one (V ali S)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

|
Objavljeno: Pet Avg 17, 2012 6:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za nasvete..Zdaj vem da nekaj od tega. Nokio kar hvalijo pa tudi druge kar ste omenili so mi všeč.
Take slikce kot si prikazal Tonny bi bilo ok. Torej nekaj takega. Saj Aly če vzamem za stopedeset eurov bo me z bonom ter naročnino koštal verjetno malo manj.
Tako da ne bom spet kako diodo od Savice slikal desetkrat..Hvala vsem, frendi.
Skapel koliko so pa cene katere si jih omenil. Kako pa menu..po svoje zaenkrat nisem navdušenec telefonov na dotik.
Lp Klavdij
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Sob Avg 18, 2012 10:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam Samsung Galaxy ACE in sem s kvaliteto slik zelo zadovoljen (govorim za kvaliteto, ki je primerljiva s telefoni - za kaj več imam fotoaparat).
Dobra stran tega telefona je tudi ta, da ima zadaj "flash" - eno močnejšo belo LED, ki lahko služi tudi kot svetilka.
Prilagam nekaj posnetkov:
|
1.19 MB |
12 krat |

|
|
1.75 MB |
8 krat |

|
|
694.47 KB |
1 krat |

|
|
2.1 MB |
7 krat |

|
_________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22 Prispevkov: 1161 Aktiv.: 4.90
|
Objavljeno: Sre Avg 29, 2012 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni
Imam namen nabavit Samsung Galaxy Xcover. Je malo bolj robusten. Kako deluje na njem naknadno naložena aplikacija Word, Excel? Kolk časa traja beterija do naslednjega polnjenja?
Kaj pa Galaxy Ace, vaša mnenja?
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
žrepko Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12 Prispevkov: 700 Aktiv.: 3.77 Kraj: Ptuj-Maribor
|
Objavljeno: Sre Avg 29, 2012 12:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Galaxy XCover priporočam veliko bolj kot Ace saj je vzdržljiv in ima boljše performanse. Ima ga oče, sosed in še en kup prijateljev. Zaenkrat vsi zadovoljni. Je padel že v vodo, z rušta, ...
Ace pa deluje "plastično". Škripa, se hitro porajsa,...
_________________ Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno! Profesor Seliger |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 5.62
|
Objavljeno: Sre Avg 29, 2012 1:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ace prav nič ne deluje plastično in ne škripa, vsaj ne od moje mame. Ima pa galaxy ace fotoaparat s 5 MP, galaxy xcover pa s samo 3,2 MP.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
21solider21 Član

Pridružen-a: Sre 22 Avg 2012 20:24 Prispevkov: 36 Aktiv.: 0.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Avg 29, 2012 2:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Priporočam Samsung galaxy S, katerokoli verzijo, saj ima vsaka odličen fotoaparat, s trojko pa lahko snemaš celo full HD (1080p) videe in ima 8MP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni