www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Domaca Racunalniska Scena za Stare Mlincke

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Tom-Cat
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Dec 2005 9:01
Aktiv.: 0.13

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 21, 2006 11:00 am    Naslov sporočila:  Domaca Racunalniska Scena za Stare Mlincke Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Ne vem ce bo koga zanimalo, ampak naredil sem VELIK update za ex-YU Software stran na kateri poskusamo prezervirati software, ki so ga napisali nasi avtorji ali ki ima karkoli v zvezi s republikami (ahem) stare Jugoslavije, za stare 8 in 16 bitne mlincke kot os ZX Spectrum, Commodore 64, Amiga in CPC (lahko se za druge, ce kadarkoli najdemo kaj Smile ).

Trenutni update dodaja okoli 200 programov in iger za C64, priblizno toliko za ZX in kar nekaj novih iger/programov za Amigo ter CPC.

Ce ima kdo doma kaksne stare kasete/diskete za te racunalnike bi se priporocal - samo toliko da si jih sposodim in prenesem zadeve na PC-ja. Tako bodo prezervirani za vekomaj (upam da), ker na zalost magnetni mediji pocasi umirajo...

Link: http://retrospec.sgn.net/users/tomcat/yu/

Lep pozdrav,
Tomaz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 21, 2006 11:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja žal tudi jaz nimam več mojega trace-util za basic. Ki je bil izdan na 1. slovenski kaseti za ZX spectrum. Kaseta je po tooooliko letih postala nečitljiva. Enako se je zgodilo traku na microdrive enoti.
Tom-Cat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 21, 2006 11:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je to mogoce ZX Spectrum Tracer na kaseti Radia Student (se spomnim da so jo takrat oglasevali kot Prvo Slovensko kaseto za spectrum-a) ? Ce je tako potem je ta ze na strani - poglejte pod rubriko OSTALO v

Radio Student ZOTK Slovenije

Smile Tam je tudi ovitek kasete (tista vijolicna ikonca) in Informacije - besedilo ovitka kasete (ce kliknete na "I") .

Upam da je to kar iscete...

"Trace utility je uporabniski program na visoki profesionalni ravni. Z njim
lahko odpravljamo napake v delovanju programov v basicu. Ima vrsto moznosti za
prikazovanje spremenljivk v prugramu in dela tako, da izvajanje programa v
basicu razdeli na kratke odseke, med katerimi preverja spremenljivke."

Lp,
Tomaz
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 21, 2006 11:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Neverjetno !
Ja to je to !

Sem pa res presenečen, da je to še kje živo. No takrat sem zato, da sem naredil to, preštudiral kompleten operacijski sistem v ROM-u mavrice. Jasno vse v assemblerju. Tudi program je napisan v assemblerju.

Me pa zanima, če emulator pravilno emulira illegalni del instrukcij mikroprocesorja Z80 ?

Je komu to znano?

Tom-Cat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 21, 2006 11:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hehe, super da sem nekoga razveselil Smile

Ta kaseta je bila ena izmed redkih ki so bile res kvalitetne takrat.

Danasnji emulatorji emulirajo prakticno 100% ZX Spectruma. Se posebej Z80 - vse ilegalne instrukcije, etc. vse s pravilnimi cikli. Poleg tega tudi cycle-exact ULA - tako da so vsi efekti kot so rainbow (vec barv v enem atributu), etc. Se splaca pogledat.
Priporocam emulator SPIN za Windowse, ki ga lahko dobite iz http://www.worldofspectrum.org/

Na zalost so kasete postale res necitljive. Jaz imam doma kar nekaj opreme s katero sem do sedaj presnel skoraj vse kar sem dobil. Pac potrebujes kar nekaj potrpezljivosti pri dolocenih kasetah. Tako da ce imate doma kaj kaset (tudi microdrive-e) ki bi prisle prav na tej strani, potem se priporocam za posojo...
Vcasih je potreben kar cel vikend da se kaj "pomembnega" uspe prenesti Wink

Lp,
Tomaz
Nazaj na vrh
Tom-Cat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2007 7:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stran je bila (rahlo) posodobljena .

http://retrospec.sgn.net/users/tomcat/yu/index.php

Sedaj lahko dodajate komentarje na vse igre in programe ki so v bazi, zadnjih 10 lahko vidite na glavni strani. Dve novi (nikdar prej videni) igri za CPC-ja, nekaj novih stvari za ZX Spectrum in novi sistem indeksiranja dodatkov.

Lp,
Tomaz
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni